SOCIAL MEDIA

tiistai 4. joulukuuta 2018

Luo omat Voittavat tavat

Sain jo jonkin aikaa sitten postissa Voittavat tavat -kirjan, joka lupaa, että sen avulla pystyn saavuttamaan omat tavoitteeni ja luomaan omat voittavat tapani. Samaan aikaan, kun sain kirjan hyppysiini, olin päättänyt yliopisto-opintoni ja käynnissä oli ensimmäiset kuukaudet eskariopena. Olo oli yhtä aikaa stressaantunut ja helpottunut, sillä opinnot olivat takana, mutta uudessa työssä oli vielä vaikka mitä opittavaa (ja tulee olemaan varmaan eläkkeelle saakka!).

Voittavat tavat -kirjassa minun piti asettaa itselleni tavoite, jota kohti halusin lähteä kulkemaan. Sen lisäksi piti pohtia, millaisin keinoin voisin saavuttaa tavoitteeni, millaisia toimenpiteitä ja välitavoitteita minun pitäisi itselleni asettaa ja ylipäätään miksi haluan saavuttaa juuri niitä toivomiani asioita. Kirja herätteli oikeasti pohtimaan asioita ja miettimään, miksi jonkin asian tavoittelu tuntuu niin tärkeältä. Herättävää oli se, että asiat piti perustella itselleen ja jakaa ne pienempiin osiin, jotta konkreettisesti näkisin, mitä minun tulee tehdä ja millaisista asioista iloita, kun saavutan ne esimerkiksi välitavoitteen muodossa.


Kirja jäi kolmen viikon aktiivisen käytön vuoksi hetkeksi syrjään, sillä palasin vanhoihin huonoihin tapoihini ja unohdin sen, mitä kirjassa nimenomaan opetettiin; ottamaan aikaa itselleen, omille ajatuksilleen ja tavoitteilleen. Nyt olen palaillut kirjan pariin ja aion sen parissa pysytelläkin, koska sen lisäksi, että se motivoi kulkemaan kohti omia päämääriä, se myös on oma hauska juttuni, jonka pariin saan syventyä aina aamuisin ja iltaisin. Lisäksi jokaiselle päivälle löytyy ajatelma tai mietelause, josta saa uutta perspektiiviä päivään.

Asetin itselleni monia välitavoitteita, mutta suurimmaksi päätavoitteekseni nousi olla hyvinvoiva, stressitön ja iloinen oma itseni. Varsinkin stressittömyyden kanssa jouduin aluksi painimaan todella kovasti, kun palautuminen opiskelukuormituksesta piti jotenkin saada toimimaan. Nyt stressittömyys on kaikonnut ja olen voinut alkaa keskittyä tarkemmin muuhun hyvinvointiin. Hyvä tästä tulee, mie tiiän sen!

Tällä hetkellä päässä pyörii myös paljon kivoja ajatuksia tulevaisuudesta, sillä asuntokuume on puraissut meitä ihan todella. Haaveilemme omasta kodista, joka olisi juuri meille passeli. Mikään kiire oman kodin löytämisen kanssa ei ole, mutta ihana se on suunnitella ja haaveilla tulevasta! (Näistä haaveista kirjoittelen piakkoin ihan oman postauksensa.) Voittavat tavat -kirja on siitäkin kiva, että sinne jää konkreettisia muistoja päivistä ja tapahtumista, ikään kuin päiväkirjaksi. Sinne voi sitten näitä haaveitakin kirjailla ja myöhemmin palata muistelemaan niitä :)

Oletteko kuullet Voittavat tavat -kirjasta ja millaisia ajatuksia se teissä herättää? Millaisia ovat sinun voittavat tapasi, joilla pyrit kohti unelmiasi? :)

*Postaus toteutettu yhteistyössä Voittavat tavat kanssa.

12 kommenttia :

 1. Tämän tapaisia kirjoja on kirjakaupoissa monia. Tämä oli uusi tuttavuus. Olen joskus miettinut hankkivani "jos on ylimääräistä rahaa- periaatteella" jonkun kirjan, jossa voisi luoda lyhyen aikavälin tavoitteita itselleni vuoden ajalle. Katsotaan, tuleeko sellainen joskus hankittua. Kiva kirjaesittely!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kirjoja on kyllä totisesti paljon, mutta itse tykkäsin tässä nimenomaan siitä, että pystyi tekemään juurikin lyhyen aikavälin tavoitteita eikä aina niitä todella kauas ulottuvia :) Pienistä puroista tulee iso joki!

   Poista
 2. En ole aikaisemmin tästä kuullut, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista
 3. Minulle aivan uusi tuttavuus. Kuulostaa mielenkiitoiselta kirjalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä todella kiva apuväline omien tavotteiden saavuttamiseen :)

   Poista
 4. En yleensä lue tämän tyyppisiä kirjoja ollenkaan. Itse vain teen unelmistani totta, ilman kirjoja. Toivotan onnea ja menestystä unelmien toteuttamisessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on oikein hyvä periaate! Tällaisissa kirjoissa on ihanaa se, kun jää konkreettinen muisto, miten lopputulokseen on päästy :)

   Poista
 5. Mielenkiintoinen kirja ja tsemppiä uuden asunnon suunnitteluun. Me muutimme pari vuotta sitten mieheni rakentamaan taloon ja voin sanoa, että tämä oli enemmän kuin lottovoitto. Jokaisalle on oma huona ja paljon tilaa. Oma koti kullan kallis <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kuulostaa ihanalta tuo teidän koti! Ja kiitos, tsemppiä tässä innostuksen seassa tarvitaankin :)

   Poista
 6. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta kirjalta, josta on varmasti hyötyä niiden omien voittavien tapojen löytymisessä :) Tsemppiä sopivan asunnon etsintään, uuden kodin suunnittelu ja sisustuksen miettiminen on ihanaa puuhaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen! <3 Ja kyllä, tuo kirja kyllä avaa silmiä ja olen lukenut muidenkin mietteitä aiheesta ja vaikuttaa siltä, että siitä on ollut muillekin iloa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)