SOCIAL MEDIA

tiistai 23. toukokuuta 2017

Kesäkunto alulle kuudessa viikossa

Ensi viikolla (tässä piti lukea maanantaina, mutta olen järkyttävässä flunssassa ja on mentävä voinnin mukaan) se starttaa. Täytyy sanoa, etten olisi vielä vuosi sitten uskonut, että lähtisin ikinä mukaan tällaiseen projektiin. Viimeisen puolen vuoden aikana olen miettinyt asiaa kuitenkin paljon ja saanut hyvää palautetta vastaavista valmennuksista, joten marraskuussa ostin vihdoin sen itsellenikin. Nimittäin FitFarmin Superdieetti -verkkovalmennuksen. Kyllä, sen hömppävalmennuksen, jolla tulee nopeita, mutta ei pysyviä tuloksia.

Ehdin marraskuussa testata dieettiä kahden viikon ajan, kunnes huomasin, ettei minulla yksinkertaisesti riitä voimavarat sen loppuunviemiseen - koulu, työt ja joulukiireet valtasivat niin paljon alaa, ettei aikaa olisi ollut edes tavanomaiselle treenaamiselle. Kahden viikon aikana kuitenkin huomasin, että dieetti kyllä toimii, kunhan sitä noudattaa eikä sorru kylättelyreissuillakaan niihin pipareihin ja joulutorttuihin - mutta ne kuuluivat tähänkin jouluun, joten..


Ennen-kuvat on otettu marraskuussa, mutta koska ulkoisessa olemuksessa ei ole muutoksia tapahtunut, ne toimivat nyt tämän projektin aloituskuvina.
Ennen-kuvat on otettu marraskuussa, mutta koska ulkoisessa olemuksessa ei ole muutoksia tapahtunut, ne toimivat nyt tämän projektin aloituskuvina.
Valmennus kestää kuusi viikkoa ja jokaiselle viikolle on laadittu niin ruokailu- kuin treeniohjeetkin. Käsitykseni ruokapuolesta oli ennen tuttavilta kyselyä se, että dieetillä syödään kuivaa kanaa ja riisiä parsakaalilla höystettynä kuten Gustafsbergin televisio-ohjelmissa. Yllätys olikin suuri, kun ruokien valikoima oli niin laaja ja monipuolinen - myös mukana tulevat reseptit varmistavat sen, ettei samaa pöperöä todellakaan tarvitse syödä kyllästymiseen saakka.

Mitä sitten lähden dieetiltä hakemaan? Karistettuja kiloja tietenkin, sitä ei käy kieltäminen. Kävimme ystäväni kanssa InBody-kehonkoostumusmittauksessa syksyllä ja se herätteli minua ajattelemaan, että rasvaprosenttia täytyisi pienentää ja lihasmassaa olisi varaa lisätä. En ole todellakaan mikään katastrofitapaus, mutta miksi odottaa vielä niitä +30 kiloa ennen kuin aloittan kropan muokkaamisen. Yleinen virkeys ja energisyys (jota jo kahden viikon aikana tuli huomattavasti lisää) ovat myös tavoitelistani kärkipäässä - kun syö ja liikkuu, nukkuu paremmin ja näin ollen myös voi ja jaksaa paremmin arjessa :)

Tärkeintä ei ole tietty tavoitepaino, vaan kokonaisvaltainen hyvinvointi. Ei kuitenkaan ole järkeä lähteä tällaiselle dieetille, jos tarkoituksena ei ihan oikeasti ole karistaa kiloja. Sanotaan, että noin 0,5-1 kilo rasvaa viikossa on sopiva painonpudotustahti eli kuudessa viikossa pudotusta tulisi 3-6 kiloa. Mitä normaalipainoisempi ihminen on, sitä lähempänä 0,5 kiloa pudotustahti yleensä on. 

Uskon, että näillä ohjeilla ainakin tuo 0,5 kiloa per viikko onnistuu, mutta ehkä tavoitteeni on silti ihan hitusen korkeammalla, vaikken olekaan kovin kookas - lähteehän ensin kuitenkin nesteitä, jolloin paino humpsahtaa kerralla alemmas. Jos kolme kiloa rasvaa lähtisi, olisin tyytyväinen, sillä silloin -0,5kg/viikko olisi toteutunut. Neljäs kilo voisi kuitenkin olla edes se ensimmäinen nestekilo, joka katoaisi. En kuitenkaan aio näännyttää itseäni, vaan toimia terveellä järjellä - joku tavoite on kuitenkin asetettava, jotta motivaatio pysyy yllä.


Sitten täytyy olla jokin tavoitekuva! Tähän kuvaan lisäisin pitkällä tähtäimellä vielä niitä lihaksia, mutta jos nyt ensi alkuun lähdetään tavoittelemaan tätä ulkonäköä takaisin!
Painonpudottaminen pelkästään ei motivoi, vaan haluan, että ulkoisessa olemuksessani tapahtuu näkyviä muutoksia ja löydän todellisen treeni-intoilijan itsestäni. Joulunajan herkuttelun jäljiltä on melkoisen pöhöttynyt olo, joten senttejä saisi karista vyötäröltä ihan reilusti. Samoin lantion alueelta saisi hävitä yksi jos toinenkin senttimetri ja selkään ilmestyneet makkaratkin saisivat vähintään pienentyä. Luulen, että muutoksen paras kuvaaja on mittanauha ja valokuvat eikä niinkään vaaka. Lopullinen tavoitteeni on lihaksikas vartalo, jossa on voimaa ja hyvä olla. Tämä on kuitenkin pitkäntähtäimen haave, joten sitä lähdetään tavoittelemaan pienin askelin.

Miltä vaikuttaa, kiinnostaisiko teitä kuulla aina esimerkiksi viikon välein, miten projekti etenee? :) Onko muita, jotka ovat päättäneet lähteä dieetille tai ovat olleet esimerkiksi FitFarmin valmennuksessa aiemmin? :)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)