SOCIAL MEDIA

perjantai 7. syyskuuta 2018

Kevennyspäiväkirjat: näin ensimmäiset viikot ovat sujuneet

Touhukas työviikko, iltapäivien kouluhommat, järkyttävä flunssa ja herkutteluksi mennyt viikonloppu eivät kuulosta ehkä optimaallisimmilta tavoilta painonpudotusprojektiin. Niin siis ainakin aina ennen olisin uskotellut. Nyt täytyy kuitenkin todistaa toisin, sillä kevennyksen ideahan oli nimenomaan sovittaa painonpudotusprojekti oikeaan arkeen - ei siis sovittaa arkea painonpudotusprojektiin!

Ensimmäinen viikko oli totuttelua enkä ottanut stressiä mistään, sillä tiesin, ettei liikkumaan pääsystäkään ollut vielä edes toiveita, sillä olin alkuviikon sairaslomalla pahan flunssan ja poskiontelotulehduksen vuoksi. Onneksi viikonlopuksi olo helpottui ja päästiin meidän Lahden reissulle! Ollaan yövytty nyt pääosin Scandicin hotelleissa ja heillä on pistejärjestelmä, jolla saa ilmaisia hotelliöitä riittävän monen yöpymisen jälkeen. Niinpä lähdimme nauttimaan minilomasta shoppailun, syöpöttelyn ja ennen kaikkea rentoutumisen merkeissä. Shoppailtavaa ei löytynyt yhtä ihanaa hupparia lukuun ottamatta, mutta pääasia, että saatiin viettää aikaa yhdessä, kierrellä Lahtea ja nauttia olostamme.


Viikonloppu toikin painoa kilon lisää! Olin järkyttynyt vaa'alla, mutta tiesin, ettei rasva kerry kahdessa päivässä, vaan kyse on nesteistä, joita mussuttamani hiilihydraatit ovat sitoneet itseensä. Ja niinhän se oli, sillä nyt ollaan samassa tilanteessa kuin ennen viikonloppuakin. Vaikka paino ei ole vielä kummasti pudonnutkaan, on olo kuitenkin energisempi ja olen tehnyt paljon terveellisempiä valintoja arjessa toisaalta kieltäytymättä työkaverin tarjoamasta munkkirinkilän puolikkaasta. Juuri tätä minä projektissa tavoittelen ja tämän viikon jälkeen näyttää ainakin siltä, että miulla on kaikki mahdollisuudet onnistua!

Olen myös ottanut jälleen käyttöön FatSecret-sovelluksen, josta olen aiemminkin kirjoitellut täällä. Sen avulla näkee helposti, miten paljon päivän aikana on tullut syötyä ja olisiko pitänyt syödä enemmän tai vähemmän. Aika kätevää, eikä sovellus jaottele ruokia kiellettyihin ja sallittuihin, vaan laskee puhtaasti vain kalorit ja näyttää makrojakauman - itselle jää huolehdittavaksi, millaisia valintoja tekee. Esimerkiksi huomasin, että töissä minulle riittää lounaalla salaatti jollakin lihalla oikein mainiosti, sillä ruokailu on niin aikaisin, ettei aamupalasta useinkaan ole kulunut kovin kauaa. Tavan vuoksi olin vain aina syönyt pastat tai perunat lounaan kaverina.

Tänään kävin töiden päälle ensimmäisen kerran kahteen viikkoon kävelyllä. Nautin raikkaasta ulkoilmasta, kauniista auringonpaisteesta ja rauhallisesta musiikista kuulokkeissa. Kävin myös lunastamassa kokeilukorttini uudelle salille ja sen käyttöaika starttaa maanantaina, sillä halusin vielä ottaa kevyesti pitkän flunssan jälkeen. En koe, että on järkevää lähteä liian aikaisin huhkimaan salille tai lenkille, ettei tule takapakkia ja pahimmillaan pahojakin jälkitauteja. Varmaankin ensimmäinen käynti menee kyllä tiistaille, sillä maanantaina pääsemme taas pyörähtelemään tanssikurssin merkeissä! Ihanaa kuitenkin päästä taas aloittelemaan liikkumista pikkuhiljaa, uskon sen nimittäin vauhdittavan painonpudotusprojektiakin!Myös teille lukijoille on tiedossa huippujuttu, mikäli mielitte lähteä karistamaan kesäkiloja tai muuten vain kohottamaan kuntoanne! Tästä ylläristä lisää sunnuntaina, joten pysy kuulolla ;)

Onko muita kevennyksen alottaneita? Miten on sujunut? Milloin sinusta on sopiva aika lähteä liikkumaan pitkän sairastelun jälkeen?

10 kommenttia :

 1. Te ootte käyneet tossa naapurikylässä!
  Minä olisin kovasti mennyt keskiviikon kertausharjoituksiin puhumattakaan kauden ekasta bailatinosta tiistaina, mutta kolmen päivän flunssa oli vielä sen verta päällä, että yksi oppilaanikin tuumi, että "nyt ei sitten mennä salille..." Kysyin saako kehonhuoltoon mennä, ja sinne irtosi lupa. :)
  Ruoan puolesta olen siirtynyt "herkut vain lauantaina"- systeemiin ja silloinkin vain pieni karkkipussi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että oppilaat pitää huolta! 😍 Ja hyvä, että menit kehonhuoltoon ennemmin, hikoilu ei ois tehny hyvää! Ja lauantaikarkkipäivä kuulostaa hyvältä :)

   Poista
 2. Painonpudotus on myös täällä ajankohtainen asia. Tosin minulla piti lisätä ravinnon määrää jotta elimistö saisi polttoainetta. Mielenkiinnolla siis lueskelin tätä(kin) postaustasi. Tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monella on se tilanne, että ruokaa pitää lisätä aineenvaihdunnan käynnistymiseksi! Tsemppiä ihan hirmuisesti projektiisi :)

   Poista
 3. Tuttu kuva! Olette lomailleet nykyisessä kotikaupungissani. Minun on ollut tarkoitus aloittaa liikunta ja terveellisempi elämä tänä syksynä. Vielä ei ole tapahtunut mitään mainittavaa asian suhteen. Eilinenkin lenkki johti satamaan laivaan vuohenjuustosalaatille ja siiderille. Minä kysyin kaveria lenkille. Kaunis ilma sai hänet ottamaan pankkikortin mukaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tsemppiä projektiisi tosi paljon!! Haha, joskus se lenkki päättyy jonnekin herkkumestaan, minne ei ainakaan pitänyt mennä :D pakko aina itse jättää rahat kotiin, ettei tule kiusausta tulla kaupan kautta!

   Poista
 4. Hyvä postaus. Tärkeä on pitkällä tähtäimellä saavutettu hyvinvoinnin paraneminen ja ehkä elämäntapamuutos. Pelkkä painonpudotus sinällään on aika helppoa matematiikkaa, mutta pysyvä keventäminen ja hyvinvoinnin lisääminen vaatii kärsivällisyyttä.

  Mukavan kuuloinen miniloma ollut teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan täysin! Painonpudotukseen pystyy kuka vain, mutta painonhallinta onkin jo paljon haastavampaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)