SOCIAL MEDIA

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

RAV90 - ravintovalmennus

Ravintoneuvoja. Mitä sellaisella tekee, eikös kaikki osaa syödä ruokia, jotka maistuvat itselle? Ja jos ruoka-aineista haluaa tietää enemmän, niin kirjastothan ovat pullollaan kirjallisuutta aiheesta - ja netissä ne vasta suuret apajat aukeavatkin. Miksi siis lähteä ravintovalmennukseen?

Noin kuukausi sitten aloittelin artikkelin kirjoittamista terveellisistä grilliherkuista ja muistin, että eräs ystäväni opiskelee ravintoneuvojaksi. Hänestä ei tullut haastateltavaa juttuuni vaiheessa olevien opintojen vuoksi, mutta hänellä olikin minulta jotain ihan mielettömän jännittävää kysyttävää! Hän tiedusteli, olisinko innokas lähtemään hänen harjoitusasiakkaakseen ravintovalmennukseen, joka kestäisi kolme kuukautta!

Innostuin samalla sekunnilla asiasta aivan mielettömästi ja olisin voinut hyppiä ja pomppia ilosta, mutta ehkä se olisi junavaunussa herättänyt vähän liikaa huomiota. Intoilimme tulevan ravintovalmentajani kanssa aiheesta sitten yhdessä viestien välityksellä ja päätimme, että tapaisimme muutaman viikon kuluttua ja katsoisimme, millaisesta jutusta olisi kyse. Täytyihän tällaiseen tilaisuuteen tarttua, sillä ei näitä kävele joka päivä vastaan!

Ensimmäisellä kerralla olimme molemmat ihan täpinöissämme kaikesta tulevasta ja niimpä ryhdyttiinkin suunnittelemaan, millaisia tavoitteita valmennukselle asetettaisiin. Tärkeää oli keksiä kaksi keskeistä tavoitetta valmennukselle, joihin erityisesti keskityttäisiin. Omat tavoitteeni tälle 90 päivää kestävälle valmennukselle ovat muutaman ylimääräisen kilon tiputtaminen ja säännöllisen ruokailurytmin sisäistäminen. Säännöllisen ateriarytmin ansiosta napostelut toivottavasti jäävät myös vähemmälle ja seurauksena olisi onnistumisen kokemuksia projektista.


Ensimmäisellä viikolla miun piti pitää ruokapäiväkirjaa ja elää mahdollisimman normaalisti, jotta ruokailutavoistani saisi realistisen käsityksen. Kaikki mutustellut suupalat piti kirjata ylös seitsemän päivän ajan ja tällä hetkellä päiväkirja on arvioitavana ravintoneuvojallani. Sunnuntaina pääsemme käymään sitä yhdessä läpi ja aloittamaan epäkohtien korjaamisen - jännittävää, innostavaa, ehkä jopa vähän noloa, mutta varmasti antoisaa ja hyödyllistä :)

Päällimmäisenä huomiona tein omasta ruokapäiväkirjastani sen, että vaikutan tykkäävän Pepsi Maxista.. Join Pepsi Maxia joidenkin ruokien kanssa, saunajuomana ja toisinaan ihan janojuomanakin. Varmaan pääsen karsimaan sen juomista tulevien 90 päivän aikana, mutta sille täytyy sitten löytää jonkin korvaaja, koska täytyyhän kesällä juoda muutakin kuin vettä, jotta arvot pysyvät kunnossa - ehkä se on vissy, mehu tai joku muu, mutta eiköhän se pian selviä.

Toinen huomio oli, että mikäli päivän aikana ateriavälit venyvät liian pitkiksi, illalla iskee napostelun tarve. Tämä ongelma varmaan poistunee tahdonvoiman avulla ja tasaisen ateriarytmin ansiosta. Parastahan tässä on, että sen lisäksi, että muutokset tekevät hyvää minulle itselleni, haluan onnistua projektissa myös valmentajani kannalta. Tietenkin haasteet kuuluvat hänen tulevaan työhönsä, mutta olisi hienoa antaa myös hänelle onnistumisenkokemuksia samalla, kun saan niitä itse.

Ajattelin projektin edetessä jakaa kokemuksiani valmennuksesta ja kertoa edistymisestäni, joten tämänkaltaisia postauksia olisi luvassa myös jatkossa. Jos ruutujen toiselta puolelta löytyy ravintovalmennuksessa olleita, niin kuulisin mielelläni teidän kokemuksianne! :) Ja millaisia tuntemuksia tällainen projekti teissä muissa herättää; humpuukia vai hyödyllistä?

16 kommenttia :

 1. Varmasti hyödyllistä :)! Tosi kiva kuytu9,ite oon miettiny et joskus lähden itsekin opiskelemaan kenties jotain ravintoon liittyvää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin uskon, että tästä on paljon hyötyä! :) Ja ravintoalan opiskelu kuulostaa hyvältä ja etenkin hyödylliseltä, koska sillä alalla riittää töitä :)

   Poista
 2. Kuulostaapa mielenkiintoiselta! Mä olisin varmaan liian jääräpäinen suostumaan siihen, että joku sanoo mitä mun pitäis syödä. Voisin toki ottaa vastaan ja käyttöön vinkkejä esim. ruoka-ajoista. Olisikin hauska kuulla, mitä mieltä on ravintoneuvoja meidän espanjalaisesta ruokailurytmistä, jossa päivän pääateria syödään vasta 20-22 välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tunteen, ei minustakaan olisi varmaan millekään Fitfarmin dieetille, jossa kaikki on määrätty tarkasti. Olen iloinen, että tässä kuviossa ilmeisesti saan lukuisia eri vaihtoehtoja, joten valinnanvapauttakin jää :D

   Miepä kysyn tuota pääruoka-asiaa, koska se on kiinnostanut minuakin pitkään! Toisinaan myös syön itse tuhdin päivällisen vasta seitsemän aikaan, joten ajankohtaista itsellekin! :)

   Poista
 3. Oi, tosi kiva juttu! :)) Varmasti hauskaa päästä noudattamaan toisen laatimia ravinto-ohjeita - niistä on varmasti hyötyä! Miullakin on taas viime aikoina ollut itsekuri herkkujen suhteen ihan nollissa, pitäisi vaan jostain kaivaa sitä tahdonvoimaa ja yrittää vähentää turhaa napostelua :D Ihania kuvia Emma, oot kaunis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tuuli, sinä myös! <3 Ja on tosiaankin kiva päästä ammattilaisen ohjaukseen, varmasti tuun oppimaan samalla paljon ravinnosta ja erilaisista ruoka-aineista :) Kesällä se tahdonvoiman löytäminen on kyllä haasteellista, tiedän tunteen :D

   Poista
 4. Ihan pakko tulla nyt kommentoimaan että tosi mageet hiukset sulla!:)

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoista seurata projektia ja varmasti hyödyllistä on! Itse olen pahimman luokan iltanapostelija ja asialle pitäisi kyllä tehdä jotain.. :D

  http://pupun-ruokaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin tutulta tuo iltanapostelu.. Olen koittanut tehdä käsitöitä iltaisin, jotta käsillä olisi jotain muuta tekemistä kuin lapata suklaata suuhun :D

   Poista
 6. Hei tosi kiva postaus! Ja upeita kuvia siusta :-)

  http://j-doitforyourself.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Voi miten kiva postaus! Ja kiitos paljon siitä kun kommentoit usein blogiini! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja voi, ilo kommentoida, kun siun postaukset on niin hyviä <3

   Poista
 8. Mahtava mahdollisuus päästä asiakkaaksi ravintovalmennukseen. Ota siitä kaikki ilo ja hyöty irti. Odotan innolla postauksiasi aiheesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että siellä löytyy kuulolla olijoita! :) Aion todellakin ottaa kaiken ilon irti valmennuksesta! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)