SOCIAL MEDIA

torstai 15. helmikuuta 2018

Omintakeinen kalenteri

Tiedättekö sen tunteen, kun syksyllä olet innoissasi täyttänyt kalenteriin kaikki kurssiaikataulut ja sitten lokakuussa huomaat, että kymmeniä aikoja on vaihtunut ja kalenterista on joutunut suttaamaan kerran jos toisenkin yli? Kyllä, kalenteri ei näytä enää yhtään inspiroivalta, vaan se on niin sotkussa, että on enää vaikea erottaa, onko jonain päivänä koulua tai töitä vai ei. Sitten alatkin vain odottamaan ensi syksyä ja uutta kalenteria.

Minun ei tarvinnut odottaa ensi syksyyn, sillä Personal Planner lahjoitti minulle itse suunnittelemani kalenterin, joka alkaa heti ensi maanantaista! Ja tiedättekö, on niin ihana katsella uusia puhtaita sivuja, joista selkeästi näkee, mitä minäkin päivänä tapahtuu ja minne oikeasti pitää mennä. Parhaimmillaan vanhassa kalenterissani oli päällekäin kurssi, jonka pääsinkin kirjatentillä läpi, toisen kurssin kokoontuminen, joka peruttiin ja sitten työvuoro, jonka otin tuolle ajalle, kun kaikki koulu oli peruuntunut. Kyllä, näytti tosi silmiähivelevältä!
Personal Plannerin sivuilla pääsin valitsemaan kalenteriini kaiken tarvitsemani eikä mukaan tarvinnut ottaa niitä millimetripaperisivuja, joilla en koskaan tee yhtään mitään. Kansikuvan sai valita valmiista vaihtoehdoista tai omista kuvista. Ensiksi mietin, että tietenkin valitsen kanteen jonkin oman kuvan, mutta lopulta tykästyin tuohon vaaleanpunaiseen kukkaan niin paljon, ettei muut enää näyttäneet hyviltä vaihtoehdoilta. Kansikuva määritteli sitten senkin rohkean askeleen, että sisäsivut ovat teemaltaan vaaleanpunaisia. En tiedä miksi, mutta olen jotenkin ihan koukussa siihen väriin!

Jokaisen kuukauden alkuun valitsin kuukausinäkymän, josta voi helposti tarkastella esimerkiksi sitä, minä päivinä ollaan töissä ja milloin vapaalla. Lisäksi viikkonäkymän halusin olevan selkeä kellonaikoihin perustuva, sillä tykkään siitä, että näen, miten suuren osan päivästä olen esimerkiksi töissä tai koulussa. Jos minulla lukisi vain 7-14, todennäköisesti tunkisin päivät ihan liian täyteen tekemistä, mutta kun näen ne tuolle välille piirrettyinä laatikkoina, se hahmottaa paremmin - varmaan juuri sitä luokanopettajan konkreettisuutta..


Olen merkannut pitkään myös kalenteriini sali ja lenkkiajat, joten nyt niille on oikein oma laatikko jokaisen päivän kohdalla! Lisäksi to do -listoja tarvitaan aina ja koulujuttujen aikatauluttaminenkin käy nyt siistimmin kuin aiemmin. Aiemmin olen yrittänyt sulloa nekin siihen tietyn päivän kohdalle pieneen tilaan, nyt ne on kätevästi listana. Listoja, listoja, niistähän minut taidetaan tuntea..

Kalenterin lopussa on vielä tyhjiä sekä viivoitettuja muistiinpanosivuja sekä sudokuja tylsien hetkien piristykseksi. Itselleni muistiinpanosivujen merkitys korostuu, sillä toimittajataustastani huolimatta kalenteri on usein ainoa muistiinpanovälineeni koulussa ja töissä. Toisaalta ompahan kaikki kätevästi yksissä kansissa ja sieltä ainakin muistaa tarkistaa merkinnät. Ja lisäksi mukana tuli muovitasku kaikille irtolappusille. Kaikki minut koulussa nähneet tietävät, miten paljon irtosälää kalenterini välistä pullahtaa, kun avaan sen pöydälle. Nyt ne eivät enää tipahtele repun pohjalle, vaan ovat edes jossakin järjestyksessä muovitaskussa.

En voisi olla tyytyväisempi uuteen allakkaani, jonka olen valmistellut jo ensi viikosta alkavaa kalenterivuottani varten. Sotkuisuuden välttämiseksi kirjasin myös ylös vain ne kurssit, joiden aikatauluista olen lähes sata prosenttisen varma enkä laittanut mukaan niitä kursseja, "joille ehkä osallistun" ja sitten lopulta suoritan ne kumminkin kirjatenttinä tai esseenä. Tusseja käytin vieläkin, vaikka lyijykynä sottaisi vähemmän muutoksia korjatessa, mutta jotenkin kaikki tuo vaaleanpunainen hempeys kalenterin sivuilla houkuttelee käyttämään lisää värejä.

Millaisia ominaisuuksia itse arvostatte kalenterissanne? Mistä hankitte allakan?

12 kommenttia :

 1. Hankin tälle vuodelle myös tuon Personal Plannerin kalenterin ja olen ollut kyllä aivan älyttömän tyytyväinen siihen. Tulen varmasti tilaamaan uuden myös seuraavalle vuodelle! :)

  https://elinakatariinam.blogspot.is/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei huippua kuulla, että oot ollut tyytyväinen, en usko, että omakaan into tulee tästä ainakaan laantumaan! Tosi hieno keksintö on 😍

   Poista
 2. Oo mikä nerokas idea!

  Ja hei samaistun niin tohon postauksen alun fiilikseen - se on niin raivostuttavaa, kun tekee kauniin järjestetyn kalenterin ja sitten joku muuttuu ja joutuu sotkemaan! En kestä yhtään :D

  Tämä on kyllä suloisen ja kätevän näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miustakin tosi hieno idea! Kokeilin bullet journaliakin omaperäisemmän kalenterin toivossa, mutta se oli liian aikaavievä arjessa. Tää sen sijaan on just sopiva! :)

   Poista
 3. Open vuosikalenteri on mulla käytössä. Mä oon aika huono kalenterinkäyttäjä, laitan sinne työasiat ja muut muistettavat keittiön seinäkalenteriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla monella opella se vuosikalenteri! Ainakin vaikuttaa tosi kätevältä :)

   Poista
 4. Kiva tuote. Tutustuin sivustoon ja aloin luomaan leikisti jo omaani. Taidan harkita ensi vuoden kalenteriksi ko. tuotetta. Hyvä lahjaidea myös kaverille!

  VastaaPoista
 5. Todella kiva kalenteri! :) Mä en ole valitettavasti kalenteria koskaan oppinut käyttämään ja olen hyvin pärjännyt, vaikka on koulua ja töitä. Työlista mulla on puhelimessa ja puhelimen muistutuksiin merkkaan päivämääriä millon esim jotkut koulujutut pitää palauttaa :D Mutta onhan nuo kaikki kalenterit tosi kivan näköisiä ja tuossa sunkin kalenterissa hauskoja nuo tarrat sekä muutenkin pirteä kalenteri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miullakin oli vaikeuksia vielä lukioaikanakin käyttää kalenteria, mutta nyt hajoisi varmaan pää ilman kalenteria :D työajat on niin vaihetelevat, koulun ehkä nipinnapin muistaisi nyt, kun sitä on niin vähän, mutta pari vuotta sitten ei olisi tullut mitään 😂

   Poista
 6. Olen joskus törmännyt noihin personal planner -kalentereihin jossain, ja ajattelin joskus itsekin tilata sellaisen, mutta sitten unohdin koko asian :D Ja voi, tiedän kyllä varsin hyvin tunteen kun kalenterin sivut ovat yhtä suttua muuttuneiden menojen takia, ja se jos mikä ärsyttää! Miulla on tällä hetkellä käytössä Tsemppikalenteri ja oon tykännyt siitä tosi paljon ♥︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin siulla oli se tsemppikalenteri! Se oli kans tosi kiva, kun kattelin sitä joskus kirjakaupassa :) Vähän tollaset persoonallisemmat luo aina kivaa lisää kalentereihin ja tsemppikalenterissakin on ihania voimalauseita 😍

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)