SOCIAL MEDIA

perjantai 2. kesäkuuta 2017

Täydellinen päivä Kolilla

Oletteko koskaan miettineet, miten paljon melua, hälyä, kiirettä ja huisketta meidän ympärillä on päivittäin? Miten paljon keskusteluita ja juoksemista sinne ja tänne mahtuukaan jokaiseen päivään. Otettiin Mikon kanssa irtiotto arjesta viime lauantaina, kun minulla oli pitkästä aikaa vapaa viikonloppu, jolle ei ollut mitään pakollisia suunnitelmia - meidän suunnitelma oli vain tehdä jotain kivaa yhdessä.

Niimpä nukuttiin lauantaiaamuna jopa puoli kahteentoista, minkä jälkeen suunnattiin auton keula kohti Kolia. Annoin Mikolle synttärilahjaksi Relax Spa -käynnin ja hän minulle nimipäivälahjaksi ruuat Grill it!:ssä ja lauantaina oli oiva päivä lahjojen käyttämiseen. Sää ei hellinyt meitä juurikaan, sillä kylmä tuuli tuiversi ja Kolilla oli vielä jopa lunta maassa! Onneksi oli kuitenkin riittävästi päällä, jotta oli mukavaa kävellä Ukko-Kolin näköalapaikalle ihastelemaan kaunista luontoa. En ottanut edes kameraa reissulle mukaan, vaan keskityin vain nauttimaan luonnonkauneudesta. Kännykällä tuli napsittua muutamia kuvia kyllä, mutta kamerasta en halunnut kantaa huolta tällä kertaa.Luontokävely jäi kuitenkin melko lyhyeksi, sillä nälkä alkoi kurnia ja lilluttelu Relax Spassa houkutella kylmässä säässä kävelyä enemmän. Suuntasimme Grill it:n syömään ja hämmästelimme ravintolan tyhjyyttä. Pian kuitenkin selvisi, että Kolilla olikin paljon tapahtumia viikonloppuna ja lähes kaikki pöydät olivat varattuja. Ehdimme kuitenkin hyvin syödä ennen ihmisjoukkojen valumista ravintolaan. Ruoka oli oikein maukasta ja palvelu todella hyvää. Jotenkin tuli olo, että olisi ollut fiinimmässäkin paikassa syömässä, kun kaikki tarjoilut ja annokset oli suunniteltu niin kauniiksi.

Syömisen jälkeen ostimme liput Relax Spahan, jossa emme olleet koskaan käyneet. Olimme kyllä kuulleet, että se on hieno ja tunnelmallinen paikka, mutta emme osanneet oikein aavistaa, millainen paikka lopulta olisi. En voi kyllä käynnin jälkeen muuta sanoa, kuin että suosittelen sitä ihan jokaiselle rentotumista, rauhallisuutta ja tunnelmallisuutta kaipaavalle aikuiselle. Yleensä kylpylöissä on aika paljon melua johtuen osin liukumäkiä laskevista lapsista ja altaiden läheisyydessä olevista allasbaareista. Relax Spassa oli kuitenkin ihan erilaista!Saimme mukaamme pienen pussukan, jossa oli erilaisia voiteita ja kuorinta-aineita, joita sitten käytettiin tiettyjen pisteiden yhteydessä. Oli esimerkiksi jalkakylpysuolaa ja kuorintavoidetta, joita käytettiin perinteiseen tapaan jalkakylpyaltaissa ja saunassa. Lisäksi saimme mukaan hieman kuohuvaa. Olin positiivisesti yllättynyt, että he olivat ajatelleet autolla tulleita asiakkaita ja heiltä löytyi alkoholittomia kuohuviinejä, jotka vieläpä olivat todella hyviä :)

Spassa kierrettiin erilaisia altaita aina perinteisestä porealtaasta altaaseen, jossa veden alla soi Sibeliuksen Finlandia. Erilaisia saunoja löytyi kolme, trooppisia suihkuja kaksi, ulkoaltaita kolme, rentoutumishuone sekä rohkeimmille hyytävän kylmä kastautumisallas sekä suihku. Kaiken kruunasi isot ikkunat, joista pystyi samaan aikaan ihastelemaan kauniita Pielisen maisemia <3 Ja johtuen juurikin paikan tunnelmallisuudesta, Spassa oli rentouttavan hiljaista. Lapsille kylpylässä ei juuri mitään mielenkiintoista varmasti olekaan ja koko kylpylä muuttuukin lauantaisin neljän jälkeen vain aikuisille tarkoitetuksi - ihan kiva idea miusta, että on vähän rauhallisempaa ilman sukeltelevia, kirkuvia ja juoksevia pikkuihmisiä :D Vaikka lapset ihan kivoja onkin, mutta joskus sitä kaipaa ihan vain sitä rauhallisuutta ja hiljaisuutta :)Kylpemisen jälkeen oli jotenkin niin rentoutunut olo, että tuntui kuin olisi ollut kokonaisen viikon lomalla! Raikas ulkoilma, hyvä ruoka ja kylpeminen tekivät siis tehtävänsä ja en voi kuin lämmöllä muistella tuota päivää ja suositella Kolia ihan jokaiselle, joka kaipaa hieman rentoutumista ja ihan vain olemista. Lisäksi on syytä mainita, että henkilökunta oli kaikkialla todella ystävällistä ja palvelualtista. Kaikki meni niin nappiin, että varmasti mennään joskus uudelleen samanlaiselle retkelle :)

Oletteko käyneet Kolilla? Mikä on teidän suosikkikohteenne, kun haluatte rentoutua kiireen jälkeen? :)


3 kommenttia :

 1. Voi miten täydelliseltä teidän viikonloppunne kuulostaa, ja aivan ihanaa että pääsitte rentoutumaan noin :) ♥ Itse en ole koskaan käynyt Kolilla, mutta haluaisin kyllä! Juuri tuo Ukko-Kolin näköalapaikka näyttää upealta :) Voi kun tulisi pian joku vapaa rakonen, milloin ehdittäisiin näkemään, mutta ihan viimeistään sitten kesän blogimiitissä ♥

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa niin kivalta, tuollainen hemmottelu ainakin kelpaisi nyt heti :)

  VastaaPoista
 3. Mie kävin kaverin kanssa Koli Relax Spassa kesäkuun lopulla ja silloin oli ainakin joka päivä klo 16 jälkeen Spa K-18 :) Mie veikkaan, että tuo ei oikein lapsille tarjoa mitään, kun kaikki on semmoista lillumista tai paikallaan oloa, ei sitä perinteistä uimahalli -tunnelmaa.

  Mie odotin kylpylältä tungosta ja mihinkään ei mahdu -fiilistä, mutta siellä oli todella rauhallista ja oltiinkin kaverin kanssa siellä lopulta kahdestaan :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)