SOCIAL MEDIA

sunnuntai 30. joulukuuta 2018

150 kertaa liikuntaa & 2 muuta lupausta vuodelle 2019

Vuosi sitten en asettanut mitään lupauksia vuodelle 2018, sillä tiesin tekemistä olevan ilman lupauksiakin ihan riittävästi. Ja niin sitä olikin; valmistuminen luokanopettajaksi vanhan työn ohella ja uuden työn aloittaminen noin alkajaisiksi. Lisäksi vuoteen mahtui ilon ja onnen hetkiä, itkua ja surua sekä onnistumisia ja epäonnistumisia. Tämä vuosi jää varmasti muistoihin monella tavalla.

Olen seurannut koko vuoden Päivänsäteen Menninkäinen -blogissa pyörinyttä sadan treenin vuosihaastetta. Tästä inspiroituneena päätin asettaa itsellenikin liikuntatavoitteen ensi vuodelle ja katsoa, onnistunko toteuttamaan sen! Tavoitteenani on siis harrastaa liikuntaa vähintään 150 kertaa vuoden aikana. Määrä kuulostaa äkkiseltään paljolta, mutta käytännössä se tarkoittaa alle kolmea liikuntasuoritusta viikossa.

IMG_9847

Liikuntasuorituksiksi lasketaan kaikki salitreenit, ryhmäliikunnat, vesijuoksut, lenkit, pyöräilyt ja muut vastaavat. Mikäli kyse on lenkistä, pyöräilystä tai muusta liikunnasta, jonka keston voi helposti itse määrittää, tulee sen olla kestoltaan vähintään 45 minuuttia, jotta se lasketaan mukaan suorituksiin (muutenhan lenkkeilisin lyhyitä 20 minuutin pyrähdyksiä, vaikka pystyisin parempaankin!). Tulette kuulemaan projektin etenemisestä kuukausittain koostepostauksen muodossa ja Instagramissa voitte helposti seurata myös tämän projektin edistymistä! Instasta minut löytää nimimerkillä @emmavormisto.

Toinen lupaukseni tulevalle vuodelle on harjoitella kierrättämistä. Myönnetään, tiedän kyllä, miten noin suurin piirtein tulisi kierrättää, mutta uskottelen vain itselleni sen olevan
a) liian työlästä, koska jokaisen roskan kohdalla pitäisi miettiä, minne se kuuluu
b) turhaa, koska ei yksi ihminen tätä maailmaa pelasta sillä aikaa, kun jättimaat saastuttavat palloamme
c) vaikeaa, koska siihen kuluu aikaa ja roskia pitäisi kuljettaa kierrätyspisteisiin
d) tai tilaavievää, koska nykyisessä kodissa on hyvin pieni roskiskaappi.

IMG_9848

Kun muutamme uuteen kotiin, on käytännössä ulko-ovemme edessä kierrätysastiat ja puuttuvat keräysastiat löytyvät tien toiselta puolelta, joten nyt taitaa tekosyyt olla vähissä. Lisäksi olen miettinyt, että eihän se kokeileminen sinällään mitään maksa ja aina voidaan lakata kierrättämästä, jos se ei tunnu yhtään omalta jutulta. Sanottakoon nyt selvennykseksi, että kierrätämme kyllä nytkin pahvit, paperit ja pullot, mutta parannettavaa olisi!

Kolmas tavoitteeni on tavoitella rohkeasti omia unelmiani. Unelmiahan minulta löytyy monenlaisia ja niitä keksii helposti aina lisää, kun edelliset tulevat täytetyiksi. Tämänhetkiset unelmat liittyvät lähinnä omaan kotiin, rakkaisiin ihmisiin ja työhön. Aion myös muistaa stressittömyyden ja rentoutumisen jalon taidon, jonka olen hiljalleen alkanut löytää! 

IMG_9872 IMG_9873

Kaiken kaikkiaan haluan nauttia tulevasta vuodesta ja siitä, mitä se tuo mukanaan! Aion asennoitua asioihin positiivisella mielellä ja nähdä asioissa niiden hyvät puolet. Vaikka koulu itsessään onkin jo loppunut, haluan silti oppia uusia asioita ja kehittyä muun muassa työssäni. Haluan panostaa myös harrastuksiini, joille ei ole jäänyt aikaa viime vuosien kiireiden keskellä - tuleva vuosi olkoonkin siis hyvän mielen, onnellisuuden ja oppimisen vuosi!

Millaisia tavoitteita teillä on tulevalle vuodelle? Miltä minun tavoitteet kuulostavat ja miten arvelette minun suoriutuvan niistä?


16 kommenttia :

 1. Sä pystyt kyllä siihen, alussa se kammotti, mutta se tulee yllättävän helposti täyteen. Tai no helposti ja helposti... mutta ei siihen tartte salilla asua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihaillen seurasin siun matkaa ja siitä motivoituneena olen kyllä varma, että miekin pystyn siihen! Ainakin lupaavasti jo alkoi, sillä treeni 1/150 on tehty tänään :D

   Poista
 2. Mulla suurimpana tavoitteena on perhe- ja työelämän yhteensovittaminen, missä onkin jo varmasti oma hommansa :D Lisäksi tammikuun alusta otan taas itseäni niskasta kiinni ruokailun suhteen ja yritän myös lisätä liikuntaa - varmaankin lähinnä hyötyliikuntaa ja pitää pohtia mitä kaikkea tuon neitokaisen kanssa voisi tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhe- ja työelämän yhteensovittaminen voikin olla aikamoinen työmaa, joten tsemppiä siihen! :) Ja arkiliikunnan lisääminenkin auttaa jo lisäämään energistä oloa ja terveyttä :)

   Poista
 3. Tämä oli todella kiva haaste ja taidan napata tämän myös itselleni. Kuten tuossa mainitsit niin 150 kertaa ei ole paljoa, kun sen jakaa vuoden päivillä. Tämä sopii hyvin minun liikuntahaasteisiin ensi vuodelle.

  Kivaa alkavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti napata talteen, miustakin tämä oli oikein kiva projekti seurata viime vuonna yhdellä bloggaajalla :) Ja samalla kun saa tsempattua itseään lisäämään liikuntaa ja pysymään terveempänä!

   Ihanaa alkavaa vuotta sinnekin! :)

   Poista
 4. Sun tavoitteet kuulostaa kyllä ihan realistisilta toteuttaa, joten veikkaan, että saavutat ne! Itsekin voisin testata jotakin tuon tyylistä liikuntatavoitetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että kuulostaa realistiselta muidenkin kuin omiin korviini! :) Ja testaa ihmeessä tuota haastetta, mielelläni kuulisin, miten se on sujunut!

   Poista
 5. Erittäin fiksu tämä 150 kertaa vuodessa liikuntaa haaste eikä ollenkaan paha :) voisin minäkin napata ehkä tämän. Laitan sen ainakin mietintämyssyyn...

  Kierrättämien on hauskaa joten siihen kannattaa kyllä ryhtyä. Kun siihen pääse sisälle se tapahtuu ihan itsestään. Toki ymmärrän jos roskakaappi kotona on pieni tai kierrätysastiat ovat vaikeasti tavoitettavissa. Meidän taloyhtiössä kierrätetään jo kaikki muut paitsi muovi ja yritän itse puhua sen puolesta, että sekin kierrätettäisiin jatkossa.

  Hyvää uutta vuotta 2019 Emma ja kaikkea hyvää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ihmeessä mietintämyssyyn, ehtiihän sen aloittaa vaikka helmikuussakin, jos siltä tuntuu :)

   Ja kierrättäminen on varmasti ihan helppoa, kun siihen vain pääsee sisälle. Olen ollut hieman laiska perehtymään asioihin, joten nyt on korjattava se asia. Meidän taloyhtiössäkin muovi viedään viereiselle kaupalle, mutta se matka nyt ei onneksi ole pitkä :)

   Ja ihanaa uutta vuotta sinullekin ja kaikkea hyvää! <3

   Poista
 6. 150 liikuntakertaa kuulostaa kyllä ihan hyvältä ja realistiselta määrältä! Voisin itsekin sen kyllä napata omiin tavoitteisiin! :) Mulla ei sen erityisemmin ole tavoitteita ens vuodelle, paitsi ehkä rempata kotona lisää ja saada matkakassaa vähän kasvateltua..

  Ihanaa uutta vuotta 2019! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kodin remppaaminen kuulostaa ihanalta! Ja suosittelen kyllä tuon liikuntahaasteen ottamista mukaan omiinkin suunnitelmiin, luulen, että siitä tulee hauskaa eikä liian pakkopullaa, kun määrä on maltillinen! :)

   Ihanaa uutta vuotta sinullekin! <3

   Poista
 7. Kuulostaapa hyviltä tavoitteilta tälle vuodelle! :) Itsekin yritän lisätä liikunnan säällöllisyyttä ja tuoda sitä rutiinia lisää arkeen, sillä tuntuu että viime kuut ovat menneet ihan penkin alle sen suhteen :D Kierräys on myös yksi asia, jonka parantamista olen itsekin miettinyt. Tosin nyt lajitellaan jo biojätteet, pahvit ja lehdet, mutta esimerkiksi muovin kierrättäminen voisi olla myös hyväksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, voidaan yhdessä sitten tsempata toisiamme liikunnan suhteen <3 Ja kierrätyksessä voin kysellä siulta sitten neuvoja :D Tällä hetkellä on vielä vähän hakusessa, millainen roska kuuluu minnekin, mutta siitä ne lähtee selviämään, kun aiheeseen perehtyy :)

   Poista
 8. Tavoitteet kuulostavat oikein hyviltä, varsinkin tuo liikuntahaaste! Mä olen ainakin huomannut, että saan itseni paljon paremmin liikkelle, kun on oikeasti joku "päämäärä" tai tavoite. Esimerkiksi se marrasputki oli hyvä esimerkki!

  Ja kierrätyksestä, ei se ole haasteellista kun tottuu! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marrasputki oli kyllä miustakin tosi inspiroiva! Juuri sellaista pitkäntähtäimen tavoitteellisuutta sitä jotenkin kaipaakin! Olenkin niin iloinen, että tänään on vasta perjantai ja kaksi treeniä on jo tehty, sillä yksi lenkki tai sali viikonloppuna kuulostaa ihan pikkujutulta, kun ennen ajattelin, että viikkoon on mahduttava x-määrä salia ja x-määrä lenkkejä. Nyt kun saa itse valita, on paljon mielekkäämpää ja tulee ehkä liikuttua enemmänkin :)

   Ja toivotaan, ettei se ole haasteellista! Olen jo vähän perehtynyt, eikä se ihan rakettitiedettä onneksi taida olla :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)