SOCIAL MEDIA

perjantai 19. elokuuta 2016

Liikuntakuulumiset ja Liikunnainen

Kello on 5.42 aamulla ja makaan sängyssä peiton alla päivitellen blogia. Viikko on mennyt ihan hurjaa vauhtia ja aikalailla jokainen päivä on ollut täynnä aamusta iltaan, mutta tämän aamuvuoron jälkeen koittaa hetki rentoutumista Mikon serkun häiden muodossa - ja kun nyt Helsinkiin asti päästään, meinattiin kuluttaa kyllä sunnuntaipäivä Helsinkiä kierrellen.

Ravintovalmennuksesta ja liikunnasta en olekaan vähään aikaan kertonut kuulumisia. Ruokapuolella moni asia on korjaantunut, mistä olen erityisen iloinen; Pepsi Max -pullo kestää meillä ainakin puolet pidempään, ruokailuvälit eivät veny enää kuin korkeintaan neljään tuntiin ja lautaselta löytyy huomattavasti enemmän ruokaa kuin ennen. Paino on tippunut ja senttejä on lähtenyt vyötäröltä, mutta tällä hetkellä tunnen ärsytystä siitä, että hyvät tulokset ovat hieman lässähtäneet, kun lomalla ja kipeänä tuli herkuteltua ja painoa on tullut takaisin. Tiedän kuitenkin, että paino ei ole kovinkaan hyvä mittari monessakaan asiassa, joten koitan iloita siitä, että muut asiat ovat muuttuneet.


Sairaana ja lomalla ei tullut myöskään käytyä kovin ahkerasti lenkillä, minkä olen tosin korjannut taas näin arkeen palattuani. Päivittäiset 45 minuutin reippaat kävelylenkit ovat mahtuneet työpäivien väliin ja pääsin myös pitkästä aikaa käymään salilla, kun sen ovet maanantaina avautuivat! Tämän seurauksena olenkin joutunut kehittelemään yhden jos toisenkin kikkakolmosen kyykistelyn ja pikakävelyn välttämiseksi - kahden kuukauden tauon jälkeen todellakin tuntuu lihaksissa..


Näin syksyn tullen tuntuu, että joka puolelta tulvii liikkumismahdollisuuksia. Ainakin Joensuussa liikunnasta innostunut voi treenailla vaikka missä ja mainonnan mukaan lähiviikkoina vieläpä lähes maksutta. Aukeaa uusia kuntosaleja, on synttäriviikkoja liikuntapaikoissa ja ilmaisia kokeilukertoja mainostaa yksi jos toinenkin keskus. Itsekin ajattelin käydä kokeilemassa Fustraa ensi viikolla, kun Foreverilla on avoimet ovet - tutustuin lajiin töiden merkeissä teoriatasolla ja kokeilukerta jäi houkuttamaan niin paljon, että ilmoittauduin mukaan. Syksyksi suunnitelmissa on toinenkin liikunnallinen projekti, mutta siitä lisää, kun tiedän tarkemmin, joten pysykää kuulolla ;)

Yhden tapahtuman, johon alunperin meinasin itsekin osallistua, haluaisin vielä joensuulaisille nostaa tiedoksi; liikunnainen 3. syyskuuta! Naisille suunnattu hyvinvointi- ja liikuntatapahtuma, jossa pääsee lenkkeilemään yksin tai yhdessä ympäri Joensuuta kävellen, sauvakävellen tai juosten. Lisäksi lenkkeilijöille on tarjolla tapahtumassa muun muassa jumppia ja keittolounas. Varmasti tapahtuman myötä löytyisi itsellenikin uusia lenkkireittejä, mutta ehkä ensi vuonna - tänä vuonna kun tapahtuma menee päällekkäin matkalaukun pakkaamisen kanssa viikon reissua varten. Siitäkin lisää myöhemmin ;)

Mitä teidän liikuntapuolelle kuuluu? :)

6 kommenttia :

 1. Vau miten upeat kuvat susta! :)

  VastaaPoista
 2. Ihana asu! Kiva väriläiskä tuo paita. :)
  Minä olen "tuskaillut" saman positiivisen ongelman kanssa; kivoja liikuntavaihtoehtoja on niin paljon, että ei tiedä mitä valkata. Aikatauluilta pääsisin kaikkeen haluamaani, mutta kun ne maksaakin kyllä jonkun verran, jos kaikki valikoi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mie kans tykkään tuosta räikeästä väristä! :) Joo, kyllä rahaa täytyy aina välillä miettiä, mutta sillain toisaalta onnistuu varmasti löytämään kaikista innostavimman vaihtoehdon!

   Poista
 3. Nyt syksyn tullen on tarjolla paljon liikuntakeskusten tarjouksia ja kilpailu on kova asiakkaista. Uusia tunteja pukkaa tarjolle. Ilmaisia treeniviikkoja tarjotaan. Mielestäni tämä on hyvä asia, koska ihmiset pysähtyvät miettimään (kuten myös MINÄ)omaa terveyttään ja liikkumistottumuksiaan kesän lomailun ja rennosti ottamisen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hyvä, että annetaan mahdollisuus testata ennen kuin on pakko ostaa kallis kausikortti ja todeta, ettei laji sovikaan itselle. Huomenna kyllä menen ihan vain huvin vuoksi (rahaa ei ole siihen nyt uhrattavaksi) Fustraa testaamaan, mutta ehkä joskus vielä kokeilen kauemminkin, jos on mukava laji :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)