SOCIAL MEDIA

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

RAV90: Viikkotehtävä 1 & 2

Edellisessä ravintovalmennustapaamisessa sain kaksi viikkotehtävää, joiden suorittamiseen minun piti kiinnittää huomiota kahden viikon aikana. Eilen tapasimme jälleen valmennuksen merkeissä ja kävimme läpi muun muassa, miten ensimmäinen viikko oli sujunut. Lisäksi sain jo lisää eväitä ruokavalion fiksailuun.

Voitte ensimmäisen ravintovalmennuspostaksen perusteella arvata, mikä pääsi kehittämiskohteeksi heti ensimmäisellä viikolla - kuherruskuukausi Pepsi Maxin kanssa on päättynyt ja nykyisin elelemme sulassa sovussa tavallista arkea. Eli tehtävänäni oli kiinnittää huomiota siihen, että vaihtaisin Pepsin yhdeltä herkkuhetkeltä ja yhdeltä ruualta johonkin muuhun juomaan. Vaihdos kävi yllättäen melko helposti, sillä kokkailimme sellaisia ruokia, joiden kanssa Pepsi ei edes sovi - eihän sitä nyt lohen kanssa voi syödä toisin kuin esimerkiksi lohkoperunoiden ja grillattujen kanapihvien kanssa.


Toinen tehtäväni oli käyttää syömiseen aikaa. En tiedä, milloin olen oppinut hotkimaan ruokani, mutta ilmeisesti työpäivien minismaalliset ruokatauot sekä koulun ja työn yhteensovittaminen ovat saaneet minut lappaamaan ruuan mahdollisimman nopeasti tuulensuojaan. Toinen tehtävä oli siis vähintään yhdellä aterialla käyttää syömiseen (tai ainakin pöydässä istumiseen) vähintään 15 minuuttia. Arvatkaa vaan, miten huvittavalta tuntui, kun oli jo syönyt päivällisen tuttuun tapaan ja muisti, että "ai hitsi, nyt miun pitää syödä sitten iltapalaa 15 minuuttia, kun unohdin rauhallisuuden tämän isomman aterian kanssa".


Juhannuksena ruokailuun kului helposti yli 15 minuuttia, sillä höpöttelemiseen ja maisemien ihailemiseen meni aikaa aina haarukallisten välissä. Tosin huomasin silti olevani se, jonka lautanen oli ensimmäisenä tyhjä.. Toisen tehtävän suorittaminen sitten kärsikin vähän puutteita juhannuksen aikana, sillä Pepsi kuului yhdelle jos toisellekin aterialle, mutta parempi kai Pepsi kuin siideri! Tosin onhan olemassa myös esimerkiksi kivennäisvesiä, kun juoksevaa vettä ei ole. Mutta juhannus on juhannus ja niin sanoi valmentajanikin; se on vain kerran vuodessa.

Kokonaisuudessaan tehtävien suorittaminen oli hauskaa, koska jääkaapinoven avatessa alkoi automaattisesti miettiä, että nyt ei juodakaan Pepsiä, vaan etsitään jotain muuta. Sain myös hyviä vinkkejä erilaisten makuvesien tekemiseen, joita aion testata tulevaisuudessa - jos onnistun, jaan varmasti jonkin ohjeen teidänkin kanssanne! Kun Pepsin tilalle vaihtoi jonkin muun juoman, tuli voittajafiilis, kun tehtävä oli onnistuneesti suoritettu ja saattoi siirtyä "seuraavalle tasolle" eli yrittämään samaa temppua seuraavana päivänä.
Tällaiset pienet viikkotehtävät vaikuttavat miusta hyviltä jutuilta, koska pienissä erissä omaksuu sellaisia juttuja, joita voisi parantaa. Jos kaikkea yrittää muuttaa kerralla, niin voi tulla liian iso muutos ja homma kariutua siihen. Lisäksi jännityksellä odotan, millaisia tehtäviä saan. Seuraavan saan tulevana sunnuntaina ja silloin pitäisi alkaa keskittyä tarkemmin uuteen tehtävään, mutta ei myöskään unohtaa näitä vanhoja oppeja, joita olen kaksi viikkoa harjoitellut. Miltä teistä kuulostaisi sellaiset viikottaiset "missä mennään" tyyliset postaukset esimerkiksi juuri viikkotehtävien muodossa? :)

6 kommenttia :

 1. Olipa kiva päästä kurkkaamaan miten siulla sujuu tuon valmennuksen kanssa! :) Olen kyllä täysin samaa mieltä tuosta, että hyvä lähteä muuttamaan tapojaan pikkuhiljaa eikä kaikkea kerralla - sen ansiosta uskoisin elämäntapojenkin olevan helpommin muutettavissa! Ihania kuvia siusta Emma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tuuli! <3 Ja olen ihan innoissani, että pientä muutosta on jo lähtenyt tapahtumaan, nyt pitää enää pysyä valitulla tiellä! :)

   Poista
 2. Tosi hyvä idea tehdä tuollaisia pieniä arjen muutoksia kuten teit Pepsi Maxin kanssa :) Varmaan vaikea syödä hitaasti, mäkään en osaa :D Tsemppiä jatkoon, varmasti sujuu hyvin <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! <3 Ja kyllä, pienet muutokset pysyy helpommin mukana kuin kaikki isot kerralla :)

   Poista
 3. Sulla on tosi kauniit silmät...

  Kannatan tämän tyylisiä postauksia. Mielenkiintoista kuulla millaisia viikkotehtäviä olet saanut. Mua huvitti tuo "hidastelutehtävä", kun mies (tarjoilija) ihmettelee vähän väliä, että mihin suomalaisilla on kiire, kun ruoka pitää imuroida lautaselta alta aikayksikön... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!! :) Haha, voin vain kuvitella, miltä miehestäsi tuntuu, kun suomalaiset ahtavat ruuan äkkiä suuhunsa - senhän voi joku vaikka viedä siinä välissä.. :D Sano miehellesi, ettemme tee sitä tahallamme, se vain tapahtuu :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)