SOCIAL MEDIA

tiistai 23. toukokuuta 2017

Superdieetti kuvina ja lukuina

Kuuden viikon Superdieetti on nyt takana päin. Minun piti kirjoittaa teille tunnelmista jo heti maanantaina, mutta empäs sitten ehtinytkään ja sitten ajatus ystävänpäiväpostauksesta kiilasi dieettikuulumisten edelle. Toisaalta, nyt olen pari päivää ehtinyt jo hengähtää ja pohtia, mitä kaikkea dieetti todella toi elämääni.

Ainakin dieetti vei mennessään kiloja ja senttejä ympäri kroppaa. Kiloja lähti yhteensä 3,7kg eli jäin tavoitteestani neljästä kilosta vain 300 grammaa - olen tyytyväinen! Senttejä lähti yhteensä 32, aika tasaisesti ympäri kroppaa. Suurin muutos tapahtui varmasti vyötärönseudulla, josta lähti 6,5 senttiä dieetin aikana. Myös lantion alueelta hävisi 3,5 senttiä ja vaikka nämä kuulostavat (ainakin miusta) pieniltä lukemilta, niin on niillä jo paljon vaikutusta siihen, että housut eivät enää purista ja kuvissa näkyvät nahkahousutkin mahtuvat jälleen jalkaan!


paita Bershka / housut MyDoris / kengät Impuls
Senttien lähteminen ja painon putoaminen totta kai vaikuttavat itsevarmuuteen ja siihen, ettei halua joka aamu pukea ylleen vain löysiä vaatteita, vaan muutama ihonmyötäisempikin vaate on jo eksynyt päälle. Myös energisyyttä tuli dieetillä lisää ja onnistumisen tunne maanantaiaamuna herätessä oli mieletön, kun tajusin selvinneeni koko dieetin alusta loppuun. Kuitenkin viimeisellä viikolla etenkin oli jonkin verran näläntunnetta ja kyllästymistä jatkuvaan kokkaamiseen ja samoihin treeneihin.

Suurin onnistuminen dieetillä kuitenkin on karkittomuus ja herkuttomuus! Olin kuusi viikkoa syömättä namin namia tai pullan pullaa (jäätelöpalat söin silloin kevennetyn syömisen päivänä, kuten oli sallittua), en olisi ikinä uskonut pystyväni siihen. Tämä todisti miulle, että miulla on vahva itsekuri, kun vaan oikeasti päätän ja pysyn päätöksessäni. Eikä minun oikeastaan enää tehnyt edes karkkeja mieli. Dieetin aikana ehkä kolme kertaa tuli olo, että olisipas kiva syödä vähän salmiakkia, mikä todistaa, etten tarvitsisi sitä karkkipäivää edes kerran viikossa, vaan harvemminkin riittäisi.

Moni kysyy, aionko jatkaa nyt samalla linjalla dieetin jälkeenkin. Tämän ensimmäisen viikon pidän ohjeen mukaan lepoa treenistä ja itse päätin, että syön vähän rennommin, mutta en silti ala hölmöillä. Ensi viikolla aloitan taas treenit ja suuntaan tekemiseni rasvanpolton sijaan (tai lisäksi) lihasten kasvattamiseen. Aion syödä perusterveellistä ruokaa ja huolehtia tasaisista ruokailuajoista. En myöskään syö herkkuja siihen malliin kuin ennen dieettiä, mutta en enää aiheuta harmaita hiuksia kahvitteluhetkissäkään kieltäytymällä kaikesta. Tämä Superdieetti oli kuitenkin hyvä buusti tälle hommalle enkä todellakaan aio heittää tuloksia hukkaan - sitä paitsi dieetin ruokavalio oli kuitenkin sellainen, mitä voi noudattaa arjessa ihan hyvin!

Kuten aiemmin kerroin, Bikini Challenge houkuttelisi minua, mutta se valmennus alkaisi vasta toukokuun toisella viikolla, enkä ole ehtinyt ajatella elämääni vielä sinne saakka. Ehdottomasti voin kuitenkin suositella FitFarmin valmennuksia kokemukseni perusteella, sillä kyllähän näillä tuloksia saa aikaiseksi - ja ainakin voittaa itsensä! Hommaan täytyy kuitenkin olla valmis sitoutumaan, pitää osata sietää pettymyksiä ja jaksaa jatkaa silloinkin, kun ei yhtään huvita - mutta eihän niitä tuloksia tehdäkään mukavuusalueen sisäpuolella.

Loppuun haluan vielä juhlallisesti kiittää tsemppareitani, jotka ovat auttaneet vaikeina hetkinä. Kiitos teille, jotka olette kuunnelleet marinaani kehittymättömyydestä ja tsempanneet jatkamaan. Kiitos, että olette vieneet ajatukset muualle silloin, kun on tehnyt mieli karkkia tai hampurilaista. Kiitos, että olette olleet tukena, ette ole kyseenalaistaneet dieettiäni tai epäilleet onnistumistani. On myös ollut kiva, että dieetin aikana olen tutustunut paremmin samanhenkisiin ihmisiin ja saanut sitä kautta vertaistukea :)

Onko teillä hyviä vinkkejä dieetin jälkeiseen elämään? Millaisiin asioihin kiinnitätte arjessa huomiota voidaksenne hyvin?

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)