SOCIAL MEDIA

lauantai 17. kesäkuuta 2017

Suuntana Tanska

Tanska, kuulostaa hyvin Suomen tapaiselta maalta, jossa puhutaan ruotsia peruna suussa. Pikkuruinen valtio, korkea hintataso ja Pieni Merenneito -patsas, niistäkö on Tanska tehty? Tätä lähdetään selvittämään Mikon kanssa elokuun 8. päivä, kun meidän yhteinen kesälomamme alkaa!

Suunniteltiin jo alkutalvesta, että olisi ihana lähteä käymään jossain ulkomailla yhdessä kesälomalla. Ei kuitenkaan keskellä kesää haluttu lähteä minnekään aurinkorannoille Espanjaan ja pikkuhiljaa Tanska alkoi muodostua molempia kiinnostavaksi vaihtoehdoksi. Innoissamme aloimme suunnitella matkaa, mutta epäselvät lomakuviot lopettivat suunnittelumme melko nopeasti. Kun kesälomat sitten lopulta varmistuivat ja saimme kuin saimmekin viikon yhtä aikaa lomaa, päätimme aloittaa suunnittelun uudelleen!

Mietimme, mitä oikeastaan haluaisimme nähdä Tanskassa ja huomasimme, että perinteisten turistikohteiden lisäksi kiintoisaa on nähdä ihan vain uusi maa ja kulttuuri! Varasimme reissumme pari viikkoa sitten ja olemme täydennelleet sitä pitkin matkaa erilaisilla jutuilla. Lennämme Kööpenhaminaan keskiviikkona. Aluksi suunnitelmamme oli lentää Norwegianilla, mutta heidän lentonsa lähtivät aina aamulla kello 7.00 ja me kuitenkin ajamme edeltävänä iltana vasta Vantaalle, joten olisi kiva nukkuakin jossain välissä. Niimpä päädyimme Finnairiin, joka kuljettaa meidät puolen päivän aikaan Köpikseen - ja mikä parasta, Tanskassa kello on tunnin jäljessä, joten meille tulee ylimääräinen tunti matkaamme!

Kööpenhaminassa yövymme Scandic Webersissä. Luimme useita arvosteluja erilaisista hotelleista ja tämä osoittautui meille parhaaksi vaihtoehdoksi sekä sijainniltaan että hintatasoltaan. Webers sijaitsee siis rautatieaseman läheisyydessä ja sieltä on lyhyt kävelymatka kaikkialle. Kuulimme myös, että Kööpenhaminassa hotellihuoneet ovat tyypillisesti todella pieniä, mutta arvelimme, ettemme tule kuitenkaan viettämään lomaamme hotellihuoneessa, joten sen suuruudella tai pienuudella ei ole väliä. Otimme silti hieman tavallista huonetta isomman, jotta siellä mahtuu sentään vähän liikkumaan.

t-paita H&M / jakku VeroModa / farkut JC / kengät Nike / kuva Elli Vormisto
Mitä sitten haluamme nähdä Kööpenhaminassa? Ollaan googlailtu jo paljon erilaisia nähtävyyksiä Kööpenhaminassa ja kyselty siellä vierailleilta tuttaviltamme, missä kannattaisi käydä. Tällä hetkellä vierailulistallamme on Pieni Merenneito -patsas, Nyhavn ja Euroopan pisin kävelykatu Strøget. Lisäksi Tivoli voisi olla kiva kohde käväistä ihan vain kiertelemässä, ei niinkään laitteissa hurvittelemassa. Olen myös aina haaveillut näkeväni oikeita hiekkadyynejä, mutta niitä ei välttämättä Kööpenhaminan keskustassa ainakaan näe, mutta ehkä jossain vähän kauempana.

Ruokapaikkojakin ollaan katseltu jo etukäteen ihan vain huvin vuoksi, sillä eihän meillä ole muuta tavoitetta ruokien suhteen kuin maistaa Smørrebrødeja. Muistan, kuinka luin niistä ja Nyhavnin satamasta jo alakoulussa ympäristöopin kirjasta ja nyt pääsen vihdoin kokemaan ne! Minähän en varsinainen kulinaristi ole ruuan kanssa, mutta joskus on kiva kokeilla jotain aivan uutta :)

Tulen varmasti kirjoittelemaan reissusuunnitelmista lisää kesän edetessä, sillä olen tästä niin innoissani! Ihana lähteä ensimmäiselle vähän pidemmälle ulkomaanmatkalle yhdessä. Ja mikä jännittävintä, tämähän on todellinen omatoimimatka eli olemme varanneet lennot ja hotellit erikseen sekä katselleet juna-aikatauluja esimerkiksi kentältä keskustaan ihan itseksemme. Olen aina ollut valmiilla pakettimatkoilla, jotka ovat olleet oikein mainio ja hyvä valinta, mutta Tanskaan ei valitettavasti tehdä pakettimatkoja. Toisaalta, saadaanpahan kokemusta matkasuunnittelusta ja saadaan valita kaikki asiat itse - ja meille sopivaan hintaan. Muun muassa Tjäreborgilla olisi ollut suunnitella pakettimatka, mutta pelkkä kuljetus lentokentältä keskustaan olisi kustantanut yli 200 euroa - matkaahan on siis junalla noin 15 minuuttia. Että ehkä sittenkin parempi suunnitella itse!

Oletteko käyneet Tanskassa? Millaisia kokemuksia teillä on ja mitä suosittelisitte nähtäväksi? :) Olen innoissani lukenut ihanan Niinan blogia, jossa on kertomuksia Köpiksen reissusta, joten otan mieluusti vastaan kertomuksia ja suosituksia myös muilta :)

9 kommenttia :

 1. Kuulostaa kivalta! Olen monesti katselkut juurikin Norwegianin Köpiksen lentoja sillä silmällä... Entinen työkaveri (tanskalainen) asuu Kööpenhaminassa ja olis kutkuttavaa mennä joskus moikkaamaan.
  Toistaiseksi Tanska-kokemukseni rajoittuvat välilaskuun Köpiksessä, niin kuin meillä on muuten nytkin tiistaina kotiin palatessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin olen kyllä niin innoissani! Teidänkin täytyy joskus paluulennolla pysähtyä ja ottaa vähän lisälomaa!

   Poista
 2. Heippa! Kävimme reilu viikko sitten Interrailin yhtenä kohteena Kööpenhaminassa yhden yön. Kaupunki teki minuun vaikutuksen ekologisuudellaan ja ystävällisyydellään. Tästä löytyy minun postaus aiheeseen liittyen http://nennesitajasetata.blogspot.co.at/2017/06/interrail-3-paiva-ekologisessa.html?m=1

  Suosittelen käymään keskustan puistoissa, ne ovat mahtavia! Ihanaa matkaa teille, tulee varmasti onnistunut reissu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos paljon linkistä, mie käyn ehdottomasti lukemassa vinkit! :)

   Poista
 3. Voi oon niin iloinen teidän puolesta että pääsette lähtemään! ♥ Tanska on varmasti ihan kokemisen arvoinen maa :) Tuollainen omatoimimatkailu avartaa varmasti enemmän kuin ne pakettimatkat, kun joutuu miettimään kaiken alusta loppuun asti itse. Mie oon tehnyt vain niitä pakettimatkoja, mutta pitää kyllä ehdottomasti joskus tehdä joku omatoimimatkakin - ehkä siinä säästäisikin jo jokusen euron! Ihania kuvia siusta, mukavaa juhannusviikkoa sinne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä niin huippua <3 Ja joo, miustakin pakettimatkat on oikein hyviä ja etenkin huolettomia, mutta onneksi miulla on sentään sukulaisia Tanskassa, niin tämä omatoimimatkailu on vähän helpompaa :D

   Poista
 4. Oi kuulostaa todella ihanalle matkalle suunnitelmineen ♥ Itse en ole Tanskassa käynyt paitsi vauvana, mutta haluaisin kyllä :) Mun ainoa vinkki on olla suunnittelematta liikaa reissua, sillä usein vasta kohteessa näkee lisää asioita, joita haluaa kokea ;)

  ♥: Ane

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkkisi reissun suunnittelemattomuudesta on varmasti tosi hyvä! Varmasti eteen tulee paljon sellaisia kauniita paikkoja, jotka on hienoa nähdä vasta itse kohteessa :)

   Poista
 5. Mä en tiedä mitä on tapahtunut, mutta en oo tajunnut, että oot taas Bloggerissa bloggailemassa :) Pahottelut siis etten ole kommentoinut tai muuta. Ihanaa kun reissaatte Tanskaan, siellä olisi mielenkiintoista käydä muuallakin kuin Köpiksessä! Teille tulee varmasti mukava reissu<3 Postauksista oot varmasti saanut hyviä vinkkejä ja kun ollaan juteltu niin ei mulle oikein tuu mieleenkään mitään erikoista kuin, että nauttikaa ja menkää johonki yläilmoihin katselemaan kaunista Kööpenhaminaa:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)