SOCIAL MEDIA

sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Onko sinulla asiat vielä kurjemmin?

Yhdeksän päivän työputkeni päättyi eiliseen iltavuoroon ja tänä aamuna nautin täysin siemauksin siitä, että ei ollut kiire yhtään minnekään. Viimeiset kuusi päivää olikin aika tiukkaan aikataulutettuja, sillä joka aamu ennen töitä kävin talsimassa vajaan tunnin lenkin ja perjantaina pääsin pitkästä aikaa myös vesijuoksemaan. Treenin jälkeen suuntasinkin eväskipolle ja siitä suoraan kassalle. Töistä syömään, suihkuun ja katsomaan pari jaksoa hyvää sarjaa ja sitten nukkumaan, että aamulla jaksoi taas saman homman alusta. Tuntui aika rankalta jo perjantaina, mutta mihin se siitä valittamalla olisi parantunut?

kukkia
Viime aikoina olen kiinnittänyt huomiota siihen, miten paljon negatiivisuutta ihmiset jakavat sosiaaliseen mediaan; milloin kesälomasäät ovat aivan hanurista, milloin joku nääntyy stressiin, kun pitää palauttaa kaksi esseetä samalla viikolla ja kuinka parisuhde tai lapset ovat raivostuttavia. Ja aina löytyy joku, jonka asiat ovat varmasti huonommin kuin ketjun aloittajalla - ja se tietenkin pitää myös kertoa.

Muistan, miten jokin aika sitten puhuttiin vielä siitä, että ihmiset jakavat esimerkiksi Facebookissa vain niitä elämänsä hyviä hetkiä ja haluavat näyttää, että kaikki on niin ihanaa ja mahtavaa. Yhtäkkiä huomasin, että koko hommahan on kääntymässä päälaelleen; uusimmat päivitykset ovat täynnä negatiivisuutta, valitusta ja marmatusta ihan tavallisista asioista. Sadepäivät, kiukuttelevat lapset ja koulu- tai työasioiden kasaantuminen kuuluu normaaliin elämään, mutta silti on tärkeää kisailla siitä, kenestä nuo kurjuudet tuntuvat kaikista raskaimmilta.

flowers
Koetan itse nähdä asioissa aina niiden valoisat puolet ja loputon valittaminen ja vinkuminen saa minut kyllästymisen partaalle. Tänään on vapaapäivä, taivaalta tulee vettä ja ukkonen jyrisee. Kohta on loma, jonka aikana minun pitää lukea kaksi tenttikirjaa. Mitä sitten? Laitoimme Mikon kanssa lenkkarit jalkaan ja lähdimme lenkille sekä testailemaan läheistä ulkoliikuntapaikkaa. Löysin avustetun leuanvetotangon ja pompin riemusta hiukset märkänä ja kädet vettä valuvana. Keksittiin myös lämmittää sauna keskellä päivää ihan vain siksi, koska miksipä ei! Ja mitä tulee loman jälkeiseen tenttiin; lomalla suuntaan Turkuun ja istun junassa yhteensä yli 15 tuntia, siellähän miulla on loistavaa aikaa lukea tenttikirjat. Ei mene lomaa hukkaan eikä työpäivien jälkeen tarvitse niiden kanssa painiskella.

yksityiskohta
Mitä negatiivisuuden jakaminen somessa, ryhmäkeskusteluissa tai kahdenkeskisissä viestittelyissä sitten aiheuttaa? Todennäköisesti sen, että ihmiselle alkaa muodostua valittajan maine. Alkaa tuntua siltä, että omia huoliaan tai stressauksen aiheitaan ei enää haluakaan kertoa tälle kaverille, sillä eihän minun pulmani ole kuitenkaan mitään hänen ongelmiensa rinnalla. Myöskään iloisista asioista ei huvita riemuita toiselle, sillä vastaukseksi saattaa tulla "kiva, että sinulla menee noin hyvin, voi kunpa minäkin joskus olisin onnellinen". Ja taas kehä alkaa alusta ja ollaan voivottelemassa, miten kurjaa toisen elämä onkaan ja unohdetaan heti se, mistä toinen osapuoli oli innoissaan, onnellinen tai ylpeä. Millaista kaveruutta tällainen sitten enää voi olla?

flowers
Olen mielettömän kiitollinen siitä, että ympärilläni suurin osa ihmisistä on kuitenkin iloisia ja elämänmyönteisiä. Kaikilla on huonoja päiviä ja jokaiselle sattuu ärsyttäviä asioita. Totta kai somessa saa jakaa myös niitä huonoja hetkiä, nehän ovat elämää, mutta jos seinää selatessa viimeisimmät viisitoista päivitystä ovat valitusta tai voivottelua, kannattaa miettiä, löytyisikö elämästä kuitenkin niitä hyviäkin asioita. Jos et jaksa miettiä, niin voin kertoa, että kyllä löytyy - monia kymmeniä asioita päivittäin :) Ja tiedättekö, positiivisuus lisää positiivisuutta ja iloiset ihmiset keräävät ympärilleen iloisia ihmisiä. Kiitos, kun hymyilet!

Oletteko törmänneet tähän someilmiöön tai muuten vain ihmisiin, joilla nyt kaikki on vain aina kurjasti?

14 kommenttia :

 1. Tosi hyvä teksti täyttä asiaa! Ite oon pohtinu samaa pidemmän aikaa ja yrittäny tietosesti vähentää valittamista - se ei hyödytä mitään ja siinä levittää ympärillensäkin vaan negatiivisuutta. Varsinki nyt Keniassa asuessa on tajunnu, miten mitättömiä ne arkiset pikkuviat on, joista ihmiset tekee itelleen suuriaki ongelmia. Toivottavasti vaa useampi tajuaia ottaa saman asenteen mistä säki kirjotit, elämä on vaa paljon mukavampaa positiivisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihan varmasti matkustaminen noin kaukana ja erilaisessa kulttuurissa avaa silmiä sille, mitä oikeasti tarkoittaa onnellisuus ja toisaalta kurjuus. Ihmiset osaavat iloita ja mököttää asioista paljolti sen mukaan, miten laaja oma katselukanta on!

   Poista
 2. Niin täyttä faktaa! Olen huomannut saman, että mm. Facebookissa nykyään moni tuntuu jakavan vain niitä negatiivisia juttuja sivullensa kun taas ennen oli vain niitä positiivisia juttuja. Tietysti on ymmärretävää, että sinne voi välillä jakaa niitä elämän huonompiakin asioita, mutta kun se kaikki positiivisuus on jäänyt valitettavasti kokonaan sivummalle.. :( Kirjoitit mahtavan tekstin<3

  ♥: http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! :) Totta kai saa jakaa niitä kurjiakin juttuja, mutta olisi ihan kiva, jos lähtökohtaisesti kaikki ei aina olisi tylsää, mälsää tai muuten vaan kurjaa!

   Poista
 3. Aivan liian monesti törmää näihin valittajiin netissä. Mun mielestä ne positiiviset päivitykset on paljon kivempia, itse ainakin semmosia enemmin luen ja jaan :) Jokainen tietää ettei kenenkää elämä ole täydellistä. Toki joskus voi jotain negatiivistakin jakaa, mutta jatkuva valitus ja vertailu kenellä menee huonoiten on vaa jotekin niin turhaa! Hyvä postaus sulta jälleen:) Juuri huonot asiat pitäisi osata kääntää hyväksi kuten sinä teet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli hyvä pointti, että kaikki tiedämme, ettei kenelläkään ole joka päivä se paras päivä ja että jokaisen elämään mahtuu myös niitä ei-niin-hauskoja juttuja. Miksi kuitenkaan jäädä vellomaan niihin, kun voi etsiä myös positiivisuuksia! :) Kiitos Niina <3

   Poista
 4. Aivan täyttä asiaa koko teksti! Nykyään keskitytään liikaa negatiivisuuteen ja huonoista asioista tuntuu olevan helpompi valittaa kuin tuoda niitä hyviä asioita esille :/ Myönnän itse valittavani välillä ystävilleni stressinaiheista, mutta en niitä sosiaaliseen mediaan saakka haluaisi kirjata, koska siellä ne pysyy loputtomiin nähtävänä :D Ihanan positiivinen asenne sulla tuohon lomailuun ja sen käyttämisestä hyödyksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ane <3 Miulla on siusta tosi positiivinen kuva (eikä se muutamaan negatiiviseen postaukseen/päivitykseen tietenkään kaatuisi), mutta on hienoa huomata, että muitakin hopeareunojen etsijöitä löytyy somesta :)

   Poista
 5. Mistä löytyy avustettu leuanvetotanko? :o

  VastaaPoista
 6. Olen niin samaa mieltä tuosta negatiivisten päivitysten lisäämisestä Facebookiin! Olen alkanut jo suosiolla skippaamaan sellaisten ihmisten päivitykset, kenellä on aina kaikki huonosti ja siitä täytyy mainita erillisessä päivityksessä - lähes joka päivä. Huonoja päiviä tulee eteen jokaiselle, mutta on eri asia jääkö siihen ikävään fiilikseen kieriskelemään ja valittamaan kurjuuttaan muille, vai päättääkö että tästä selvitään ja huomenna on taas uusi päivä. Ainaista valitusta ei jaksa kuunnella kukaan, ja lopulta sellaisen ihmisen seura alkaa jo stressaamaan, sillä on vaikea pysyä itse positiivisena.. Tosi hyvä postaus Emma, tätä oli mielenkiintoista lukea ja pohtia samalla omaakin käyttäytymistään tällaisissa tilanteissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli! <3 Ihanaa, että muutkin on samalla linjalla kanssani, ajattelin tätä julkaistessa, että mitenkähän tässä nyt käy, jos olen ainoa, joka on tätä mieltä - mutta rehellisyys kunniaan! Ja totta tuo, että itsekin on hankala pysyä positiivisena, jos ympärillä kuulee vain valitusta ja vinkumista!

   Poista
 7. Hei! Eksyin sattumalta blogiisi, ja nyt lukenut sivutolkulla tekstejäsi! Nyt täytyy kyllä kommentoida, kun ajatus kolahti niin ajankohtaisesti. Oon viimeaikoina huomannut elämässä juurikin tämän miten tällainen negatiivinen suhtautuminen asioihin ja muuttuviin tilanteisiin esim. työpaikalla mutta myös vapaa-ajalla saa omankin mielen nopeasti siitä perus-iloisesta harmistuneeksi. Parempi välttää tällaisia ihmisiä ja keskittyä vaan sellaisiin joilla on sitä positiivista ajattelumaailmaa. Työpaikalla tosin voi yrittää omalla asenteellaan ja positiivisella kannustuksella ohittaa kurjat tilanteet, mutta toisten asenteeseen ei muuten.. Ihanaa syksynalkua! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sinulle on löytynyt täältä mieluisaa lukemista! :) Olet niin oikeassa siitä, että parempi on keskittää kaikki energia niihin iloisiin ja positiivisiin ihmisiin, koska positiivisuudesta saa voimaa arkeen ja negatiivisuus lähinnä syö voimia. Ihanaa syksynalkua sinullekin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)