SOCIAL MEDIA

perjantai 15. kesäkuuta 2018

Blogiystäväkirja

Camilla haastoi miut kertomaan asioita blogistani blogiystäväkirja-muodossa ja se onkin juuri sopivan leppoisaa tekemistä perjantai-iltapäivään, kun alkukesän viimeinen tentti on tehtynä ja vapaa viikonloppu siintää edessä päin!

Bloggaajan nimi: Emma

Blogin nimi: Haaveita ja hauiskääntöjä (ps. kirjoitan hausikääntöjä joka ikisellä kerralla väärin!)

Ikä / blogin ikä: Bloggaajalla pian 24 ja blogilla jo huisat viisi vuotta!

Aikaisemmat blogit: Teippirulla ja La moda de mundo. Teippirulla oli miun askartelu- ja käsityöblogi ja La moda de mundoa pidettiin hetki siskoni kanssa. Kuvattiin muun muassa yhteen postaukseen meidän kaikki takit ihan vain esittelymielessä - toki ei mihinkään asuun yhdistettynä vaan ihan kollarit jalassa oli päällä sitten toppatakki tai farkkutakki!

Miksi aloitit bloggaamisen? Muutin viisi vuotta sitten Joensuuhun ja arvelin, että blogin avulla pystyisin sekä tallettamaan itselleni muistoja matkan varrelta sekä viestimään kuulumisiani läheisilleni - eihän kaikille kavereille ja sukulaisille voisi kuitenkaan soitella joka päivä. Tällöin blogillani ei vielä ollut mitään erityistä suuntaa ja kirjoittelin milloin mistäkin. Pari vuotta sitten aloin kiinnostua liikunnasta, henkisestä hyvinvoinnista ja niiden yhdistämisestä, jolloin blogini lähti kehittymään nykyiseen suuntaansa - hyvinvointipainotteiseksi lifestyleblogiksi.

Mistä aiheesta postaat mielelläsi? Sellaisista aiheista, joista voi olla hyötyä myös postauksiani lukeville ja joita toivoisin itse lukevani blogeista. Esimerkiksi viimeisin vakityöstä irtisanoutumista koskeva postaukseni oli itselleni mielekäs kirjoittaa, sillä itse olisin kaivannut vastaavanlaisia postauksia, kun punnitsin, mitä tekisin omassa tilanteessani. Näin jälkeen päin huomasin, että se kiinnosti myös todella laajasti lukijoita ja kommenttien takaa löytyi ihmisiä, jotka ovat olleet samassa tilanteessa. Lisäksi tykkään postailla aiheista, jotka herättävät tunteita - rakastan keskustelua postausten ympärillä.Mistä aiheista et postaa mielelläsi? En halua juurikaan levitellä työhöni tai lähipiiriini liittyviä asioita erityisen tarkasti. Lisäksi kuulumispostaukset ovat miusta itsestäni aika tylsää luettavaa, ellen henkilökohtaisesti tunne kirjoittajaa, joten en myöskään itse suosi niitä blogissani. Kuulumispostauksella on toki helppo lopettaa lyhytaikainen blogihiljaisuus, mutta mieluummin käytän senkin postaukseen olevan ajan johonkin innostavaan tekstiin. Tietysti, jos elämässä on tapahtunut jotain suurta ja mullistavaa, voin kirjoittaa kuulumispostauksen - tai jos muuten vain haluan fiilistellä esimerkiksi kesää.

Blogistani tulee isona: Lukijoita sekä kirjoittajaa inspiroiva sivusto, jonne on mukava tulla lukemaan uusia postauksia, saamaan vinkkejä sekä löytää uutta ajattelemisen aihetta. Kokonaisuudessaan haluan blogillani luoda positiivista energiaa ihmisiin, kannustaa ihmisiä panostamaan omaan hyvinvointiinsa ja nauttimaan elämästä. Suuria tavotteita, mutta mitä sitä liian helposti saavutettavia luomaankaan!

Kuinka kriittinen olet omaa blogiasi kohtaan? Nykyisin uskallan jo kertoa tuttaville, että minulla on blogi ja kutsua heitä esimerkiksi tykkäämään blogini Facebook-sivuista - moinen ei olisi tullut kuuloonkaan vielä pari vuotta sitten. Olen yrittänyt panostaa blogini ulkoasuun ja kuviin viime vuoden aikana selkeästi enemmän, haluan tuottaa laadukasta sisältöä ja tarjottavaa lukijoille. Blogimaailma on kovaa kilpailua ja minustakin olisi hienoa, että yhä useampi ihminen saisi blogistani iloa ja energiaa, joten haluan pitää laadun hyvänä. En postaile edes joka kolmas päivä, sillä haluan, että minulla on aikaa panostaa postaukseen ja että minulla on todellinen idea postauksen toteuttamiseksi - jos koen kirjoittaneeni hutaistun postauksen, tulen siitä lähinnä vain surulliseksi ja pohdin, miksi edes kirjoitin sen. Olen myös huomannut, että ihmiset ehtivät paremmin lukea ja kommentoida postauksia, kun niitä ilmestyy esimerkiksi vain kahdesti viikossa. Ehkä menestyäkseen bloggaajana täytyisi tietenkin kirjoittaa useammin.Mitä tapahtuu blogisi kulissien takana? Ideointia ja inspiraation etsimistä! Kuten aiemmin kirjoitin, haluan tuottaa hyödyllisiä postauksia, joista on iloa myös lukijoille ja tätä varten täytyy lukea esimerkiksi lehtiä, uutisia, muiden postauksia ja muuta materiaalia. Kerään ideoita ylös ja toteutan niitä sopivina ajankohtina, jolloin niille voisi olla kysyntää.

Blogin kautta olen saavuttanut: Olen saanut paikan jakaa tekstejäni ja ottamiani kuvia. Valokuvaus on ollut pitkään minulle rakas harrastus ja on ihanaa, että on jokin väylä, jonka kautta jakaa kuvia. Lisäksi olen tehnyt toimittajan hommia jo monta monta vuotta, joten kirjoittaminenkin on hyvin mieluisaa puuhaa - blogissa saa kuitenkin tuottaa hieman rennompaa ja omaperäisempää sisältöä kuin toimittajana. Lisäksi olen saanut ihania ystäviä elämääni, joiden kanssa vietämme aikaa myös muiden kuin blogijuttujen merkeissä. Ainiin! Ja olen oppinut jotain tuosta koodaamisen ihmeellisestä maailmasta - aika paljon on edistytty esimerkiksi Teippirulla-blogini ajoista, jolloin kuva olivat kirpun kokoisia, teksti keskitetty ja ulkoasu muutenkin mahdollisimman Blogger!

Blogisalaisuutesi: Miulla on mielettömän taitavat koodariapurit Camilla ja Tuuli, joilta olen oppinut ihan mielettömästi ulkoasun, kuvien ja tekstien muokkaamisesta. Voin sanoa, että ongelma kuin ongelma, heiltä löytyy kyllä ratkaisu. Siinä sivussa olen oppinut itsekin jo tosi paljon juttuja, joilla olen saanut ulkoasua paranneltua miellyttävämpään suuntaan. Mutta ne ulkoasuongelmat ei taida koskaan loppua tästä blogimaailmasta, kun yhden korjaa, toinen tulee esiin..Suosikkisovellukseni: Varmastikin Snapchat, jota alunperin vastustin kivenkovaa! On kiva jakaa päivittäisiä pikkujuttuja snäpissä läheisten kanssa. Instagram on toinen hyvä, mutta siellä en osaa oikein käyttää storiesia, joten päivitykseni tulevat lähinnä aina vain feediin. Lisäksi Instagramini on julkinen, joten en halua sinne ihan kaikkia elämäni juttuja jakaakaan. Miut löytää Instasta nimellä @emmaemukka

Lempibloggaajasi: Kaipaisin lukulistalleni hieman lisää luettavaa, sillä seuraan nykyisin lähinnä vain tuttuja ja hyväksi havaitsemiani blogeja. Suosikkejani ovat kuitenkin Behind the brown eyesFun, fitness and fashionPäivänsäteen menninkäinenTimanttikenkätyttö sekä Sadepisaroita niitynkukkasilla. Julkkisbloggaajia en jaksa kauaakaan seurata, mutta Janni Hussin blogissa on tullut vierailtua kyllä aina silloin tällöin - tykkään hänen positiivisesta elämänasenteestaan :)

Mikä erottaa blogisi muista? Blogini on rajautunut tarkastelemaan kokonaisvaltaista hyvinvointia - kategoriaa ei ole rajattu liian tarkasti, muttei tämä ole enää entisen kaltainen sillisalaattikaan. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin painottamisen kautta pyrin blogin välityksellä tuottamaan ihmisille hyvää mieltä sekä kannustamaan huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan. Pyrin siis huomioimaan lukijan ja tuottamaan lukijalle hyödyllistä tietoa :)

Paras blogimuistoni: Varmastikin oman suunnan löytäminen, IBA-ehdokkuus viime keväänä, kaikki oppimani asiat koodauksesta ja blogimaailmasta sekä ystävät, jotka ovat löytyneet blogimaailman kautta <3

Kenet haastan mukaan? Miusta olisi kiinnostavaa kuulla Tuulin, Menninkäisen, Anen ja Jennin mietteitä näihin samoihin kysymyksiin :)

8 kommenttia :

 1. <3 Kiitos Emma! Tähän haasteeseen pitää ehdottomasti tarttua, kivaa pohdittavaa ja luettavaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta Emmaseni <3 Olipa kiva tämä ystäväkirjahaaste, en oo aiemmin tehnytkään tämmöstä :) Sun blogi on kyllä kehittynyt huimasti ja täältä saa kyllä inspiraatiota ja hyvää mieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jenni ja kiitos siulle kaikesta avusta ulkoasuhommeleiden sun muiden kanssa <3

   Poista
 3. Olipa kiva postaus ja kiitos haasteesta! <3 Voi apua, ihana kuulla että luotat miuhun noissa koodausjutuissa - en tosin pidä itseäni mitenkään erityisen taitavana siinä, vaikka joitakin niksejä onkin jäänyt vuosien varrella korvan taakse! :D Ja mitämitä, en tiennyt että oot kirjoittanut aiemmin muitakin blogeja :D Miunkin blogi on tänä vuonna 5-vuotias, aika menee hurjan nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tietenkin luotan, oot kuule huippu! <3 Ja kyllä kuule, aikamoisia blogeja olikin :D Ehkä tämä uusin on nyt kuitenkin se paras :D

   Poista
 4. Nyt vasta kerkesin kommentoimaan tänne ja enpäs tiennytkään noista sun aiemmista blogeista! Kiva olla avuksi noissa koodijutuissa :) Ei oo koulua käyty siis turhaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)