SOCIAL MEDIA

perjantai 25. toukokuuta 2018

Lomalla Katinkullan Golfharjussa

Viime viikonloppuna juhlistettiin Mikon valmistumista lomailemalla viikonloppu Vuokatin Katinkullassa. Reissu oli valmistujaislahjani hänelle, sillä halusin antaa jotain sellaista, minkä hän muistaisi vielä pitkään valmistumisen jälkeenkin. Aineellisia lahjoja on välillä niin hankala keksiä, että miusta matka oli tässä kohtaa hyvä vaihtoehto; rentoutumista opintojen päätteeksi kauniissa maisemissa tehden sitä mitä sattuu milloinkin huvittamaan. Ja nimenomaan sankarin mieltymysten mukaan; siksi en edes sen kummemmin suunnitellut, mitä tehtäisiin, mutta tiesin Vuokatissa olevan laaja mahdollisuus tehdä vaikka mitä.

IMG_8095
Huoneistomme sijaitsi Golfharjussa eli aivan kylpylän vieressä uusissa luhtitaloissa. Huoneisto oli kaksi kertaa kotimme kokoinen, mikä hämmensi kyllä aluksi todella paljon; miten ihanan kodikasta ja tilavaa huoneistossa olikaan. Huoneisto koostui isosta olohuone-keittiö -yhdistelmästä, makuuhuoneesta, kylpyhuoneesta, saunasta sekä tilavasta parvekkeesta kaasugrillillä varustettuna - niin ja lisäksi oli vielä erillinen wc, jos vaikka nainen päättää valloittaa toisen hiustenlaittoa tai meikkausta varten! Keittiöstä löytyi kaikki tarvittava aina astiastoista mikroaltouuniin, leivinpaperiin ja leivänpaahtimeen. Plussaa myös siitä, että meidän ei tarvinnut tiskata, sillä tiskikone hoiti moisen tylsyyden puolestamme.

IMG_8045 IMG_8049 IMG_8050
Huoneistossa olisi lomaillut kyllä mielellään pidemmänkin ajan, sillä kaikki tarvittava oli helposti saatavilla ja löysin itseni aina vain uudelleen ja uudelleen ihastelemasta asumustamme - olin kuitenkin kuvitellut vuokraamani huoneiston hyvin erilaiseksi ja pienemmäksi. Talvea ajatellen huoneistossa oli takka, jota voisi lämmitellä ja kyplyhuoneesta löytyi muun muassa kuivauskaappi, jos laskettelureissun jälkeen vaatteet olisivat märät. Kesäaikaan pääsimme kuitenkin hyödyntämään huoneistoon kuuluvia polkupyöriä, joilla oli kätevä fillaroida ympäri mökkikylää ja käydä jopa kaupassa. Minut tunnetaan työmatkapyöräilyn vihaajana, mutta heti kun pyöräily muuttuu vapaaehtoiseksi eikä paikasta toiseen siirtymiseksi, miekin alan tykkäämään siitä!

Vietettiin paljon aikaa huoneistolla saunoen, grillaillen ja ihan vain rentoutuen. Koska säät suosivat, pyrittiin olemaan mahdollisimman paljon ulkona ja löydettiinkin pyöräilyreissuillamme minigolf-rata, jonne päätimme suunnata pelailemaan. Se on kyllä sellainen laji, mihin ei kyllästy ikinä! Lauantaina käytiin myös syömässä hotellin ravintolassa, jossa on muuten ihan älyttömän hyvät pizzat! Vaikka huoneistossa olikin oma jääkaappi, on sitä joskus kiva istahtaa vain valmiiseen pöytään ja nauttia kiireettömyydestä.

IMG_8054 IMG_8055 IMG_8060
Kylpylä ei kuulunut huoneistoomme ja olimmekin päättäneet mennä vasta sunnuntaina lillumaan altaisiin. Jälkeen päin ajateltuna oli ihan kiva, ettei kylpylä kuulunut vuokraan, sillä sitten olisi helpommin tullut paine viettää siellä enemmänkin aikaa. Sen sijaan nyt ehdimme ulkoilemaan ja tutustumaan muuten alueeseen - ehkä talvella tilanne voisi olla toisenlainen. Sunnuntaina kuitenkin suuntasimme porealtaisiin ennen kotiinlähtöä ja se kruunasikin mukavasti koko viikonlopun. Heillä oli vielä jotkin kampanjapäivät ja saimme kylpyläliput todella edullisesti ja saimme vielä kolme extralippuakin mukaan - pakko siis varmaan suunnata vielä uudelleen Katinkultaan tänä vuonna!

IMG_8063 IMG_8067 IMG_8070
Lahjansaaja ihan selkeästi tykkäsi lahjastaan ja sanoi viikonlopun olleen mieluinen, joten lahja oli selvästikin onnistunut. Plussaa siitä, että meneillään ei tainnut olla kuumin sesonkiaika, jonka ansiosta esimerkiksi kylpylässä oli väljää, ravintolassa ei tarvinnut odotella ruokaa tuhottoman kauaa eikä esimerkiksi minigolf-radoilla ollut tungosta. Tämä oli toinen kertamme Vuokatissa, mutta vieläkin jäi paljon koettavaa seuraaville kerroille - niin paljon mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin sieltä löytyy!

Taisi tulla kyllä miniloma itsellekin tarpeeseen, sillä aikamoista puurtamista on ollut kevät taas ja jotenkin odotan niin paljon jo juhannusta ja sen jälkeen koittavaa pidempää lomaa. Lämmöllä voin kyllä suositella Vuokattia kesälomakohteena kaikille, joilla on vielä suunnitelmat avoinna - vaikka osa mökeistä näytti ulospäin jopa hieman murjuilta, ne olivat sisältä ihan täysin rempattuja ja kauniita. Loistopaikka lomailla niin pariskuntana kuin perheenä :)

IMG_8076 IMG_8078 IMG_8083
Oletteko käyneet koskaan Katinkullassa? Mikä on teidän suosikkilomakohteenne tai minne suosittelisitte matkustamaan kesällä? :)

14 kommenttia :

 1. Kivan kuuloinen loma, maisematkin tuttuja. Ruka on kesällä vähän samantyylinen, edullinen, koska kausi on ohi ja tekemistä jos jonkinlaista. Rukalla on myös komeita maisemia. Ehdoton suosikkini on kuitenkin Kilpisjärvi, joka painottuu rauhoittumiseen ja patikointiin, siellä ei ole niin monipuolisesti muuta puuhaa. Sieltä on kätevä koukata myös Norjan puolella ja maisemat ovat huikean jylhät.
  Lopuksi jotain tosi oleellista; mitä on noi pallerot tossa grillillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon käynyt Rukalla viimeksi joskus lapsena ja silloinkin talvella, mutta muistan, että se oli kyllä todella kaunista aluetta! Olisi kiva päästä joskus tuonne Kilpisjärvelle tai muualle todella pohjoiseen ja piipahtaa sitten Norjassa - Norjassa kävin sellaisessa pienessä kaupungissa kuin Moldessa joskus kuusi vuotta sitten kouluretkellä, mutta olisi hieno päästä uudelleen kauniiden vuonojen ja vuorten keskelle!

   Hih, pallerot ovat herkkusieniä! Mies ei ostanut mitään "kuorrutetta" kuten pekonia niihin, joten ne näyttää vähän orvoilta :D

   Poista
 2. Kuulostaapa ihanalta paikalta ja rentouttavalta viikonlopulta! :) Joskus tuollaiset kokemus -lahjat menevät heittämällä materian edelle, ja ihanaa että saitte myös kunnolla viettää kahdenkeskeistä aikaa tuolla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti kokemus-lahja oli nytkin mieluinen! Ja sainhan siinä sivussa rentoutua itsekin :D

   Poista
 3. En ole käynyt vaikka se kohtuullisen lähellä onkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joskus on lomakohde hakusessa, niin suosittelen kokeilemaan :)

   Poista
 4. En ole koskaan käynyt Katinkullassa... olisi ehkä jo aika!

  VastaaPoista
 5. Todella hieno majoitus. Kivan oloinen paikka muutoinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Miekin olin ihan fiiliksissä tuosta huoneistosta, oli todella mieluinen <3

   Poista
 6. Me ei ollakaan koskaan käyty, kuulostaa kyllä mahtavalta lomalta ja varsinkin tällein perheellisen näkövinkkelistä toi huoneisto kuulostaa unelmalta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perheelliselle kyllä todella hyvä tuo huoneistomahdollisuus, paljon perheitä majoittuikin tuollaisissa! On kätevää, kun ruuat saa helposti kaappiin ja saa touhuta tilavassa huoneistossa - hotellimajoituksessa täytyy aina syödä kumminkin ulkona ja lapset ei oikein mahdu leikkimään :D

   Poista
 7. Katinkullassa on tullut lomailtua kahteen otteeseen laskettelukautena, mutta koskaan ei muuhun aikaan. Pidän Katinkullan sijainnista ja monipuolisuudesta, mutta en pidä alueen suuruudesta ja laskettelurinteetkään eivät ole ihan mieleeni (kun aina vertaan Rukaan kaikkia paikkoja). Uskon ,että tulen vielä joskus lomailemaan Katinkullassa. Se on paikka, missä on kaikkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en ole vielä koskaan päässyt laskettelemaan Katinkullassa, mutta täytynee joskus testata sitäkin! Toki edellisistä laskettelukerroista alkaa olla jo aikaa, joten täytyy ensin kerätä rohkeutta :D Ja Rukallekin olisi kiva joskus mennä - lapsena viimeksi olen siellä käynyt ja muistelen, että oli kyllä kaunis paikka :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)