SOCIAL MEDIA

perjantai 27. lokakuuta 2017

5 x Kappale kestävään ja onnelliseen parisuhteeseen

Tinder laulaa, mutta Sitä Oikeaa ei vain löydy, vaikka on tullut pussattua jo useampaa sammakkoa. Tai ehkä Oikea löytyykin, mutta alkuhuuman kadotessa arki muuttuu ihan tavalliseksi ja sitä myöden tylsäksi. Minne katosivat mahanpohjassa leijailevat perhoset? Olisiko aika laittaa kumppani vaihtoon, koska eihän parisuhteen kuulu olla tavallista! Vai kuuluuko?

Meillä on Mikon kanssa yhteistä taivalta takana jo vuoden 2012 kesäkuusta saakka, mutta tasaisin väliajoin kuullaan kommentteja siitä, kuinka ollaan niin hirmuisen söpöjä - ihan kuin vastarakastuneita. Monia hämmästyttää, etteikö olla jo kuuden vuoden aikana kyllästytty katselemaan toisiamme ja miten vieläkin kävellään käsikädessä kaupungilla. Ajatus on sinänsä huvittava, että haluan olla Mikon kanssa vielä ainakin seuraavat 200 vuotta yhdessä, joten 6 vuotta siitä on aika pieni osa!Netissä on paljon vinkkejä, miten pystyy rakentamaan kestävän ja onnellisen parisuhteen. En ole lukenut moisia vinkkejä, sillä kertaakaan kuuden vuoden aikana ei ole tullut sellaista oloa, että pitäisi miettiä, mitä tekisin, että saisin tämän kestämään. Olen onnellinen joka päivä, kun näen tuon miehen, saan halata ja pussata häntä ja viettää aikaa yhdessä - mitä muuta oikein voidaan tarvita?

Halusin lähestyä aihetta hieman persoonallisemmasta näkökulmasta, nimittäin poimimalla lauluista lauseita, jotka todellakin pitävät paikkansa ja ovat avainasemassa parisuhteen kestävyyden ja onnellisuuden kannalta. Lauluja on vielä monen monta lisää, mutta tässä ne, jotka korostuvat mielestäni kaikista eniten joka päivä.

Käykää yhtä aikaa nukkumaan, sanokaa ne kolme pientä sanaa (Chisu)

Kun menee yhtä aikaa nukkumaan, elää samassa rytmissä toisen kanssa. Jos toinen menee unille yhdeltä yöllä ja toinen nousee töihin jo viideltä, yhteinen aika kutistuu. Aina ei tietenkään ole mahdollista mennä samaan aikaan nukkumaan, mutta ainakin meillä useimmiten se on mahdollista. Aina ei tietenkään nukuta välttämättä puoli kymmeneltä vielä niin paljoa, että olisi pakko mennä nukkumaan, mutta aika hyvin se uni tulee, kun käpertyy peiton alle ja laittaa silmät kiinni. Tällöin myös aamulla tulee noustua aiemmin, vaikkei välttämättä niin aikaisin kuin toinen lähtee töihin. Rytmi pysyy yllä ja virkeitä ollaan suurin piirtein samaan aikaan päivästä, jolloin on myös helpompi ja kivempi tehdä asioita yhdessä.

Toinen lause kertoo niistä suurista sanoista, jotka olisi hyvä muistaa toiselle sanoa. Voitko sanoa toiselle liian usein, että rakastat häntä? En usko. Ennen kaikkea rakkaus kannattaa näyttää teoilla jokapäiväisessä elämässä, mutta minusta on tärkeää myös muistaa lausua ne sanat toiselle.

Riitojen jälkeen, keskellä arjen, hymyillen sua suutelen (Mikko Harju)

Hellyyden osoittaminen, lähellä oleminen ja yhdessä höpsiminen pitää "alkuhuumankaltaisen" tilan mukana suhteessa silloinkin, kun yhteistä taivalta on takana jo monta vuotta. Mitä taas riitoihin tulee, niitä tulee eteen väistämättä joskus, mutta vuosien saatossa olen ymmärtänyt, että riitely on aivan turhaa. Siinä tulee vain paha mieli kaikille osapuolille, joten miksi riidellä? Eri mieltä voi olla ja hetken mököttää, mutta oma riitelynsietokykyni on mennyt aika alhaiseksi. Jaksan mököttää maksimissaan puolitoista minuuttia ja sitten riittää ja kuuluu "voitaisko olla taas kavereita". Onneksi ei ole pitkävihaista sorttia tuo toinenkaan!

Kun mä en saa, mitään aikaan, ku pitäis toimia, sä piirrät mulle ranskalaisii viivoja (Sanni)

Toisen tukena ollaan jokaisessa tilanteessa ja toisen ilot, surut ja ongelmat ovat myös toisen iloja, suruja ja ongelmia. Ne ratkotaan yhdessä, kun yksin ei pystytä. Itselleni iskee helposti lapamato-fiilis, jolloin kyllä inhoan itseäni ja omaa saamattomuuttani. Usein tilanne tulee eteen silloin, kun tekemistä on niin paljon, ettei enää tiedä, mistä aloittaa. Muistan tilanteen, jossa makasin itku kurkussa sohvalla, kun tekemistä oli ihan liikaa eikä aika tuntunut riittävän mihinkään. Mikko noukki lattialle heittämäni kalenterin, avasi siitä kuluvan viikon ja alkoi järjestellä hommiani kalenterin tyhjiin kohtiin. Tätä se on meillä konkreettisimmillaan.

Ota minut tällaisena kuin oon (Anna Puu)

Jokainen meistä on tietynlainen eikä toisella ole oikeus yrittää muuttaa toista. On asioita, joissa muuttaminen voi olla ihan hyvästä eikä niin vakavaa; esimerkiksi kannustaminen nuuskankäytön lopettamiseen, opettaminen tavaroiden paikoilleen laittamiseen tai syömään terveellisempää ruokaa. Nämä ovat aika pieniä asioita, joilla on vaikutusta yhteiseloon ja toisen terveyteen. Sen sijaan en lähtisi puuttumaan puolison pukeutumistyyliin, luonteenpiirteisiin, ystävyyssuhteisiin (ellei nyt puhuta jostain todella vaarallisista ystäväpiireistä, mutta sitten mies ei olisi muutenkaan makuuni) tai tapoihin käyttäytyä esimerkiksi sosiaalisissa tilanteissa. Nämä ovat tapoja ja mieltymyksiä, joita ihmisille on vuosien saatossa tullut eikä se tee kenestäkään parempaa, jos ujosta ihmisestä yritetään väkisin vääntää kaveriporukan äänekkäintä heppua. Se luo tunteen siitä, ettei kelpaa omana itsenään. Ja Sannin laulunsanoja lainatakseni, kun sä oot siinä, ei oo olemassa mörköjä.

Sinä ansaitset kultaa (Jari Sillanpää)

Se toinen ihminen on siulle kultaakin kalliimpaa, tärkeimpiin ihmisiin kuuluva henkilö, perheenjäsen. Hän ansaitsee parasta ja koska hän on valinnut kaikista maailman ihmisistä sinut, sinun tulee olla täyttä kultaa hänelle. Tähän lukeutuu mielestäni kaiken perusta; luottamus, rehellisyys ja rakastaminen koko sydämestä. Joskus (kohdallani 89% ajasta) jää tiskikone tyhjentämättä ja tavarat kasaantuvat sohvankaitelle, mutta nämä ovat asioita, joissa voi koittaa petrata ja muuttaa käytöstään. Jos ei ole luottamusta tai rakkautta, on paha parantaa, kun perustaa ei ole.

Mikä kappale sanoineen puuttui listalta? Mitkä ovat teidän keinonne elää onnellisesti yhdessä? :)

10 kommenttia :

 1. Hyviä valintoja ja teitä tuntematta sen paremmin, te kyllä näytätte kuvissa ihan vastarakastuneilta.
  Me on oltu kohta 12 vuotta yhdessä ja monia hämmentää meissä se, että me ei olla koskaan riidelty. Siis silleen huudan ja räyhään ja räjähdän. Joskus hetken möksötys, mutta ei riitoja. Meidänkin suhteeseen sopii monien laulujen sanat, mutta ne on käytännössä kaikki espanjaksi. Yksi mikä heti tuli mieleen, on suomeksi vapaasti käännettynä "Olen suojelijasi tänä yönä ja koko elämäsi, en anna haamujen ja lohikäärmeiden kiusata sinua. Valvon untasi ja olen aina vierelläsi." Tässä kiteytyy meidän suhteen sellainen ritarimies suojelee prinsessaansa (joksi hän minua kutsuukin), jonka joku voisi nähdä machismina, mutta minusta on ihanaa, kuinka (kuten monet lattarimiehet) kohtelevat naistaan naisena, jota he puolustavat ja suojelevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan kuuloinen tuo suomentamasi kappale! <3 Ja miustakin mies saa kyllä olla suojeleva ja näyttää, että "tämä on minun naiseni", miehen pitää kuitenkin olla mies :D Ja toi on oikeesti hyvä, ettei ole tarvinnut riidellä! Meillä on aikalailla samalla tavalla, joskus räjähtää ja sit maksimissaan 10 minuuttia mökötetään ja siitä se elämä taas jatkuu, miksi tuhlata yhteistä aikaa riitelyyn!

   Poista
 2. Aivan valtavan ihana postaus <3 Te ootte kyllä ihana pari, ja teillä on peruspilarit selvästi kunnossa :) Ihania kappaleita, kauniita sanoja, jotka itsekin täysin allekirjoitan <3 Nuo asiat on kyllä parisuhteen vaalimisessa tärkeitä!

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus ja mukava lukea juurikin tälläisiä :) Monista lyriikoista löytyy kyllä palanen totuutta!

  ♥: Ane

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanasti toteutettu postaus! ♥ Teistä kyllä huomaa, että olette onnellisia monen vuoden yhdessäolon jälkeenkin ja täydennätte hyvin toisianne :) Vaikka se arki joskus tuntuu puuduttavalta pitkässä parisuhteessa, niin on helpottavaa silti tietää että toinen rakastaa ja tekisi mitä vain toisen eteen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Nimenomaan tuo on tärkeää, että muistaa toisen rakastavan ja on valmis tekemään mitä vaan toisen vuoksi, se on sitä rakkautta <3

   Poista
 5. Todella ihana postaus! <3 Ja nuo kappaleet olivat kiva lisä tähän postaukseen :) Aika hyvin nämä kaikki vinkit ovat meilläkin käytössä! Koitetaan aina mennä samaan aikaan nukkumaan eikä mun mielestä koskaan voi sanoa liian usein, että rakastaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ja ihanaa kuulla, että muillakin on samanlaisia ajatuksia parisuhteesta! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)