SOCIAL MEDIA

keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Retkikohdesuositus: Kalliojärven kierros

Etenkin syksyisin on ihana pakata eväät reppuun, kaivaa goretexit varastosta, napata kamera mukaan ja suunnata luontoon retkeilemään. Yksi Joensuun parhaita puolia on se, että retkeilykohteita on lähialueella todella paljon ja luontoon voi lähteä rentoutumaan ihan päiväseltäänkin. Myös pidemmille luontoretkille löytyy paikkoja, mutta me olemme (lue minä olen) suosineet näitä päiväkohteita, koska allekirjoittanut ei ole toistaiseksi uskaltautunut telttaan nukkumaan keskelle metsikköä..


Viimeisin reissumme suuntautui Kalliojärvelle, jonne on Joensuusta vain puolen tunnin ajomatka. Kuvauksien mukaan maasto olisi keskivaikeaa kuljettavaa, joten varustauduimme kunnollisilla vettä pitävillä kengillä ja mukavilla ulkoiluvaatteilla. Lopulta maasto osoittautui kuitenkin melko helppokulkuiseksi muutamia jyrähköjä nousuja lukuun ottamatta, mutta goretexit tulivat kyllä tarpeeseen, sillä paikoin maasto oli aika mutaista ja märkää sekä kanervikon ja heinikon seassa kulkiessa olisi kyllä sukat kastuneet.

Kalliojärven kierros on 3,5 kilometriä pitkä ja lenkki kiertää Kalliojärven ympäri. Järvi näkyy monista kohdin reittiä, mutta koko matkaa ei pääse kulkemaan kauniissa järvimaisemissa. Järven ympäri kiertää leveämpiä ja kapeampia polkuja ja osa matkasta kuljetaan pitkospuita pitkin. Muutamaa jyrkempää nousua huomioimatta maasto on melko tasaista ja sopii hyvin varmasti perheen pienimpienkin kanssa käveltäväksi - ainakin vastarannalla raikasi noin 10-vuotiaiden poikien huudahdukset, kun pidimme taukoa nuotiopaikalla.


Kierros kannattaa kiertää vastapäivään, sillä nuotiopaikka sijaitsee näin melko loppupuolella reittiä. Tietenkin jos makkarannälkä on jo lähtiessä, niin miksei voisi ensin koukata nuotiolle ja sitten sulatella loppukierroksella. Nuotipaikka oli todella kauniilla paikalla; järvi näkyi alapuolella ja ruska oli värjännyt kaikki lehtipuut keltaisiksi. Evästää sai suoraan nuotiolla tai läheisellä pöytäryhmällä. Puita löytyi varastosta ja varaston vieressä olikin kyltti, jonka mukaan paikalla toimi itsepalvelu ja poltettavaa sai hakea kyltin osoittamasta suunnasta.

Satuimme paikalle päivänä, jolloin syysaurinko antoi parastaan, joten paikalla oli runsaasti muitakin retkeilijöitä. Mikäli luonnonrauhaa mielii kuunnella, kannattaa reitille suunnata hieman synkempänä päivänä tai johonkin muuhun ajankohtaan kuin yhdentoista ja iltapäiväkolmen välissä. Etenkin koiria oli paljon liikkeellä ja haukku kuului säännöllisesti rikkoen lumoavan hiljaisuuden. Ja mitä enemmän eri-ikäistä retkeilijää, sen enemmän tietenkin melua, mutta jos täyttä hiljaisuutta retkeltään haluaa, kannattaa varmaan suunnata korpimetsään yleisten kohteiden sijaan. Minulle riitti jo se, että sai kävellä metsän keskellä ja toisinaan nauttia vain siitä, että tuuli humisi ja muuten ei kuulunut mitään.


Jos siis retkeilyjalkaa polttaa, suosittelen esimerkiksi tulevana viikonloppuna hyppäämään autoon ja hurauttamaan Kalliojärvelle. Olen huomannut, että retkeilykohteissa usein parkkipaikat ovat todella kehnot eikä Kalliojärvikään sinällään tee poikkeusta, mutta jos ei mene ruuhkaisimpaan aikaan, on auto helppo saada ihan virallisillekin parkkipaikoille. Itse jätimme tienvarteen, koska tie oli kuitenkin todella leveä ja ohi olisi mahtunut vaikka rekka.

Mikä on teidän suosikkiretkikohteenne? Miten sinä rentoudut arjen keskellä? :)


12 kommenttia :

 1. Heh heh, ai niin levvee? Ite oun joskus joutunna perruuttammaan kysseisellä tiellä 1,5 kilometrrii. Tull nimittäin rekka vasttaan talavella :D. Tuolla tosijjaan pitäs käyä pyörähtämäs, viime kalliojärven kierrostan o varmmaa 32 vuotta. Sillo ei ollunna tungost siell.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, no kyllä varmasti on ollut haastetta talvella tuolla tiellä :D Näin syksyllä siellä oli vielä ihan kivasti tilaa ja rekankin kanssa olisi voinut sujua yhtä aikaa ajaminen, mutta talvella ei kyllä tosiaan varmaan ole läheskään yhtä leveät tiet :D

   Poista
 2. Repovedellä ja Lapakistossa on kivoja reittejä näistä lähikohteista mutta ei tietenkään ole Lapin voittanutta! Geokätköily on muuten vienyt meitä useaan kivaan paikkaan ihan lähelläkin, mistä ei ennen tiennyt eikä ollut käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt monesti tuota geokätköilyä, että siinä varmasti löytää kaikkia uusia jännittäviä paikkoja! Ja tuo Lapin kauneus täytyy kyllä itsekin ensi talvena päästä kokemaan :)

   Poista
 3. Oi mitä ihania kuvia! Niin aurinkoista ja kaunista. Kaipaannniin tuota valoa <3 me käydään myös paljon retkeilemässä, lähinnä lasten ja koiran kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoa tulee kyllä aina talvisin ikävä! Itse tosin rakastan nyt tätä joulun tunnelmaa ja kaikkia jouluvaloja, joten hetkin saakin olla hämärämpää. Joulun jälkeen sitten äkkiä valoisuutta kiitos :D

   Poista
 4. Onpa kivan rauhallisen näköisiä maisemia! Olemme käyneet lähivuosi(kymmeninä) Joensuussa vaan kerran, mutta silloinkin silloin kaupungissa asuneen ystäväpariskunnan viemänä päädyimme aika nopeasti luontoon ihan lähellä keskustaakin. Pikkukaupungin - tai ainakin pääkaupunki pienemmän kaupungin - etuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti luonnonläheisyys on tämän kaupungin etu! :) Aivan mahtavaa, kun kilometrin säteellä voi olla kahdessa niin erilaisessa paikassa!

   Poista
 5. Näyttää ja kuulostaa tosi mieluiselta paikalta! :) Täälläkin on eräs suo, jonne mennään pitkospuiden päällä ja perillä metsän puolella on nuotiopaikka, mutta aina kun olen käynyt siellä, on sielläkin ollut enemmän tai vähemmän porukkaa.. Voi ruska-aika, sitä on nyt hieman ikävä näillä synkillä keleillä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän täytyisi kyllä joskus lähteä yhdessä jollekin retkelle! <3 Ehkä sitten, kun tulette Joensuuhun ja voitaisiin mennä vaikkapa sinne Kolille yhdessä!! :)

   Poista
 6. Ihania kuvia! Näyttää ihanalta paikalta!

  https://itserakkausjuttui.blogspot.com/

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)