SOCIAL MEDIA

torstai 26. toukokuuta 2016

Koli - maisemarakkautta

Harrastukset ja omat suosikkipuuhat jäävät monesti kiireisen arjen keskellä vähemmälle huomiolle ja niitä tehdään "sitten kun keritään". Rentoutumalla omien harrastusten parissa voi kuitenkin kerätä paljon virtaa arkiseen aherrukseen sekä viettää ikimuistoisia hetkiä - esimerkiksi Kolin huipulla valokuvaten.

Koli

Koli
Viime tiistaina Mikolla ja minulla oli yhteinen vapaapäivä ja olimme jo paljon aiemmin päättäneet, että silloin menemme Kolille kävelemään ja valokuvailemaan. Säätiedotuksen mukaan piti olla aivan ihana aurinkoinen sääkin, mutta mitä tapahtui noin kymmenen kilometriä ennen luonnonpuistoa; tuulilasinpyyhkijät huiskivat hurjaa kyytiä ja omat suupieleni kääntyivät alaspäin, sillä eihän tämä mukava päivä voinut tyssätä heti alkuunsa. Sade kuitenkin loppui ennen Kolin jyrkkiä rinteitä ja toivoa täynnä lähdimme kapuamaan kohti Ukko-Kolin näköalapaikkaa. Ja ei, vettä ei satanut koko patikointimme aikana!

Koli
Koli

Olen käynyt näköalapaikalla kerran aiemminkin, mutta tälläkin kerralla mielettömän kauniit maisemat saivat miut hämmästelemään sitä, miten kauniita paikkoja on Suomessakin. Vaikka välillä haaveilenkin rantalomasta palmujen alla, tuollaisen maiseman nähdessäni muistan, ettei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Näköalapaikalla kuvailun jälkeen jatkoimme taivaltamista vielä monta kilometriä eteenpäin kauniita kallioita, järvinäköaloja ja jyrkkiä pudotuksia ihastellen.

Koli
Koli
Paita Karhu / Housut Icaniwill (House of brandonilta saatu) / Kengät Adidas / Sykemittari Karhu
Koli

Pääsin myös reissulla testaamaan ihka ensimmäistä sykemittariani, jonka hankin pari viikkoa sitten. Päädyin ostamaan Karhun edullisen mutta hyväksi kehutun mittarin, sillä en halunnut satsata kalliiseen Polariin, ellei sille lopulta tulisikaan käyttöä. Ainakin vielä alkuinnostus on säilynyt ja tykkään mittarin avulla seurailla lenkillä kulunutta aikaa, kaloreita ja sykettä - syke pääsikin tuolla reissulla kohoamaan paikoin melko korkeaksi, sillä jyrkkien seinämien ja portaiden kipuaminen tuntui välillä todelliselta supertreeniltä!

KoliKoli

Muistikortti täynnä kauniita kuvia, jalat hapoilla kaikesta kiipeämisestä ja kävelystä sekä mahat kurnien suuntasimme ruokapaikan kautta takaisin Joensuuhun. Ajattelimme ensin käydä katsastamassa Grill it -ravintolan tarjonnan, sillä kyseinen ravintola sijaitsi Kolin hotellin yhteydessä, mutta nähtyämme, millaisissa vaatteissa ihmiset ruokailemaan menivät, luovuimme ideasta ja suuntasimme Kolin portille. Vaikka Americana-palautusruokani olikin todella terveellinen valinta, en muista, milloin pizza olisi maistunut niin hyvälle - raikas ulkoilma, hikilenkki ja kauniit maisemat olivat tehneet tehtävänsä ja ruoka oli niin hyvää <3

Koli
Koli

Miten te tykkäätte viettää vapaa-aikanne? Ja onko joku käynyt joskus Kolilla tai muussa luonnonpuistossa, jota voisi suositella, kameran kanssa? :)

16 kommenttia :

 1. Ihana toi hyppykuva! Kolilla on käyty kesällä ja talvella useammankin kerran. Muutenkin luonnon- ja kansallispuistoja on tullut koluttua. Karhunkierros Kuusamossa, Mallan luonnonpuisto Kilpisjärvellä, Lemmenjoella, Pallas-Yllästunturi, Pyhä-Luosto, Oulanka, Repovesi, Nuuksio... Sivustolta luontoon.fi on aina bongailtu uusia käyntikohteita läheltä ja kaukaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten nomissa paikoissa olet ehtinyt kiertämään! :) Täytyykin tutustua tuohon luontoon.fi -sivustoon, josko sieltä löytäisi jonkin kivan paikan, jossa voisi lähteä käymään :)

   Poista
 2. Aivan älyttömän upeita kuvia ♥ Suomesta löytyy kyllä kanssa niin kauniita luonnonmaisemia, että ei tosiaan aina tarvitse kauemmas lähteä :) Vähän säikähdin tuota sun hyppykuvaa, kun näyttää niin epätasaiselle se alusta. Onneksi et tippunut alas kalliolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja totta totisesti, aivan ihania paikkoja on meillä Suomessa :) Haha, pysähdyin tarkastelemaan itsekin hyppykuvaa ja se näyttää pelottavalta :D Onneksi alusta oli kuitenkin tosi iso ja jatkui tuonne taakse päin - en mie muuten ois uskaltanut pomppia, oon sellanen jänishousu :D

   Poista
 3. Eeikä, vähänkö ihania kuvia! <3 Noissa maisemissa kelpais kyllä ottaa kuvan jos toisenkin :) Aivan upeat maisemat ja hyviä kuvia!

  VastaaPoista
 4. Nää on kyllä niin upeita kuvia, ihanat maisemat!! ♥ Olisi kiva käydä joskus Kolilla ihastelemassa noita näköaloja :) Saisinpa miekin joskus tuon paremman puoliskon johonkin luontoon seikkailemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, meillä on vielä niin päin, että parempi puolisko on saanut miut seikkailemaan luontoon :D Ötökkäkammoinen ilmoittautuu.. :D Siun täytyy joskus tulla meille kylään, niin mennään yhdessä! :)

   Poista
 5. Tosi mageita kuvia ja hienot icaniwill-housut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Miekin tykkään noista housuista kyllä ihan tosi paljon!

   Poista
 6. Uskomattoman kauniit maisemat, vaikea uskoa että suomesta löytyy noin uskomattomia paikkoja <3 Tuolla on pakko päästä käymään! :)

  http://by-rosejuliet.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämmöllä, sillä Koli on näkemisen ja kokemisen arvoinen kansallispuisto :)

   Poista
 7. Tosi ihanan näköistä <3 Aika tarkalleen kaksi viikkoa ja pääsen tuonne Kolin maisemiin! Ja varmaan Joensuuhunkin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)