SOCIAL MEDIA

perjantai 29. kesäkuuta 2018

Mitäpä, jos ostaisit sopivan kokoiset housut?

Kesä, terassit, ulkona syödyt lounaat, extemporejätskit kioskilta ja illalla grillissä kuumenevat herkut kuuluvat näihin päiviin. Vaan iskeekö kaikesta syöpöttelystä ahdistus, jonka kaveriksi saat kiristävät housut ja pari kesäkiloa? Eikä auta, vaikka joku sanoisi, että "kevennät sitten syksyllä" tai että "kesä on kesä". Millä siis välttää ruokamorkkis, mutta silti nauttia kesäherkuista?

Kun lakkasin noudattamasta pilkulleen FitFarmin Bikini Challengen ohjeita, pelkäsin automaattisesti heti lihovani ja menettäväni kaikki tulokset. Vahtasin asiaa myös peilistä ja vaa'alta säännöllisesti, kunnes totesin, että moinen on aivan turhaa. Tunsin oloni koko ajan hyväksi enkä vaikuttanut merkittävästi lihoneeltakaan, vaikka olin ottanut hieman rennommin. Aloin ajatella, että miksi koko ajan pitäisi nipottaa syömisistä ja kieltäytyä kaikesta, mikä ei kuulu "hyvään ruokavalioon". Eikö välillä voisi vain nauttia hetkestä, käydä kaverin kanssa jäätelöllä tai istahtaa loman kunniaksi terassille lipittämään lasillisen pari siideriä?

Pielinen

Aluksi minulla olikin syyllinen olo, kun aiemmin napakat housut tuntuivat oikeasti kiristäviltä, kun yritin laittaa ne jalkaani. Tuntui, ettei tämä näin voi mennä, pakko dietata. Päätin kuitenkin syödä pääasiassa fiksusti, mutta sallia herkuttelut, jos sellainen tilanne tulee eteen. Ja ei, ne housut ei nyt kiristä yhtään sen enempää kuin tuon päätöksen tehdessäni - kun kaikki ei ole niin tarkkaan kiellettyä tai sallittua, ei tee edes mieli niin paljon herkkuja, mutta silti niitä on ihana nauttia hyvällä omalla tunnolla. Esimerkiksi keskiviikkona kävimme muutaman ystäväni kanssa syömässä ja popsimme vielä isot jälkiruuat pääruuan päälle eikä ketään vaikuttanut harmittavan yhtään syöty kalorimäärä, miksi siis minuakaan pitäisi harmittaa?

Tiistaina sen sijaan kävimme ystäväni kanssa ostoksilla ja löysin muutaman ihanan vaatteen - muun muassa farkut koossa M, jota olen pelännyt pitkään. Kirjoitin aikanaan postauksen siitä, että onhan sillä väliä, onko XS vai L, sillä erilaiset kokomerkinnät tuntuivat silloin yhdellä jos toisellakin määrittävän sitä, millaisena näyttäytyy ulkoisesti. Itsekin olen ajatellut, etten halua ostaa M:n housuja tai paitoja, koska jos niin käy, on aika laihduttaa. Nyt kuitenkin ymmärrän, että M on lyhenne sanasta medium ei jättisprättisnainen, jonka on aika siirtyä syömään pelkkää salaattia. Niimpä otin järjen käteen ja mietin, kannattaako minun yrittää ahtaa jalkaani S-koon housut vain siksi, että kokolapussa lukee numeron pienempi koko ja samalla housut tuntuvat aivan hirveiltä jalassa (kuka muuten näkee niitä kokolappuja koskaan?). Voisinko kenties ostaa sopivat housut ja nauttia siitä, että ne eivät purista, mutta näyttävät silti hyviltä?

Auringonlasku

Marssin sovituskoppiin ja totesin, että farkut näyttivät ihan tosi hyviltä ja tuntuivatkin vielä mukavilta. (Näyttivät muuten huomattavasti paremmilta, kun olivat sopivaa kokoa eivätkä pienintä mahdollista mahtuvaa kokoa.) Siispä ostin hyvillä mielin ne, eikä se muuttanut käsitystäni siitä, miltä näytän tai minkä kokoinen olen. Miksi ylipäätään koko ajan pitäisi miettiä sitä, minkä kokoinen on ja miltä näyttää? Tietenkin nyt järki täytyy pitää päässä ja en minäkään ylipainoa halua, sillä se on terveydelle haitallista, mutta jokin pieni pala on loksahtanut paikoilleen, kun vihdoinkin ajattelen, ettei laiha ja mahdollisimman timmi ole ainoa kaunis ulkonäkö. Kaunis voi olla niin monella tavalla ja jo ostamalla sopivankokoiset vaatteet, voi saada ihmeitä aikaan!

Kesälläkin on siis miusta tärkeää huolehtia siitä, ettei nyt ihan läskiksi vedä koko syömistä ja unohda liikkua, mutta en näe järkevänä jokaisesta suupalasta huoliakaan. On muuten ollut aika ihanaa ja helpottavaa, kun voi kokkailla normaalia kotiruokaa eikä tarvitse miettiä, että nyt siihen muuten tuli kevytkermaa, eihän sitä voi syödä. En myöskään näe tällä hetkellä peilistä mitään pullukkaa naista, vaan kauniin nuoren naisen, jolla on hyvä olla henkisesti ja fyysisesti ja se on miulle nyt juuri se tärkein juttu!

Pielinen

Oletko itse yrittänyt sinnikkäästi vaan aina mahtua samaan vaatekokoon tai vaatteisiin, joihin olet joskus mahtunut? Ahdistaako kesällä herkuttelu ja miten selätät ahdistuksen?

16 kommenttia :

 1. Tosi hyvää pohdintaa aiheesta joka oli itselläni muutenkin juuri mielessä! Huomaan tuntevani välillä ahdistusta ylimääräisistä ex tempore herkuista, vaikka arkiruokailu onkin ihan kunnossa. Viimeisten vuosien aikana olen joutunut myös itse toteamaan, ettei se tuttu 34 tai S-koko aina menekään päälle, vaan on täytynyt ostaa kokoa isompia vaatteita. Vihdoin olen oppinut ottamaan hyllyltä suoraan sen isomman koon, ja lakannut harmittelemasta asiaa. Sellaista se elämä on :D

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin hyvä asenne, että elämää se vain on ja kenellekään ei lopulta kuulu (eikä ketään taida liiemmin kiinnostaakaan), mitä kokoa kukin käyttää :D Eli koitetaan jatkossakin nauttia ylläriherkuista, mutta pitää arkiruokailu kunnossa :)

   Poista
 2. Ei ole mitään mahdollisuuksia edes saada jalkaan housuja joita käytin 10 vuotta sitten, saati, että yrittäisin laittaa 15 vuotta vanhat housut jalkaan. Olen ollut kokoa 30 (jota ei kaupoista edes saa) eli pienimmät ovat olleet kokoa 32 ja loput lasten osastolta kokoa 148-160cm aina siitä riippuen mitä väljyyttä on hankkinut, koska minulla on aina ollut isot rinnat sekä iso takamus vaikka vyötärö onkin ollut 59cm. Nyt vaatekokoni on M tai L riippuen jälleen väljyyksistä. Siksi teenkin lähes kaikki itse, sillä se helpottaa paljon vaatteen istuvuuden säätelyä. Koska esiemrkiksi hartiani ovat kokoa 36 mutta rintani taas 40-42 niin sopivaa vaatetta ei ole mahdollista kaupasta löytää :) Mutta joo, en yritä ahtautua entisiin vaattesiin kun en saa edes yhtä lahjetta päälleni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, on hieno taito, jos osaa itse tehdä vaatteita! Saa ainakin varmasti mieluisia ja istuvia! :) Mutta monissa vaatteissa on kyllä juuri se ongelma, että kun ne yhdestä kohdasta ovat hyvät, toisesta näyttävätkin sitten ihan vääränkokoisilta :D Ei ole helppoa tämä vaatemaailma, kun kaikkien pitäisi sopia samaan muottiin!

   Poista
 3. Tästä puhuttiinkin jo siun kanssa, hyvää pohdintaa! :) itsekin olen alkanut pikkuhiljaa hyväksymään sen, etten ole enää samankokoinen kuin viisi vuotta sitten, ja ne pienemmät vaatteet voi suosiolla kierrättää eteenpäin. Toki kyllähän se edelleen huonoina päivinä iskee tajuntaan että on lihonut, mutta koska peilikuva näyttää edelleen sopusuhtaiselta, en anna sen masentaa liikaa. Kun itsellä on sisäisesti hyvä olla, se näkyy myös ulospäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Tuuli rakas sie oot tosi kaunis ja hoikka nainen <3 Älä murehdi mitään tuollaisia! Mutta ihanaa, että sisäinen hyvinvointi jaksaa kuitenkin aina näkyä ulospäin - niinä huonoinakin päivinä <3

   Poista
 4. Ja hei, täytyi vielä kommentoida tähän kun päädyin ihan sattumalta blogiisi ja aloin vähän enemmän selailla, niin tajusin että taidetaan olla samassa kaupungissa ja samalla alalla ja vieläpä kummatkin valmistumassa samoihin aikoihin! Hauskaa :D

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Miun pitääkin mennä katselemaan siun blogia! Ollaankohan alotettu jonkin verran eri aikaan, kun nimi ei soita vielä mitään kelloja? :D Ehkä tai ehkä ei, mutta hauska kuulla, että muitakin opeja bloggaa!

   Poista
 5. Tärkeä aihe! Lempeys itseään kohtaan on asia, jota moni joutuu harjoittelemaan. Minäkuva - hyvä tai huono sellainen - on tyypillisesti niin syvään juurtunut, ettei muutos hetkessä tapahdu.
  Herkullisia hetkiä tähän kesään!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä pointti, että minäkuva on aika pysyvä ja sitä pystyy muuttamaan vain hiljalleen! Maukasta kesää siullekin! <3

   Poista
 6. Kokoja ei todellakaan pidä tuijotella liikaa. Mulla on yläasteaikana ostetut housut vielä käytössä (koko 36) ja toisaalta Kanarialta hankitut housut (koko 42) Noita ekoja housuja ostaessani ajattelin olevani 38 ja toisia housuja sovitellessa 40. Vaan niin ne menee edelleen molemmat. Samanlainen ylläri oli viime syksynä salille housuja metsästäessäni, kun ne sopivat salipökät olikin kokoa S, vaikka "mähän olen M-kokoinen..." :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuulostaa niin tutulta :D en voi ikinä tilata nettikaupoista mitään, koska aina tulee kumminkin väärä koko! Ehkä vain hyväkin, nettishoppailu veisi kamalasti rahaa, kun olisi liian helppoa :D

   Poista
 7. Jouduin ostamaan juuri xl-koon housut, ja olin kauhuissani siitä, kunnes mrnin kotiin ja vertasin housuja H&M:n M-kokoisiin housuihin ja ne olivat samankokoisia. Koot vaihtelevat kyllä merkeittäin tosi paljon, eikä sen perusteella kyllä enää kannata stressata. Toisaalta jos aina ostaa vaikka vaan sen yhden koon isomman, helposti voikin huomata kerränneensä monta kokoa lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huuh, olisin kyllä itsekin ollut kauhuissani! Mutta toisissa liikkeissä on kyllä todella kummallisia kokoja, joten ei niitä pidä liikaa tuijotella :D Mutta tuon allekirjoitan kyllä täysin, että jos aina vaan ostaan koon isommat, paisumista ei edes huomaa, siksi täytyy joku raja pitää!

   Poista
 8. Todella hyvä kirjoitus tärkeästä aiheesta. Ei kokolappu kerro koko totuutta ja numerot vaihtelevat niin paljon eri valmistajien välillä. Itse ostan joskus peräti kokoa 46 ja sitten seuraava vaate voi olla 38. Se on niin paljon mallista kiinni ja haluanko vaatteen olevan istuva vai rennon löysä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio tuo vaatteen istuvuus! Joskus on ihana ostaa tarkoituksella tosi löysiä vaatteita ja joskus haluaa todella hyvin istuvia ja näiden kahden ääripään välinen ero voi todellakin olla monta vaatekokoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)