SOCIAL MEDIA

tiistai 20. maaliskuuta 2018

FitFarm, personal trainer vai Treeniohjelma.org? Näin löydät sinulle sopivan valmennuksen!

Olen kokeillut pudottaa painoa ja kiinteytyä monin eri konstein vuosien varrella. On ollut lehdestä napattua ruokavaliota, live personal traineria, Treeniohjelma.orgia ja viimeisimpänä FitFarm. Minulta onkin kysytty kokemuksia liittyen erilaisiin valmennuksiin ja tässä postauksessa vastaan toiveisiin; mitkä valmennukset toimivat sekä mitkä ovat niiden plussat ja miinukset.

Lehden ruokavalio + treeniohjelma (Ilona & Hyväolo)

Leikkasin kerran Iltasanomien liitelehdestä itselleni talteen ruokavalion, joka oli suunniteltu kolmelle viikolle. Kaloreita oli noin 1500-1700kcal päivässä ja liikunnasta taisi olla ohjeistuksena pari lenkkiä ja salitreeniä viikkoon. Liikunnan tarkempaan ohjeistukseen ei oltu panostettu sen enempää, vaan se jäi jokaisen oman selvittelyn varaan. Ruokavalio sen sijaan oli monipuolinen eikä erityisen tiukka; sai syödä jopa hedelmäsalaattia vaniljakastikkeella ja puolikkaan pakastepizzan perjantaiherkkuna.

Plussat ja miinukset:

+ Sopii elämäntapamuutosta aloittelevalle, sillä ei ole paljoa kieltoja ja herkkujakin sallitaan kohtuudella.

+ Saa syödä monipuolista kotiruokaa kuten jauhelihapihvejä tai lohta ja koko perhe voi syödä samaa (en muuten ymmärrä sitä, miksi koko perhe ei voisi dietillä syödä samaa ruokaa).

- Ruokavalio sisälsi kirjoitusvirheitä, jotka nostavat kalorimäärää reilusti. Esimerkiksi vaniljakastiketta sai syödä desin (ainakin omaan korvaan kuulostaa älyttömältä määrältä) sekä päivällisellä 100 lohta. Kalliiksi kyllä käy tuolla menolla!

- Korvaavuustaulukkoa ei ole, joten ruokavaliota on noudatettava orjallisesti silloinkin, kun kanapihvit olisi tarjouksessa, mutta ruokavaliossa lukee lihapullat.

- Sama ruokavalio kaikille tilanteesta riippumatta; osalle 1500kcal päivässä on aivan liian vähän.

- Ruokavalio koostui aika yleisistä (osin laaduttomistakin) ruuista. Pakastepizzan kaloreihin olisi saanut syödä esimerkiksi aika ison satsin pastaa ja jauhelihaa.
Treeniohjelma.org

Treeniohjelma.org oli ensimmäinen maksullinen valmennukseni, johon lähdin mukaan. Sivusto on täysin luotettava ja valmentajaan saa yhteyden esimerkiksi sähköpostilla. Sivustolla on useita erilaisia ja erimittaisia saliohjelmia niin miehille kuin naisille aloittelijasta konkarille. Liikepankista löytyy suoritustekniikat liikkeille ja foorumilla voi pyytää apua, jos jokin arveluttaa. Ohjelmissa on huomioitu monipuolinen kehitys ja treenien syklitys, mikä on tärkeää, sillä osa ohjelmista on suunniteltu jopa vuoden mittaiseksi.

Ruokavaliokin Treeniohjelma.orgista löytyy sekä Excel, jonka avulla voi suunnitella myös itse itselleen ruokavalion haluamilleen makroille. Lisäksi tarjolla on mentaalipuolen valmennusta, jonka merkitystä ei pidä väheksyä elämäntapamuutoksessa. Hintaa valmennuksella on 4,95e/kk tai vuosimaksulla  50 euroa, jolloin ohjelmat ovat käytössäsi koko vuoden. Hankin aikanaan ikijäsenyyden, kun se oli kampanjassa. Ihanaa, että ohjelmat ovat tallessa tulevaisuutta varten, sillä ohjelmia löytyy niin moneen elämäntilanteeseen ja tavoitteeseen.

Plussat ja miinukset

+ Monipuoliset treeniohjelmat, joista on helppo löytää omiin tavoitteisiin sopivat ohjeet.

+ Valmentajan läsnäolo foorumilla sekä tarkat tekniikkavideot treeniliikkeiden suorittamiseen.

+ Hyvää materiaalia mentaalipuolen vahvistamiseen.

- Ruokavalioista puuttuu korvaavuusvaihtoehdot eli täytyy osata itse soveltaa, jos haluaa vaihdella ruoka-aineita. Perusrunko on kuitenkin järkevä ja tavotteita tukeva.

Oikea "live" personal trainer

Kokemusta live personal trainereista on useammastakin paikasta. Aikanaan ensimmäinen pt-kokemukseni tuli nyt jo toimintansa lopettaneelta naisille suunnatulta kuntosalilta - ja kokemus ei todellakaan ollut miellyttävä. Olin mukana ryhmävalmennuksessa ja vaikka treenikaverit olivat mukavia, pt:n puutteelliset pedagogiset ja sosiaaliset taidot saivat kivaksi tarkoitetun harrastuksen tuntumaan painajaiselta. Jäi kammo kyllä sitä ammattikuntaa kohtaan.

Siirryttyäni treenaamaan Forever Joensuulle, päädyin ottamaan pt-kertoja tekniikoiden löytämiseen ja tavotteiden saavuttamiseen salin personal trainerilta. Tämä personal trainer muutti käsitykseni ammattikunnasta, sillä hän on todella ammattitaitoinen, pedagogisesti ja sosiaalisilta taidoiltaan lahjakas, empaattinen ja kannustava. Hänen valmennuksessaan oli ilo treenata ja sainkin myönteisiä kokemuksia salitreenistä ja löysin liikunnan ilon aivan todella. Tämän jälkeen olen käynyt kerran myös salin toisella personal trainerilla, eikä kyllä valittamista hänestäkään!

Plussat ja miinukset

+ Helppo opetella tekniikoita, kun toinen on vieressä korjaamassa ja opastamassa.

+ Henkilökohtainen ruokavalio ja treeniohjelma, joka on suunniteltu juuri omien tavotteiden saavuttamiseen.

+ "Positiivinen paine" pysyä ruodussa, kun pt:n kohtaa livenä aika ajoin.

- Aika kallista lystiä, jos ei ole käytössä esimerkiksi Smartum-seteleitä.

- Olet kuitenkin itse vastuussa tekemisestäsi eikä pt:n lisäksi ole välttämättä muuta tukiverkkoa.

- Hyvän pt:n löytäminen ei ole helppoa ja kun hyvän löytää, hänelle ei välttämättä saa aikoja silloin kun niitä haluaisi (etenkin suosittujen personal trainereiden kanssa tämä ongelma korostuu).

FitFarm

Olen aloittanut FitFarmin matkassa Superdietillä marraskuussa 2016. Bikini Challengelle lähdin elokuussa 2017 ja nyt olen ollut mukana Bikini Challengella jo puoli vuotta enkä ole edelleenkään hyppäämässä kyydistä pois. Lisäksi olen mukana Fitbelfie & Core -valmennuksessa, josta kerron myöhemmin omassa postauksessaan.

Bikini Challenge on ehdottomasti enemmän minua varten, sillä Superdiettiin verrattuna BC:n tavoitteet ja ohjeet ovat enemmän omiin tavoitteisiini sopivia. Lisäksi ryhmän tuki on ainutlaatuista BC:llä ja vaikka valmennuksen tavoitteet täytyykin saavuttaa itse, on vertaistuesta mieletön apu. Yhteinen Facebook-ryhmä on hyvä alusta jakaa vinkkejä, tunteita ja ajatuksia ja mikä parasta valmentaja on mukana myös Facebookissa. Lisäksi valmennussivuilla on monia erilaisia treeniohjelmia, ruokavaliot, liikepankki, foorumi kysymyksille ja tiedot valmennuksen päivityksistä. Myös mentaalivalmennus kuuluu pakettiin ja sitä on tarjolla esimerkiksi erilaisten haasteiden muodossa ja Superdietillä oli ihan rentoutusharjoituksiakin.

Bikini Challengella on hintaa 99 euroa ja sen kesto on 10 viikkoa. Superdietti kustantaa 59€/12 viikkoa ja FitBelfie & Corelle tuli hintaa 39€/6 viikkoa (ei sisällä tarkkaa ruokavaliota).

Plussat ja miinukset (lähinnä Bikini Challenge, josta enemmän kokemusta)

+ Tuloksia tulee taatusti, kun toimii ohjeen mukaan ja mikäli kehitys ei etene, valmentaja räätälöi (veloituksetta) ohjelmaa sinulle sopivammaksi foorumilla.

+ Aktiivinen Facebook-ryhmä, jossa on muita samassa tilanteessa olevia ja joiden kanssa voi hehkuttaa niitä "vyötäröltä lähtenyt 4cm" juttuja ilman, että tuntee itsensä vähän pöhköksi.

+ Valmentajan aktiivinen läsnäolo sekä foorumilla että Facebookissa livevideoiden ja kommenttien muodossa.

+ Monipuolinen ruokavalio korvaavuustaulukoineen sekä useita erilaisia saliohjelmia ja kotitreenejä, joista oman treeniviikon saa koostettua. Saliohjelma myös päivittyy valmennuksen aikana.

+ Mahdollisuus yhteistreeneihin, valmentajan kanssa treenaamiseen tai soitteluun (lisämaksusta) ja siten valmennuksen vieminen henkilökohtaisemmalle tasolle.

+ Jatkuva valmennus eli jos jatkaa seuraavaan valmennukseen, saa treeni- ja ruokaohjeet myös valmennusten väliselle ajalle sekä aktiivisen ryhmän ja valmentajan tuen.

- Bikini Challenge alkaa kolme neljä kertaa vuodessa, joten ensimmäistä aloituskertaa voi joutua odottamaan kuukausiakin, mutta kun kelkkaan pääsee, ei malta lopettaa.

- Rentoutusharjoituksia kaipaisin myös Bikini Challengelle, sillä ne olivat ihan parhaita Superdietillä. Puolessa tunnissa ehtii hyvin rauhoittua ja sitten taas jaksaa energisenä jatkaa päivää.

Kuten ehkä plussien määrästä voitte päätellä, FitFarm on vienyt sydämeni laadukkailla, monipuolisilla ja uudistuvilla valmennuksillaan, jotka tukevat omia tavotteitani. Ohjeita on helppo noudattaa, kun ruokavaliosta ja treeniohjelmasta löytyy vaihtelevuutta ja valmentajalta saa kaikki tarvittavat vinkit homman kunnialla suorittamiseen. Huonona vaihtoehtona en missään nimessä pidä myöskään Treeniohjelma.orgia, mikäli kokee, ettei tarvitse ryhmän tukea valmennuksessaan.

P.S. Perjantaina hyödynnän personal trainer palveluita ja pääsen treenaamaan koutsini Satu Kalmin kanssa selkää - josko vihdoin alkaisi selkäliikkeetkin tuntua jossakin!

Mitä valmennuksia, ruokavalioita tai treeniohjelmia olette kokeilleet? Mikä on vakuuttanut teidät parhaiten?

10 kommenttia :

 1. Entisenä kilpaurheilijana on tullut koettua kaikenlaisia ruokavalioita. Nykyään ei ole mitään ruokavaliota, jos ei lasketa ruokavaliota mikä on tämän autoimmuunisairauden vuoksi sekä mitä joudun allergioiden vuoksi syömään. Paras liikunta on polkupyöräily. Se muokkaa kroppaa todella nopeasti ja kun ajaa tuolla kaduilla niin maisemat parantaa fiilistä ja tulee todella hyvä fiilis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä ja varmasti olet saanut kilpaurheilijana kokeilla jos jonkinlaista - ehkä ihan vapauttavaakin olla ilman tarkkoja ruokavalioita kaiken sen jälkeen :)

   Poista
 2. Mä en itse koskaan ole ollut valmennuksessa tai omistanut ruokavalioo, sillä teen just siten miten tykkään ja tuntuu parhaimmalta. Urheilu tosin aikalailla painottuu lenkkeilyyn ja huskyn kanssa harrastamiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kehonkuuntelu on kyllä todella tärkeää ja toisaalta eihän siinä niin kauheasti järkeä olisikaan noudattaa grammantarkkoja ruokavalioita, jos ei ole sellaisia pyrkimyksiä, mihin sitä vaadittaisiin! Lenkkeilyyn soveltuu kuitenkin niin monenlainen ruokavalio :)

   Poista
 3. Tää on kiva vertailu. Itsehän liityin mukaan Fitfarmin ilmaiseen Go Fat Go:on. :) Sää nähdä saanko aikaan tuloksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, ompa kiva, että olet lähtenyt siihen mukaan ja toivon, että pääset lähemmäs omia tavotteitasi! Tsemppiä! <3

   Poista
 4. Kiitos tästä vertailusta. FitFarmista olen kuullut paljon hyvää ja kiva kuulla, että sinäkin olet pitänyt siitä. Muutamia ruokavalioita olen itsekin elämäni varrella kokeillut ja joskus olisi kiva kokeilla myös jotain valmennusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämmöllä FitFarmia, jos vain joskus päätät johonkin valmennukseen lähteä :) FitFarmilla on kaikki todella tarkkaan mietittyä ja itse ei tarvitse keskittyä kuin ohjeen mukaan toimimiseen :)

   Poista
 5. Kiinnostava kirjoitus ja vertailu.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)