SOCIAL MEDIA

tiistai 23. toukokuuta 2017

Superdieetti - ensimmäinen viikko takana

Ensimmäinen viikko Superdieettiä takana ja täytyy sanoa, että kyllä on viikon aikana itsekuria ja hermoja koeteltu. Ei sillä, että ruuassa (tai etenkään innostavissa treeneissä) olisi mitään ärsyttävää, vaan lähinnä siinä, että ehdin olla flunssan ja vatsaflunssan välissä ihan kokonaista kolme päivää terveenä! Lauantaina jo onnessani suunnittelin, miten maanantaina pääsen treenaamaan, kun olen toipunut kokonaan flunssasta, mutta kaikki kääntyikin päälaelleen, kun kuume nousi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 38 asteeseen ja maha meni sekaisin - miten minä taas tämän tein?

Päätin kuitenkin jo dieetin alussa, että vaikka liikkumaan en flunssan takia heti pääsekään, lähden noudattamaan kuitenkin ruokavaliota ohjeiden mukaan. Ruokavalion noudattaminen on mennyt kyllä yllättävän hyvin, vaikka pieniä sovellutuksia olenkin joutunut tekemään, jotta paranisin mahdollisimman nopeasti - nämäkin kuitenkin ovat ammattilaisten ohjeita, joten en kanna huolta ylimääräisistä ruokailuista.

Painoa oli lähtenyt tähän aamuun mennessä 1,2 kiloa, mutta pidän luotettavampana lauantaiaamun mittausta, kun painoa oli lähtenyt tasan kilo. Tämä siksi, koska viime päivinä olen lipittänyt lähinnä mehukeittoa ja muuta kevyttä, enkä syönyt kaikkea, mitä ohjeissa on määrätty. Senttejä en mitannut vielä tällä viikolla, sillä peilissä ei näy muutosta, enkä halua pettyä, jos niitä ei ole lähtenyt yhtään. Olen kuitenkin tällä hetkellä ylpeä itsestäni, vaikken ole liikkunut sekuntiakaan. Miksi?

Minulle karkit ja muut ihanat makeat herkut ovat ehdottomasti olleet aina heikko kohta. Nyt kuitenkin on menossa jo seitsemäs päivä ilman herkun herkkua, mistä iloitsen suuresti. Sortumisvaaroja on kyllä ollut; viimeisimpänä niistä juuri lauantai- ja sunnuntai-illat, kun ajattelin, että mitä väliä, jos syön vähän herkkuja, minähän olen kipeä. Sitten mietin, tekeekö turkinpippurit tai jäätelö minut terveeksi. Sairaanhoitajakin määräsi miulle päivystyksessä saikkulapunkirjoittamisen yhteydessä lääkkeeksi sipsejä; jos kerran terveydenhuollon ammattilainenkin suosittelee miulle sipsejä, miksen söisi? Totesin, että onnistun kyllä syömään riittävästi suolaa lisäämällä sitä esimerkiksi pihvin ja perunoiden päälle ja ei, ei se jäätelö kuitenkaan minua parantaisi - toisi vain lisää harmia, kun itsekurini ei pitänyt. Nyt olin entistä onnellisempi, kun pidin pääni :)

Dieetin ensimmäinen kylättelyreissu oli myös koetinkivi. Olin kyllä kertonut, että olen tällaisella dieetillä ja en saa syödä mitään ruokavalioon kuulumatonta, mutta on se aina yhtä hankalaa pitää päänsä, kun edessä komeilee herkullinen kuivakakku. Minua oli kuitenkin ajateltu ja löysinkin dieettiini sopivaa purtavaa kahvipöydästä. Ja kuinka ollakaan, ei se ollut yhtään niin vaikeaa sanoa, etten nyt ota suklaata tai kakkua, koska sitä ei lue "ruokalistassani". Ja kaikki ymmärsivät eikä kukaan tuputtanut mitään - luulin, että kieltäytyminen olisi paljon vaikeampaa!

Tiedättekö millainen voittajafiilis tulee, kun onnistuu vastustamaan houkutuksia! Jokaisella kerralla, kun onnistun pitämään pääni ja kieltäytymään herkuista, vahvistan itsekuriani ja kieltäytyminen on seuraavilla kerroilla entistä helpompaa. Voin rehellisesti sanoa, että esimerkiksi viime maanantaina houkutusten välttely oli huomattavasti vaikeampaa kuin tänä maanantaina - kyllä tämä tästä. Suuri kiitos kuuluu myös miun tukijoukoille; perheelleni ja ystävilleni, jotka jaksavat tsempata ja sanovat kannustavat ja juuri oikeat sanat sillä hetkellä, kun tekisi mieli syödä karkkikaappi tyhjäksi (tosin se muuten käytännössä on tyhjä, että ei sinänsäkään huolta). Kiitos, teidän tuella on tosi iso merkitys ja siitä on mielettömästi apua <3


 
Minulta kyseltiin dieetin sisällöstä tarkemminkin, mutta kuten kyselijäkin muisti, tietoja ei saa jakaa omissa blogeissa. Kuitenkin valmennuksesta yleisesti voin kirjoittaa, joten ilomielin jaan jatkossakin kuulumisiani. Erityisesti haluan korostaa, että ruokavalio on oikeasti monipuolinen ja saan syödä dieetillä oikeastaan kaikkea, mitä haluankin. Tänään on alkanut myös Superdieetti-valmennus, joten jos mietit, uskallatko liittyä, jos pitääkin syödä pelkkää rahkaa ja raejuustoa, niin kerron sinulle salaisuuden; en ole syönyt koko viikolla rahkaa tai raejuustoa, en grammaakaan. Ja ohjeen mukaan on menty, joten ei huolta; jokaiselle löytyy varmasti syömistä, sillä kuten FitFarmin sivuilla kerrotaan, ruokavalio voi olla myös kasvisruokavalio tai kokonaan maidoton/gluteeniton.

Koontina tästä viikosta siis se, että ruokavalio vaikuttaa ainakin toimivan, sillä kilo on lähtenyt pelkästään sen avulla. Toki alussa lähtee varmasti nesteitä, mutta tämä on kuitenkin askel eteenpäin! Toivon syvästi, että pääsisin jo muutaman päivän päästä treenailemaan, niin saisi homman kunnolla käyntiin! Tämän viikon lipsumiset ovat kaksi ruokalusikallista vääränlaista salaatinkastiketta, ohjaajien sallimat sairausmuutokset ja tämänpäiväisen riisipuuron soveltuvuudesta en mene vannomaan, mutta kelpo suoritus miulle!

Mitenkäs muiden terveellisemmät elämät ovat alkaneet? Herääkö joitain kysymyksiä tai ajatuksia dieettiin, sen noudattamiseen tai esimerkiksi itsekuriin liittyen? :)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)