SOCIAL MEDIA

perjantai 24. elokuuta 2018

Näin saat ajan kulumaan sairastellessasi

Sairastaminen on erityisen tylsää silloin, kun ulkona paistaa aurinko, kaikki muut ovat töissä, televisiosta ei tule mitään tai tiedossa on jotakin kivaa, jonne kaikki muut ovat menossa. Uskon kuitenkin, että lähes kaikista asioista voi löytää (tai ainakin yrittää etsiä!) niitä positiivisia puolia.

Jouduin eilen lähtemään kesken päivän töistä kotiin, sillä en pystynyt enää puhumaan jäätävän kurkkukivun vuoksi ja kuume alkoi nousemaan. Siitä lähtien olenkin sitten maannut vuoroin sohvalla ja vuoroin sängyllä. Aika ei kuitenkaan ole käynyt kovinkaan pitkäksi, vaikka aamulla olin kyllä varma, ettei iltapäivä tule ikinä ja joudun tylsistymään yksinoloon. Ihan kuin muuten kurkku käheänä hirveästi puhuisin mutta.. Siitä kuitenkin juolahti mieleeni listata teille sairastuvalle tekemistä, joilla aika kuluu huomattavasti mukavammin!

#1 Nuku aamulla pitkään, jos mahdollista
Jos aamulla ei tarvitse sännätä kahdeksalta lääkäriin, kannattaa yrittää nukkua mahdollisimman pitkään, jolloin sairastelupäivästä menee jo iso osa nopeasti vain torkkuessa! Nukkuessa ei huomaa myöskään kolotuksia ja kipuja, joita muuten tulisi ajatelleeksi ihan liikaakin.


#2 Pidä yhteyttä kavereihin
Koska muulloin sinulla on tilaisuus vain maata sängyssä ja kysellä kavereiden kuulumisia? Omassa tapauksessani soittelu ei kurkkukivun takia ole kovin herkkua, mutta viestit kulkevat sitäkin paremmin. Monesti arjessa viesteihin vastaaminen on hätäistä, joten on ihanaa, kun saa keskittyä toisen asioihin ihan ajan kanssa - toisaalta myös omia kuulumisia jaksaa sepustaa perusteellisemmin, kun ei ole kiire.

#3 Katsele suosikkiohjelmia
Kaivoin Mikon läppärin kaapista ja laitoin Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjan pyörimään. Vaikka olen jaksot jo aikanaan nähnyt, ei se haitannut - ei kipeänä jaksa niin kovasti keskittyäkään, joten kertaalleen katsotut jaksotkin passaavat! Tykkään erilaisista elämänmuutosohjelmista, joissa ihmiset onnistuvat saavuttamaan tavoitteensa, joten mikäs sen iloisempaa katseltavaa.

#4 Nettishoppaile, vaikket ostaisi mitään
Olen todella huono tilailemaan netistä mitään, sillä yleensä kaikki tilaamani tuotteet ovat jollain tavalla epämieluisia; milloin hupparin printti on vinossa, kengät väärää kokoa tai paketista paljastuu aivan väärä tuote (näistä voisin joskus tehdä ihan oman postauksen, niin epäonnista miun nettishoppailu on ollut..). Tänään kuitenkin on ollut kiva selailla eri kauppojen nettisivuja ja katsella, millaisia juttuja on tarjolla - tietääpähän ainakin mihin kivijalkaliikkeeseen suuntaa, jos tarvitsee jotain tiettyä juttua lähiaikoina. Ja vaikkei pitänyt varsinaisesti ostaa mitään, taisin ennakkotilata Antti Tuiskun elämänkerran..


#5 Suunnittele yllätyksiä
Minusta on kiva yllättää läheisiä aina välillä esimerkiksi pienillä lahjoilla tai teoilla, jotka saavat toiselle hyvän mielen. Tällaisia juttuja on kiva suunnitella ajan kanssa ja niistä tulee itsellekin hyvä mieli, kun voi miettiä, miten iloiseksi voi toisen tehdä. Yllätysten toteutuksille on yleensä arkenakin aikaa, mutta ei niitä kaiken huiskeen keskellä aina keksi - siksi kannattaa käyttää sairasteluaika hyödyksi!

#6 Lue lehtiä
Minulla on tapana ostaa kaupoista lehtiä, mutta sitten ne usein jäävät lukematta kauppareissun jälkeen. Ajattelen aina, että luen, kun on hyvä hetki eikä muuta tekemistä. Nyt kaivoinkin kaikki lukemattomat lehdet hyllystä ja lukemista riittää kyllä vielä pitkäksi aikaa! Toisaalta kiitän itseäni nyt siitä, etten ole aiemmin lukenut niitä, sillä lehtien parissa aika menee yllättävän nopeasti.

#7 Käy läpi vanhoja kuvia
Järkkärikamera-aikana kuvia tulee räpsittyä ihan älytön määrä. Mukana on myös hutiotoksia ja toisaalta niitä nappiin menneitä räpsyjä, jotka olisi kiva ikuistaa kuviksi! Kuvien läpikäyminen on kuitenkin aikaavievää ja siksi sitä onkin hyvä tehdä juuri silloin, kun aikaa on mielettömästi käytettävissä. Tämänkin kuvan postaukset ovat Lappeenrannan reissultani ja olin melkein unohtanut ne muistikortin kätköihin. Nyt oli aikaa käydä niitäkin läpi ja samalla sain vähän kuvitusta tähänkin postaukseen.#8 Ole vain
Joskus on ihan hyvä olla tekemättä yhtään mitään. Itsekin olen tänään vain maannut sängyssä ja huilannut. Samalla voi kuunnella vaikka radiota, rentoutusmusiikkia tai mitä vaan, mikä saa olon tuntumaan mukavalta. Tärkeintä on kuitenkin keskittyä paranemiseen, johon tarvitaan lepoa, riittävästi juotavaa sekä lepoa, lepoa ja vielä kerran lepoa!

Mitkä ovat sinun vinkkisi sairastuvalle? Miten seltätä tylsät flunssapäivät?

P.S. Tiesithän, että voit seurata blogiani myös Facebookin kautta osoitteessa  https://www.facebook.com/haaveitajahauiskaantoja/

10 kommenttia :

 1. Tässä olikin hyvä lista tekemisistä, usein itse kipeänä ollessa olen maannut sohvalla välillä torkkuen ja välillä katsellen tv:tä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä itsekin on tullut usein tehtyä, mutta jotenkin nyt sattui olemaan niin paljon ideoita siihen, mitä voi tehdä ihan vain maatessaan sängyllä, että oli pakko jo alkaa listaamaan :D

   Poista
 2. Hienoa, etta jaksat kirjoittaa sairastellessa vielapa blogia. Kertoo kylla siita, etta naet paljon vaivaa taman eteen. Ma ite tykkaan tosi paljon kuvista (tassa postauksessa on ihania sellaisia) ja totta, etta kipeena kannattaa teha kaikkea lepposaa hommaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollu niin pitkään aikaan postannut, että ajattelin käyttää "ylimääräisen" ajan nyt hyödyksi! :) Kiitos ihanasta kommentistasi :)

   Poista
 3. Huomenna voidaan viestitellä, jos vaan kerkeäisin itse <3 Kerkesin nytkin vain lukemaan sun uusimman Whatsapp-viestin :( Mä haaveilen myös vähän salaa kipeänä olosta, että saisin olla yksin kotona peiton alla koko päivän :D Nyt ne hetket on aika vähissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viestitellään joo <3 Ja uskon, että ne hetket on aika vähissä! Joskus on niin stressaavia elämäntilanteita ja paljon hommaa, et kipeänä olo voisi olla hyväkin vaihtoehto, mutta mieluummin olisin kyllä terve tälläkin hetkellä, mutta ymmärrän pointin :D Lepo tekee jokaiselle nimittäin hyvää!

   Poista
 4. Kiitos hauskasta ja kekseliäästä postauksesta! :)

  VastaaPoista
 5. Hauska lista. Itse keskityn kipeänä nukkumiseen ja muutenkin vaakatasossa oloon. Netflix on hyvä kaveri kipeänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepääminen on kyllä kaiken a ja o. Sanoinkin jo lääkärille, joka käski huilata, että meillä on sohvassa minunmuotoinen kuoppa, kun olen maannut siinä jo neljä päivää :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)