SOCIAL MEDIA

tiistai 13. maaliskuuta 2018

Rakenna kroppa, josta voit olla ylpeä

Hiukset hapsottaa, ryhti on kasassa, kasvot ovat väsyneet, hampaita ei ole hoidettu aikoihin.. Katsooko peilistä ihminen, jossa olisi niin sanotusti vähän laittoa? Huomasin vasta nyt maaliskuun puolessa välissä, että olen määrätietoisesti laittanut itseäni kuntoon hyvin kokonaisvaltaisesti tämän alkuvuoden aikana. En ole pelkästään ollut siis dietillä, vaan olen panostanut myös ihonhoitoon, hampaiden hoitoon, hiusten kasvatukseen, energisyyteen ja muihin kokonaisvaltaisesti hyvinvointiini vaikuttaviin asioihin. Mitä kaikkea olen sitten laittanut kuntoon ja miksi? No siksi, että minulla olisi sellainen kroppa, josta voin todellakin olla ylpeä!Jalkojen asentovirhe - ryhti - yleinen olemus

Lokakuussa minulla meni molempien jalkapöytien nivelsiteet, kun olin leikkimässä Hoplopissa rakkaan kummityttöni kanssa. Päivä sattui olemaan tismalleen sama kuin se päivä, jolloin minun piti saada maksusitoumus tukipohjallisiin. Onni onnettomuudessa päädyin viiden lääkärikäynnin kautta todella ammattitaitoiselle jalkoihin erikoistuneelle fysioterapeutille, joka totesi, että tukipohjalliset olisivat olleet ehdottoman huono ratkaisu, sillä päkiälinjani asentovirhe voitaisiin korjata treenillä.

Sain ohjeet jalkojen jumppaamiseen ja lihasten aktivointiin. Lisäksi panostin uusiin laadukkaisiin työkenkiin ja fysioterapeutti teki ohjaavat pohjalliset kävely- ja työkenkiini. Olen saanut jumppaohjeita nuorenakin, koska kärsin silloin puuttuvasta holvikaaresta - no arvatkaa vain jaksoinko koskaan tehdä niitä.. Nyt päätin, että minähän panostan näiden liikkeiden tekemiseen, sillä jalkojen asennolla tulee olemaan vaikutusta siihen, että säästyn penikka-, polvi- ja lonkkakivuilta - mikä tietenkin on ihan kiva juttu, koska olen vasta 23, joten lonkat saisi olla vielä pitkään kunnossa..

Fysioterapeutin vastaanotolla selvisi myös, miksi minusta peppuni ja selkäni on aina näyttänyt niin kummallisilta; jalkojen asennolla ja keskivartalon pidolla on näppinsä pelissä. Sain kehotuksen keskivartaloharjotteisiin sekä valmiita harjoituksia jaloille ja ryhdin parantamiseen. Niiden avulla alan saada ala- ja keskikroppaa kuntoon ja näin myös ryhti paranee - ja mikä parasta, se peppu ei ala puolesta selästä vaan siitä, mistä sen kuuluukin! Ja tiedättekö, viimeksi tänään tein jalkaharjoitukset, vaikka nuorempana ne oli niin pakkopullaa.


Treeni ja ruokavalio


Lopetin viikko sitten dietin ja siirryin lihaksenkasvatusryhmään muokkaamaan kehonkoostumustani lihasten avulla, sillä koin, että viiden kilon pudotus on jo näyttävä alku projektilleni. Samalla lähdin mukaan Fitbelfie & Core -valmennukseen, joka on myöskin Satu Kalmin käsialaa. Tämän valmennuksen tarkoituksena on saada muotoa peppuun ja vahvistaa keskivartalon lihaksia. Koska myös fysioterapeutti oli sanonut, että keskivartalon vahvistaminen auttaisi merkittävästi myös ryhdin ja jalkojen asentovirheen korjaamisen kanssa, koin, että nyt tai ei koskaan minun kannattaa ottaa tuon valmennuksen vinkit talteen. Ja en ole kyllä hetkeäkään katunut, todella hyviä täsmäohjeita, joiden avulla saan varmasti voimaa sekä keskivartaloon että pyöreyttä takalistoon.

Ruokavalion avulla olen taas pystynyt vaikuttamaan energiatasoihini ja säännölliset ruokailuajat sekä terveellinen ruoka ovatkin pitäneet minut vireessä. Toki mielessä alkaa jo siintää kohtuuden opettelu eli se, että Balance-jaksolla voin ottaa lauantaina vaikka sen karkkipussin, jos tekee mieli, mutta se herkuttelu ei saa jatkua enää sunnuntaihin. Nyt olen kuitenkin ollut täysin ehdoton herkuista kieltäytymisen suhteen, joten pikkuhiljaa täytyy alkaa valmistautua siihen "nomaaliin elämään", jossa voi joskus vähän syödä ohikin ruokavaliosta. Mutta ihan selkeästi jotain on päänkin sisällä muuttunut, kun mielessä ei siinnä vain se ajatus, että "valmennuksen jälkeen saan syödä sitä, tätä ja tuota, enkä mene salille viikkoon". Olen huomannut, että tämän 9 viikon aikana omaksutut tavat tuntuu hyviltä ja käyttökelpoisilta tulevaisuudessakin.

Ihonhoito

Käteni ovat viimeisen puolitoista vuotta voineet todella huonosti. Iho on ollut niin kuiva, että käsiä ei ole voinut laittaa edes nyrkkiin, sillä se sattuu liikaa. Samoin jokainen pienikin tökkäsy jonkin esineen reunalla aiheuttaa avohaavan rystysiin. Kuiva iho myös kutiaa ja ennen kaikkea näyttää aivan kauhealta. Ja kyllä, olen kokeillut jos jonkinlaista rasvaa, käynyt lääkäreillä ja ihotautilääkäreillä tuloksetta.

Viime viikolla päädyin luottotyöterveyslääkärilleni ja hän määräsi antibioottivoiteen käsiin, sillä ne olivat jo niin huonossa jamassa, että olivat päässeet tulehtumaan. Olen käyttänyt voidetta viikon ja muutos on ihan mieletön. Edelleenkään kädet eivät ole täysin terveet, mutta niissä on tapahtunut todella iso muutos parempaan suuntaan - alan jopa toivoa, että krooninen kuivuus olisi nyt selätetty tällä voiteella eikä se palaisi enää, kun lopetan voiteen käytön.

Hampaiden hoitaminen

En varsinaisesti ole mikään suuri hammaslääkärikäyntien ystävä ja olenkin siirtynyt käymään vallan yksityisellä puolella, sillä siellä tiedän, millainen ihminen minua on vastassa. Joensuun Hammaskeskukselle lämpimimmät suositukset, jos on vähän hammaslääkärikammoa ja haluaa kivutonta, nopeaa ja iloisella asiakaspalvelulla toteutettua hoitoa. Siellä vierailin taas eilen, koska oli aika poistaa hammaskiveä. Hauskintahan on, että hammaskiven poisto ei ole koskaan sattunut tai ollut muutenkaan kurjaa, mutta silti sitä aikaa ei vain tule koskaan varattua.

Yliopiston suuhygienistille oli turha edes yrittää, sillä siellä ei ole ikinä aikoja. Julkisen puolen ajat menivät heinäkuulle. Hammaskeskuksella hammaskiven poisto kustansi 58 euroa, julkisella se kustantaa noin 40 euroa. Jonotusaika Hammaskeskukselle alle kaksi viikkoa ja julkiselle yli neljä kuukautta - helppo valita, kumpaan menee! Ja mikä ihana raikas tunne suussa onkaan, kun hampaat ovat puhtaat ja tiedän, että olen panostanut niiden ja samalla itseni hyvinvointiin - hampaiden hoidolla ja hoitamattomuudella kun on vaikutusta ihan sydämeen saakka.


Hiukset ja vaatteet

Kuten pidempään blogiani seuranneet ovat varmasti huomanneet, on hiukset kasvaneet tässä vuoden verran ihan vapaasti. En edes tarkalleen tiedä, miten pitkät hiukset haluan, mutta haluaisin niiden ainakin ylettävät pompulalle, koska salilla on kamalaa, jos hiukset roikkuvat naamalla. Joka tapauksessa uudet hiukset ovat ajaneet minut opettelemaan letittämistä sekä erilaisia tapoja laittaa hiukset. Yllättävän paljon on vaikutusta yleisilmeeseen on jo pelkällä hiusten suoristamisella ja siistimisellä.

Vaatteiden kanssa olen pyrkinyt myös etsimään itselleni laadukasta päälle puettavaa. En ole siirtynyt kalliisiin merkkivaatteisiin, mutta olen opetellut panostamaan yksittäisiin vaatekappaleisiin, jos tiedän niiden olevan ajattomia ja kestäviä. Edelleen shoppailen silti NewYorkerista niitä ihania halpisvaatteita, mutta muuten olen yrittänyt panostaa määrän sijasta laatuun. Ja onhan silläkin yleisilmeeseen mieletön vaikutus, onko päällä siistit housut ja istuva paita kuin vanhat kulahtaneet nahkahousut ja vähän sinnepäin osuva paita. Aina en todellakaan jaksa panostaa hiuksiin ja pukeutumiseen, silloin mennään ihan vain rentoiluvaatteilla, mutta olen oppinut pukeutumaan toisinaan myös aikuismaisemmin ja siistimmin.

Harvinaisen pinnalliselta kuulostava postaus, mutta sellaista se elämä välillä on! Millaisiin asioihin te kiinnitätte ulkoisessa olemuksessanne huomiota ja mitä olette tehneet näiden asioiden eteen? :)

15 kommenttia :

 1. Huh, tätä lukiessa tulee kyllä vähän sellainen olo, että ehkä sitä pitäisi ... jotain ...
  Toisaalta itse olen panostanut ihan erilaisiin asioihin, kuten matkailuun ja käyttänyt sitä ainakin tekosyynä sille, ettei nyt voi/ehdi sitä tai tätä ... No, käyn minäkin sentään salilla ja sauvakävelemässä useamman kerran viikossa, silloin kun olen kotona. Matkoilla kuntoilu menee yleensä kävelemiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisin itse lukenut postauksen alkuvuodesta, olisin ollut varma, etten ainakaan näitä kaikkia asioita tule tekemään ennen maaliskuun puoltaväliä, mutta niin siinä sitten kävi :D Miusta sauvakävely ja salilla käynti on tosi hyvää liikuntaa ja matkoilla itselläkin tulee käveltyä tosi paljon! :) Ja matkailuun panostaminen ei ole koskaan huono juttu <3

   Poista
 2. Ei suinkaan pinnallinen postaus, vaan tärkeitä kropan ja mielen hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä. Jokainen löytää noista varmasti sen oman "suosikin", johon keskittyä, mutta minusta olisi hyvä panostaa edes vähän noihin jokaiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos positiivisesta kommentista, olin varautunut siihen, että saan aikaan melkoisen myrskyn, kun lähden ruotimaan ulkoista olemusta :D

   Poista
 3. ...niin ja sä oot tosi nättinä noissa kuvissa; tuo mekko ja kampaus...Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja voi kiitos! <3 Mekko on kaverilta lainassa ja hiukset kävin oikein kampaajalla laittamassa, kun oli työpaikan juhlat helmikuussa :)

   Poista
 4. On tärkeää, että huolehtii itsestään, kun hyvä olo on kaikenkattava, se näkyy eli tarvitaan niin sisäistä kuin ulkoistakin huolehtimista. Useasti kuitenkin unohdetaan huolehtia yhdestä erittäin tärkeästä asiasta ja se on aivot. Itselleni se on yksi tärkeä asia myös. Aivoista huolehtiminen auttaa huolehtimaan kokonaisuudessaan omasta kehosta ja mielenterveydestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, että päänsisäisiin juttuihin panostaminen on äärettömän tärkeää myös! :) Niitä pyrin tuomaan myös blogissa aika ajoin esiin, mutta niitä ei voi kyllä koskaan korostaa liikaa :)

   Poista
 5. Olipa hyviä asioita mihin panostaa! :) Treenillä ja sopivalla ruokavaliolla saa hyvin arjen pidettyä energisenä, ja lisäksi kun panostaa ihonhoitoon, niin ainakin itse saan siitä myös itsevarmuutta :)

  Siis pakko että sanoa että VAU nämä kuvat, oot Emma ihan superkaunis ja upea tuo mekko! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana Tuuli! <3 Mekko oli kaverilta lainassa, kun itse en omista yhtäkään pitkää iltapukumaista mekkoa! Ehkä sekin täytyisi hankkia jossain vaiheessa :D Ja kyllä, ihon kunto vaikuttaa kyllä selkeästi itsevarmuuteen täälläkin :)

   Poista
 6. Pakko ensimmäisenä todeta, että sinä näytät hyvinvoivalta ja säteilevältä kuvassa.
  Omasta itsestään sekä fyysisesti että henkisesti huolehtiminen on minusta äärimmäisen tärkeää eikä suinkaan pinnallista. Ruokavalio, liikunta, lepo ja aivojen kuormittaminen sopivasti on minulle tärkeitä juttuja. Totta kai haluan myös näyttää huolitellulta jo oman työni takia ja koska näytän silloin paremmalta.
  Hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! :) Ihailen, kun ihmiset näyttävät töissä huolitelluilta, itse täytyisi vähän useammin panostaa ulkonäköön, koska asiakaspalvelutyössä olen.. :D

   Poista
 7. Nättejä kuvia,hyvin käy nuo hiukset siulle :).

  VastaaPoista
 8. Hienoa että olet kokonaisvaltaisesti panostanut :)

  Tuo mekko on kyllä todella kaunis, sopii sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)