SOCIAL MEDIA

maanantai 27. elokuuta 2018

Kevennyspäiväkirjat: Mistä niitä kiloja taas on tullut?

Kevennyspäiväkirjat on uusi postaussarja, jota pääset seuraamaan minun ja Camillan blogeissa, mutta myös Kevennyspäiväkirjat-blogissa. Me tytöt päätettiin, että nyt on aika alkaa karistaa taas mystisesti vyötärölle hiipineitä kiloja, löytää lisäenergiaa arkeen sekä  nauttia liikunnasta. Asetettiin projektillemme myös aivan konkreettiset numerotavoitteet tukemaan matkaamme - itseäni motivoi ainakin ihan valtavasti vaa'an lukemat, joten eikun hommiin!

Sairastellessani olen katsonut kymmeniä jaksoja erilaisia treeniohjelmia; pääasiassa Jutta ja 10 suurta unelmaa sekä Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjat ovat pyörineet läppärillä ja televisiossamme. Minusta on ihana nähdä, miten ihmiset onnistuvat saavuttamaan tavoitteitaan ja samalla se motivoi myös asettamaan omalle toiminnalle suuntaviivoja. Sairastelun aikana olen ehtinyt ainakin kerätä valtavan määrän motivaatiota syksyn treeneihin sekä suunnitella, millaisella ruokailupolitiikalla lähden kohti tavoitteitani.

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmassa juontaja aina kysyy, paljonko laihduttaja on lihonut esimerkiksi viime vuosien tai parisuhteen aikana. Aloin miettiä, että Joensuuhun muuttaessani painoin kymmenen kiloa vähemmän kuin nyt! Toki paino on vuosien aikana vaihdellut suuntaan ja toiseen useammankin kilon. Ja ei, lihominen ei ole parisuhteen syytä, ihan olen itse herkut suuhuni laittanut - myös silloin, kun toinen osapuoli on sanonut tarjoamilleni suklaarusinoille ei kiitos. Kaksi kiloa vuodessa ei ole älytön määrä, mutta se on kuitenkin sen verran, että tällä hetkellä olen painoindeksin mukaan lievästi ylipainoinen!! Toki vain reilun kilon verran, mutta kuitenkin se herättää pohtimaan, että jotain on tehtävä.

Tällä kertaa se jotain ei ole tiukka valmennus, jossa halutaan maksimaalliset tulokset minismaallisessa ajassa. Ei. Tällä kertaa se on aiemmassa postauksessani kertomaa fiksua syömistä, normaalia kotiruokaa, säännöllistä liikuntaa ja herkkuhetket sallivaa painonpudotusta. Tällä kertaa tarkoitus ei ole myöskään hikoilla vain salin puolella ajatuksena, että vain jalkaprässiä tekemällä voi laihduttaa fiksusti. Haluan, että viikossani on monipuolista liikuntaa, jota voi tehdä myös fiiliksen mukaan; ei siis neljää salitreeniä viikossa, jos ei tee mieli, vaan esimerkiksi kaksi kävelylenkkiä, ryhmäliikuntatunti ja yksi salikerta. Pääasia, että on liikuntaa!Ruokavalio on kuitenkin se, mikä eniten vaikuttaa tuloksiin. Arpaonni suosi minua pari viikkoa sitten ja sain ilmaisen pt-kerran läheiselle salille. Kävimme pt:n kanssa läpi saliohjelmaa, mutta keskustelimme myös paljon ravinnosta ja sen merkityksestä treenatessa. Ammattilaisen mielipide oli helpottava; jos viikon syö nätisti, voi hyvillä mielin pitää vaikkapa lauantaina herkkupäivän, jolloin tulee enemmän kaloreita. Hänen mukaansa tällainen toiminta buustaa aineenvaihduntaa sen sijaan, että se lihottaisi. Tieto oli aika helpottava, sillä aiemmat laihdutuskuurinihan ovat perustuneet nimenomaan herkuttomuuteen. Olen jo nyt huomannut, että koska tiedän yhtenä päivänä viikossa voivani pitää perinteisen karkkipäivän, ei minun tee edes juurikaan mieli herkkuja.

Kolmas aiemmasta poikkeava seikka on aikataulu. Pisin diettini on kestänyt 10 viikkoa ja olen kyseisessä ajassa pudottanut parhaimmillaan 6 kiloa eli yli 0,5 kiloa viikossa. Nyt olemme Camillan kanssa asettaneet pudotuksillemme tavoitteeksi helmikuun ensimmäisen päivän, jolloin keventäjäsiskoni lähtee nauttimaan tuloksistaan Kanarialle. Aikaa on siis peräti viisi kuukautta ja karistettavaa 8 kiloa! Määrä kuulostaa yllättävän suurelta, mutta ensimmäiset pari kiloa ovat vain nestettä ja pudotuksen jälkeenkään en ole vielä niin hoikka kuin olin Joensuuhun muuttaessa, mutta se ei ole tarkoituskaan - olen pudotuksen jälkeen painoindeksin mukaan noin normaalipainon keskikohdassa ja uskon, että vaikutukset jaksamiseen ja terveyteen ovat mittavat tuolla pudotuksella. Tiesittekö muuten, että ihmiset, jotka syövät, nukkuvat ja liikkuvat huonosti, sairastelevat muita enemmän ihan perusflunssiakin!Muutosta lähdetään siis tekemään maltilla, järjellä ja hyvällä mielellä! Parasta on, että miulla on samassa jamassa oleva tsemppisisko puhelimen päässä ja saamme tukea toisistamme plus voimme jakaa hyvät treenivinkit! Tänään olen jo aloitellut projektia ruokavalion puolelta, sillä sairaslomani jatkuu vielä huomisen enkä senkään jälkeen voi heti rynnätä treenaamaan, ettei tule mitään jälkitauteja. Ruokavalion merkitys on kuitenkin 80% tuloksista, joten siitä on hyvä aloittaa. Ainiin ja suunnitellahan voi aina; edessä siintää uusi harrastus tanssin parissa ja saattaa olla, että salin vaihtaminenkin tulee ajankohtaiseksi - tästä on hyvä jatkaa!

Onko ketään muuta purrut kevennyskärpänen näin syksyn lähestyessä? Millaista liikuntaa tykkäätte harrastaa? :)

16 kommenttia :

 1. Maltti on valttia ja nyt pysytään tällä valitsemallamme tiellä <3 Ihanaa, että oot mukana tsemppaamassa mua ja toisin päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, me pystytään tähän! 😍 Ja ihana kun siekin tsemppaat minuu, täällä mie sinuu!

   Poista
 2. Tutustu liikuntapiirakkaan ja terveysliikuntasuosituksiin. Niin saat liikunnan terveysvaikutukset ja tuet painonhallinnassa. Ihana lukea että olet lähtenyt oikeasti terveelliseen kuuloiseen painonhallinta (huom ei pudotus) projektiin, jossa ajattelet myös omaa terveyttäsi ja tulosten muuttumista elämäntavaksi eikä jojodieettelyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikuntapiirakka on kyllä kelpo väline ja kannustaa ihmisiä liikkumaan! 😊 Samoin miusta on kiva, että tästä yrittää tulla elämäntapa; ensin on painonpudotus ja sen jälkeen painonhallinta - tähän saakka se pudotus on kyllä onnistunut, mutta vaikeampi osuus eli hallinta on jäänyt olemattomaksi 😞

   Poista
 3. Tanssi kuulostaa hyvältä! Mullakin alkaa tanssitunnit taas ensi viikolla. Tartteis varmaan opetella käymään salillakin, kun ramppaan vaan niillä ryhmätunneilla. Ruoan suhteen meinasin mennä aikalailla sun kanssa samoilla linjoilla; perusruokaa ja yhtenä päivänä sais sit halutessaan syödä vaikka pussillisen karkkeja.
  Tsempit molemmille mimmeille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ryhmätunnithan on just kivoja! Niille miekin ajattelin pitkästä aikaa mennä, jos päädytään vaihtamaan salia, sillä uudella salilla ne kuuluisi samaan hintaan! :) Ja ihanalta kuulostaa siunkin alkavat tanssitunnit, tanssi-intoa sinne!

   Poista
 4. Tanssi on erittäin hyvä myös aivojen kannalta, aivoille ihan paras liikunta muoto, jos ei ole aivoille omaa vaihtoehtoa ollenkaan. Aivojen hoito kun jää useasti kaikilta hoitamatta. Tansissa aivot joutuu töihin ja voimistuvat samalla kun itse nauttii tanssilattialla.
  Kun sairastuin, niin painosta on tullut sivuseikka, sairauteeni kuuluu painonvahhtelut, hyvinkin voimakkaat...ei toki enää kun minut leikattu mutta kuitenkin. Perusterve ihminen ei helposti sairastu mihinkään flunssaan mutta ne, joilla on perussairaus sairastuu vaikka eläisi terveellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta, että paino on sivuseikka terveyden rinnalla! Mutta siksi näin perusterveenä haluankin kiinnittää siihen huomiota, etten saisikaan mitään (ylipainosta johtuvaa) sairautta! :) Ja aivoja täytyy kyllä huoltaa - itse rakastan neulomista ja sekin on hyvää aivojumppaa ja pitää muistin kunnossa! Nyt tämä tanssi on ihan uusi askel, sillä rytmitajua en ole koskaan omannut :D

   Poista
 5. Kiitos kattavasti kevennys ideasta. Menin kesalla naimisiin ja ennen sita halusin pudottaa pari kiloa. Onnistuin tassa ja huomaan edelleen liikunnan jaaneen elamaani taman myota. Muutokset saavat uusia nakemyksia elamaan. Oot reipas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Ja ihana kuulla, että liikunta on jäänyt osaksi elämääsi! :) Ja niinhän se on, että muutokset tuo usein jotain hyvääkin tullessaan!

   Poista
 6. Nyt oli järkevä "haluan keveämmäksi" -postaus! Maltti todellakin valttia ja itse nykyään suosin tapaa jossa liikun monipuolisesti selän sallimilla tavoilla sekä syön n. 80% viikosta aina järkevästi - siihen mahtuu sitten ne parit suklaapalaset ja muut herkuttelut kivasti väliin olematta liian radikaaleja kaloripommeja ja saamatta mieltä maahan. Tsemppiä suuresti! :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kuulosti siustakin fiksulta! Siunkin toteuttama syömisperiaate kuulostaa todella hyvältä ja riittävän rennolta toimiakseen! Tsemppiä siullekin jatkoon! :)

   Poista
 7. Tosi kiva postaus tämä(: Tsemppiä projektiisi ja muista armollisuus. Saanko kysyä, mitä tanssilajia alat harrastamaan?(: Itse aloitin juuri monen vuoden jälkeen aikuisbaletin harrastamisen, virkistävää ja mukavaa haastetta mielelle ja keholle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Ja täytyy tosiaankin muistaa armollisuus, siitä tässä on nyt kysekin enemmän kuin aiemmin! Ja me mennään miehen kanssa siis paritanssikurssille eli eipähän ainakaan yksin tarvitse astua väärällä jalalla väärään suuntaan, vaan voi vetää toisen mukana :D Aikuisbaletti kuulostaa kivalta, mutta myös haastavalta!

   Poista
 8. Tulipas hyvään saumaan tämä postaus! :) Just tänään itse ystävän kanssa juteltiin, kun pitäisi itsekin löytää sitä motivaatiota taas, ja tästähän sitä irtosi jo kivasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua, jos tästä sait lisämotivaatiota! Itekin tykkään aina lukea postauksia, joista saa itelle lisämotivaatiota ja intoa projektiin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)