SOCIAL MEDIA

maanantai 8. huhtikuuta 2019

Voiko verkkovalmennus olla henkilökohtainen?

Kaupallinen yhteistyö Laadukas elämä by Mia.

Moni miettii, voiko verkkovalmennus olla yhtä henkilökohtainen ja toimiva kuin niin sanottu "live-valmennus" eli jossa valmentaja tavataan aina kasvotusten. Kuten aiemmin kirjoittelinkin, sain kunnian testata Laadukas elämä by Mia -valmennusta kuukauden ajan ja nyt kuukausi alkaa ollakin takana.

Alkukartoituksen jälkeen päätettiin, mikä on tärkein asia, johon juuri minun kannattaisi keskittyä. Mialta tuli viikoittain tehtäviä aiheeseeni liittyen ja minulla oli aina noin viisi päivää aikaa vastata tehtäviin. Kysymykset olivat sähköisellä kyselylomakkeella, johon oli helppo vastata esimerkiksi kännykälläkin. Kun olin vastannut tehtäviin, oli Mian vuoro vastata minulle; mitä hän ajattelee mietteistäni ja tavoistani. Lisäksi hän neuvoi, miten pienillä muutoksilla voin saada aikaan suuria muutoksia.

Mikä valmennuksesta tekee sitten henkilökohtaisen? Mia räätälöi minulle tehtäviä esimerkiksi siksi, että minulla oli jo valmiiksi aika hyvä tietämys esimerkiksi ravinnosta. Koska teoria oli kunnossa, keskityimme enemmän ajatuksiin, tunteisiin ja käytännön sovelluksiin. Olisi tuntunutkin turhalta kerrata ravinnon kulmakiviä, kun niitä on niin monesti jo pohtinut. Lisäksi Mia halusi tietää, mitkä ovat asioita, joissa voisin pääkoppaani ja tappjani työstää ja suunnitteli pohdintatehtävät sen mukaan. Lisäksi jokaisesta tehtävästä saatu henkilökohtainen palaute teki valmennuksesta erityisen. Siellä se valmentaja oikeasti istui lukemassa ajatuksiani ja kirjoittamassa miulle sähköpostia niiden pohjalta! Ja jos minusta ei hetkeen kuulunut, hän kyseli, miten sujuu ja voisiko olla avuksi - aika hyvä palvelu siis!


Mialla oli myös tuoreita ajatuksia ja huomasi, että hän oikeasti on perehtynyt liikuntaan, uneen ja ravitsemukseen. Vinkit eivät olleet niitä jo sataan kertaan kuultuja, vaan hänen ajatuksensa herättivät myös asiakkaan ajattelemaan asioita monelta kantilta. Ei mennyt kyllä kulunut kuukausi hukkaan, niin sydämellistä ja aitoa palvelua Mia tarjosi.

Vaikka valmennussivustolla olikin paljon yleistä, kaikille tarkoitettua tietoa, oli henkilökohtainen valmennus silti jokaiselle itselleen räätälöity. Tämä onkin seikka, jolla Mia erottuu massasta. Suosittelen Mian valmennusta ehdottomasti sellaisille henkilöille, jotka kaipaavat yksilöllistä ohjausta ja ovat valmiita rehellisesti kertomaan tavoistaan ja ajatuksistaan - näin valmennuksesta saa eniten irti!Uskotko, että nettivalmennus voi olla yhtä tehokasta kuin face to face -valmennus? Oletko kokeillut jompaakumpaa tai kenties molempia? :)

6 kommenttia :

 1. Kuullostaa loistavalta! Itse olen muutaman kerran personal trainerin palveluita käyttänyt livenä, netissä en vielä näin personoitua :)

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että sait tuosta valmennuksesta paljon irti! :) Tottahan se on, että henkilökohtaisemmalla valmennuksella se oma motivaatiokin pysyy varmasti helpommin korkealla, kun valmentaja oikeasti paneutuu juuri niihin omiin kehitettäviin asioihin, eikä vaan latele kaikille tismalleen samoja neuvoja. :)
  Ps. Ihana kevätfiilis välittyi jo näistä kuvista! <3

  VastaaPoista
 3. Riippuu paljon valmennuksesta ja valmennettavasta. Jos on paljon yksilöllisiä tarpeita, verkkovalmennus ei välttämättä toimi.

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat ja itse kannatan ehkä live valmennusta! :)

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla, että tuo valmennus toimi sinulla. :) Itsekin voisin kokeilla moista! :) Pari kertaa elämäntaitovalmennuksessa ollut face to face.

  VastaaPoista
 6. Tuo kuulostaa kyllä kivalta! Ja voi verkkovalmennuskin olla henkilökohtaista, jos on tuollaisia Mian kaltaisia helmiä, jotka vastaavat ajatuksella. Minä juurikin tykkään kehittää itseäni ja olen vuosien aikana käynyt erilaisia verkkokursseja, mutta noin henkilökohtaista palvelua en ole saanut mistään. Toisaalta en ole kaikissa kursseissa kokenut sitä tarpeelliseksi, mutta joissain henkilökohtainen viestintä olisi tärkeää. :) Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)