SOCIAL MEDIA

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Talviset asukuvat ja viimeaikojen kuulumiset

Kotimme on toiminut viimeisen puolitoista viikkoa miniterveyskeskuksena, sillä on Mikon kanssa sairasteltu vuorotellen - ja kaiken kukkuraksi vielä samaankin aikaan, mikä olikin mukavaa, kun kaapit olivat tyhjät ja jotain ruokaakin olisi tarvinnut syödä. Onneksi on pelastavia sukulaisia! Nyt kuitenkin kuumeilut ja mahataudit on toivottavasti molempien osalta selätetty ja päästään taas pikkuhiljaa kiinni normaaliin arkeen.

emmaot
Takki Vero Moda / Huivi Siskolta / Farkut Vero Moda / Kengät Kookenkä / Lasit Lindex
Sairasteluviikoille osui kuitenkin tervettäkin aikaa ja ehdittiin piipahtamaan Ylöjärvellä miun perheen luona. Samalla kävin sijaistamassa yhden päivän vanhassa alakoulussani pikkuruisten ykkösluokkalaisten opettajan ollessa poissa. Oli mukava päästä taas pitkäksi viikonlopuksi kotikotiin näkemään rakkaita ihmisiä ja viettämään yhteistä aikaa :)

emmaot

Viikonloppuna Mikko tulikin kuumeeseen ja ajonakki sunnutailta siirtyi kokonaan miulle. Täytyy sanoa, että arvostan yhä enemmän autokuskeja, jotka jaksavat ajaa tuollaisia matkoja päivittäin - oli tämä tyttö aika kaikkensa ajanut kotiin päästyä! Mutta toisaalta oli myös hienoa huomata, että kyllä reilu 400 kilometriäkin menee hyvin, kun muistaa pitää taukoja välillä ja tankata mahalaukkua abseilla!

Maanantaina sairastuin mahatautiin eikä kouluun menemisestä tullut luonnollisestikaan yhtään mitään. Tuskanhiki alkoi kihota otsalle, kun tiesin, että kursseissa on 80 prosentin läsnäolopakko ja nyt alkoi mennä jo poissaolotunnit reilusti yli. Iski paniikki, etten saakaan kandiani ulos tänä keväänä ja se jää roikkumaan yhden kurssin vuoksi. Olin laatinut jo isot varasuunnitelmat opintopisteiden varalle, kunnes parin päivän jälkeen sain järjesteltyä opettajan kanssa itselleni korvaustehtävät ja nyt näyttää siltä, että kaikki kurssit tulee suoritettua ajallaan ja saan sen tutkinnon! :)

Emma Vormisto

Ehdin kuitenkin parissa päivässä kirota yliopiston järjestelmän jo alimpaan maanrakoon, nimittäin ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun harkkaryhmissä ollaan kuumeessa, kamalassa flunssassa tai muussa taudissa vain siksi, että läsnäolopakko on niin tiukka. Eihän 80 prosenttia kuulosta pahalta, mutta jos meillä on seitsemän kahden tunnin kokoontumiskertaa, se tarkoittaa, että yhden kerran saa olla poissa. Mitäs, kun kokoontumiskerrat osuvat peräkkäisille maanantai ja tiistaipäiville kuten minullakin tällä viikolla? Siellä kaikki kynnelle kykenevät sitten istuvat kipeinä liikuntasalin reunalla vain ollakseen läsnä. Toki on meillä korvaaviin tehtäviin mahdollisuuksia, mutta nekin ovat kurssikohtaisia eikä niilläkään enää ihmeitä tehdä, jos poissaoloja on liikaa. Puolensa ja puolensa, kontaktiopetus ei toimi ilman läsnäoloa, mutta olen onnellinen, että omalla kohdallani opettaja ymmärsi tilanteen ja sain kaiken järjestettyä!

Emma Vormisto
Paita H&M / Kello Leijona / Korut Argento925, Nomination

Tästä tuli tällainen kuulumispostaus nyt, mutta ajattelin vähän päivitellä, missä mennään ja miksi blogissa on vietetty hiljaiseloa!

Mitäs teille kuuluu? :)

8 kommenttia :

 1. I feel ya :D. Mulla on yhden kurssin luennot aina ma ja pe, eli jos haluaisi lähteä perheen luo 8h junamatkan päähän, täytyy aikaa varata vähän enemmän entä se lauantai ja sunnuntai... Oonkin ollut viideltä luennolta pois, kaksi meni reissun takia ja kolme kun olin kipeänä :/ vielä saisi olla maksimissaan yhden pois, en kyllä aio enää olla.

  Tosi kivoja kuvia!

  http://turkoosivadelma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toi kuulostaa niin tutulta! Muutenkin, kun koulua on pari tuntia päivässä, niin onko ne aina pakko sijoittaa perjantaille tai maanantaille.. Mieluummin kävisin vähän enemmän koulussa kerralla enkä ramppaisi joka päivä kahta tuntia :D Onneksi vielä ei kuitenkaan ole menneet rajat yli, tsemppiä, ettet tule kipeeksi!

   Ja kiitos paljon :)

   Poista
 2. Meiltäkin on ollut parin viime viikon ajan opettajia ja oppilaita poissa suurin joukoin. Toivottavasti pääsitte sairasteluista eroon. Aika hassua, että sairastelutkin lasketaan "luvattomiksi" poissaoloiksi, eihän niille voi mitään. Ja sitten kun raahautuu kipeänä paikalle läsnäolopakon takia, tartuttaa kaikki muutkin...
  Tosi kiva asu muuten! (minäkin kaivoin jo nahkatakin esiin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on aina luokanopettajan iloja ne flunssa-aallot, kun ensin hoivaa oppilaat ja sitten sairastuu itse.. :(

   Ja joo, todella kummallista, että ne lasketaan "luvattomiksi", koska miusta on aika vastuutonta mennä kouluun tai töihin sairaana - tuskin sinne opettajatkaan kipeenä tulevat..

   Ja kiitos! :) Nahkatakki kelit alkaa kyllä olla käsillä, mie pitäydyn vielä tuossa paksummassa ennen "kesänahkatakkia' :D

   Poista
 3. Voi miten ikävää kun sairastuit ja koulun suorittaminen oli noin pienestä kiinni :/ Onneksi sait kaikki sovittua! :) Todella kauniita kuvia susta sekä asu on myös kivan näköinen :) <3 Toi paita sopii sulle hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana Niina <3 Oli kyllä aika stressaava tilanne, mutta onneksi kaikki on nyt järjestyksessä ja voin keskittyä kurssien loppuunsuorittamiseen innolla! :)

   Poista
 4. Muistan omilta kouluajoilta tuon 80 prosentin läsnäolopakon ja sen stressin, mitä se aiheutti jos sattui tulemaan kipeäksi. Onneksi sait sovittua opettajan kanssa tilanteen!

  VastaaPoista
 5. Todella ihania kuvia ♥ Nuo läsnäoloprosentit on välillä kyllä ihan täyttä potaskaa, kun ei ole otettu huomioon ollenkaan syksyn/talven sairastumiskierteitä... Itsekkin usein mennyt aivan liian kipeänä tunneille, ettei jää kurssi siihen ja se vain pahentanut sairastumisia :/

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)