SOCIAL MEDIA

maanantai 12. kesäkuuta 2017

Ensimmäistä kertaa sup-lautailemassa

Sup-lautailu on todellinen elämys. Isolla eellä! Kuullessani ensimmäistä kertaa suppailusta, arvelin, etten tulisi koskaan pysymään laudan päällä saatika liikkumaan sen kanssa. Viime viikolla kuitenkin koitti elämäni tilaisuus päästä testaamaan suppailua. Kaikki suppailemassa käyneet olivat kehuneet lajin maasta taivaaseen, joten lähdin melko odottavin fiiliksin matkaan, sillä halusin tietää, mikä lajista tekee niin hienon.

Arctic Trainersin toimipiste sijaitsee Joensuussa Jokiaseman lähellä ja sieltä lähdimmekin suppailemaan neljäksikymmeneksi minuutiksi joelle valmentajan kanssa. Olin aika jännittynyt siitä, mitä tulevan pitää, sillä en ollut lainkaan vakuuttunut tasapainostani enkä taidoistani liikkua joella pikkuruisen laudan kanssa. Hyvien ohjeiden saattelemana kuitenkin pääsin laudalle aluksi polvilleni, sitten seisomaan ja lopulta jo harjoittelemaan erilaisia melontatekniikoita. Ja kyllähän mie ensikertalaisena pysyin siinä laudalla!
Uskaltauduin jopa hyppäämään laudalla sillä seurauksella, että kolmannella hypyllä lensin laudalta järveen! Märkäpuku suojasi onneksi kastumiselta, sillä en usko, että +10 asteinen vesi olisi ollut hyväksi vielä tähän aikaan kesästä. Laudalle kipuaminen kävi vaivattomasti ja pääsin jatkamaan suppailua. Käynti järvessä oli kuitenkin eduksi, sillä tippumisen jälkeen loppui jalkojen tutina ja pelko siitä, että entä, jos tipahdan - miksi pelätä sellaista, millä ei ole mitään väliä ja mistä ei aiheudu mitään harmia?

Joensuu näytti mielettömän kauniilta laudalta käsin! Vaikkei kuumin kesäpäivä ollutkaan, vihreät puut, kimmeltävä vedenpinta ja jokimaisemat näyttivät niin kauniilta. Olisin voinut meloa varmaan monta tuntia, kun vauhtiin pääsin, sillä tuntui, että joelta käsinkin Joensuussa riittää ihailtavaa. Eihän kaupunkia oikeastaan näe koskaan muualta kuin rannoilta eikä pikkuruisia saaria pääse kiertelemään, kun ei omista venettä. Sup-lauta tarjosi tähän todella hyvän välineen!

Olin myös niin iloinen siitä, ettei suppaillakseen tarvitse olla todellinen ammattiurheilija rautaisella tasapainolla, vaan ihan perusliikuntakyvyn omaava ihminen pysyy laudalla - ei siis koko- tai ikärajoituksia! Lisäksi laudalla pysyminen antoi huimasti itsevarmuutta ja onnistumisenkokemuksia, joita en vaihtaisi pois :) 

Kameraa miulla ei tietenkään ollut mukana, sillä ennen laudalle nousemista olin melko vakuuttunut, että tulen putoamaan useamman kerran jokeen. Postauksen kuvat Jarmo Laine otti kuitenkin ennen suppailun lopettelua, jotta sain hieman kuvia muistoksi tuosta ikimuistoisesta kokemuksesta. Suosittelen kyllä ehdottomasti myös muille ensikertalaisille opastettua suppailua, sillä en olisi itse osannut tehdä laudan kanssa varmasti yhtään mitään ja lopulta olisin jäänyt laiturille nököttämään peloissani ja pettyneenä. Ohjaaja kuitenkin on alan ammattilainen ja osaa neuvoa kaikessa tarvittavassa, jolloin tulee itsellekin turvallisempi olo ja homma lähtee todennäköisesti rullaamaankin paremmin.


Suppailusta jäi niin hieno fiilis, että innoissani selitin siitä vielä monta päivää tapahtuman jälkeenkin Mikolle ja ystävilleni - tein jotain sellaista, mitä en uskonut ikinä uskaltavani tai pystyväni tekemään. Nyt vasta ymmärrän, mitä tarkoitetaan elämyksillä liikunnan parissa. Ei sitä voi sanoin kuvailla, miten hieno kokemus tuo oli ja millainen polte jäi päästä suppailemaan uudelleen. Onnekseni Mikkokin pääsi työporukkansa kanssa testaamaan lajia eikä pitänyt hänkään sitä hullumpana, joten mennään tänä kesänä ihan varmasti uudelleen!

Ollaan selailtu erilaisia retkiä, joille aloittelijatkin voivat ottaa osaa ja Arctic Trainersilta löytyy monia erilaisia vaihtoehtoja. Lisäksi on harkittu ihan vain laudan vuokraamista kahdestaan tai sitten maanantaisin on kuulemma yhteissuppailua. johon pääsee mukaan pienellä rahasummalla ja sitten yhdessä porukalla suppaillaan pitkin jokea ja järveä. Tämä siis vinkiksi myös muille joensuulaisille!P.S. Tämä ei ole minkäänlainen yhteistyöpostaus tai mainos, halusin vain jakaa miun äärettömän hienon kokemukseni teidän kanssanne ja kannustaa myös muita arkajalkoja kokeilemaan suppailua!

P.P.S. Vihdoinkin olen taas blogin parissa. Saimme eilen uuden koneen, joka mahdollistaa jopa tavallisen tietokoneen toiminnot.. Edellinen ei suostunut avaamaan enää edes yhtä kuvaa alle 10 minuutin latausajalla, niin oli turha yritääkään postailla :D

Oletteko kokeilleet koskaan sup-lautailua? Löytyykö muita elämyksiä liikunnan parista?

16 kommenttia :

 1. Kiva, että kone pelittää hyvin ♥ Tervetuloa kans takaisin bloggeriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Camilla! Ihan huippua olla täällä, yritän vielä ladata photarin, että ois edes joku muokkausohjelma koneella :D

   Poista
 2. siis suppailu on niin parasta! <3 kerran oon sitä kokeillut, ja voisin ottaa tavoitteeksi päästä sup-laudalle toisen kerran tänä kesänä :') ihan mielettömän kivaa puuhaa, ja tuo elämyksellisyys oli hommassa niin huipussaan! ihania kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei myöhän voitais mennä yhdessä joskus! :) Se oli kyllä vaan niin hienoo, että haluaisin heti uudelleen!

   Poista
 3. Suppailua olisi niin kiva päästä joskus kokeilemaan! :) Itsellänikin tulisi varmasti ensin tunne, että mitenhän tasapainoni kestää tuollaisen laudan päällä, mutta kiva kuulla jos tuntuma löytyi helposti! Ihanaa että olet taas blogin parissa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tuo oli ihan supermahtavaa, siun pitää tulla Joensuuhun kokeilemaan ;) Ja tuntuma löytyi tosiaankin helposti, mie oon vielä todellinen norsu posliinikaupassa, joten ei huolta, muutkin pysyy laudalla :D

   Poista
 4. Ihanaa saada sut takas bloggeriin! Lukaisin heti kaikki lukematta jääneet postauksesi. Suppailu vois olla hauskaa. Tosin olen kehno (oikeasti) uimaan enkä osaa sukeltaa, mutta eiköhän se jotenkin onnistuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kuulla, että minuu on kaivattu! Niin oon miekin kaivannu tätä Bloggerin ihanaa porukkaa ja tunnelmaa <3 Pelastusliivithän saa suppaillessa päälle, joten ei haittaa, vaikkei osaisi uida! :)

   Poista
 5. Ei ole tullut kokeiltua. Ehkä joskus rohkenen. Moni tuttu on jäänyt koukkuun ko. lajiin. Hienoa, että rohkenit lajia testata.

  VastaaPoista
 6. Laitoin sulle haasteen, jonka voit käydä kurkkaamassa täältä http://itsensapiiskuri.blogspot.fi/2017/06/vitosen-blogihaaste-5-faktaa-minusta.html

  VastaaPoista
 7. Toi SUP-lautailu näyttää niin hauskalta. En ole vielä päässyt testaamaan, mutta pakko käydä! :)

  http://inkanitta.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli tosi hauskaa ja menen varmasti uudelleen - suosittelen lämmöllä :)

   Poista
 8. Suppailu on ihan parasta!<3 Näin kesällä on parhainta mökin järvellä suppailla ja veneillä :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä tosi hauskaa! Menen kyllä uudelleen tänä kesänä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)