SOCIAL MEDIA

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Taito osata rentoutua

Sisäisestä hyvinvoinnista huolehtimisessa tarvitaan taitoa osata ymmärtää rentoutumisen ja kiireettömyyden merkitys. Viimeiset kaksi viikkoa olen säntäillyt suuntaan jos toiseenkin; harkkaryhmät koulussa, tenttiin luku, työt, parin päivän sijaisuus Ylöjärvellä, kodista huolehtiminen sekä liikunta ovat vieneet aivan mielettömästi aikaa. Olen iloinen kaikesta kahden viikon aikana tapahtuneesta, mutta harmissani siitä, etten ole ehtinyt blogin pariin niin pitkään aikaan.

tulppaani

Blogi on osa sisäistä hyvinvointiani, sillä bloggaaminen on rakas harrastus, jonka parissa tykkään viettää aikaa. Valokuvaaminen ja kirjoittaminen ovat aina olleet lähellä sydäntäni, joten postausten valmistelu on juuri minulle tehtyä puuhaa. Postausideoitakin tuntuu olevan vihkonkulmat täynnä, mutta hutaisten en halua tehdä yhtäkään postausta - siitähän katoaisi juuri se ilo ja harrastusmaisuus.

Olen ymmärtänyt viime aikoina myös sen, että välillä on ihan pakko vain ottaa aikaa itselleen ja rentoutua. Minua polttelisi kovasti esimerkiksi kirjoittaa kandini valmiiksi, kirjoittaa esseet, joiden palautuspäivää ei vielä edes näy ja hoitaa kirjatentti alta pois. Kuitenkaan tämän kaiken yhdistäminen muuhun elämään ei onnistu kerralla ja on pakko miettiä, mitkä asiat tärkeysjärjestyksessä tulevat missäkin kohtaa. En halua tinkiä siitä, etten saisi illalla istahtaa sohvalle katsomaan Salkkareita tai käydä saunassa hyytävän kylmän pakkaspäivän jälkeen. Näitä juttuja minä tarvitsen voidakseni hyvin ja jaksaakseni arjen askareissa.

pinkki kukka

kevätkukka

Omaa aikaa on tullut siis otettua - viimeksi tänään. Kävimme muutaman joensuulaisen bloggaajan kanssa Onnenonkija-elokuvan ennakkonäytöksessä Tapiossa. Elokuva oli todellinen hyvänmielenleffa täynnä iloa, romantiikkaa ja huolettomuutta, suosittelen ehdottomasti jokaiselle. Postailen tästä aiheesta vielä paremmin, kunhan saan tarvittavat kuvat itselleni, joten pysykää kuulolla :)

kevät
Myös pääsiäisenä aion ottaa rennosti, sillä lähdemme Mikon kanssa Kuopioon lomailemaan. Päätimme jo reissua suunnitellessa, että tuolla lomalla ei mietitä yhtäkään koulu- tai työjuttua, vaan nautitaan hyvästä seurasta, hotelliaamupaloista, kävelylenkeistä uusissa maisemissa ja shoppailusta kauppakeskuksissa. Odotan jo niin kovasti tulevaa sunnuntaita, mutta kun vielä jaksaa muutaman työpäivän ja koulujutun, tuntuu lomailukin varmasti paljon enemmän ansaitulta.

Mitä teille kuuluu? Miten otatte aikaa itsellenne kiireiden keskellä?

10 kommenttia :

 1. Hyvä postaus! :) Oma aika ja rentouminen ovat mullekki hurjan tärkeitä juttuja! :) Välillä vaan ei oikeesti kerkeä vaikka haluaisiki :/ Onneks on lomat olemassa ja sillon tällön vapaapäiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oon ihan samaa mieltä noista vapaapäivistä; niitä vaan tarvitsee niin ehdottomasti välillä! :)

   Poista
 2. Oikea asenne tuo ettei lomalla työ- tai koulujuttuja! Nykypäivänä tuntuukin että oma aika on liian aliarvostettua ja se jää vähän kaiken muun touhuilun piiloon, eikä sitä sitten huomaa, ennen kuin on palanut loppuun. Ja hyvää reissua teille jo nyt! :) Kuopio on kyllä ihanan leppoisa ja rauhallinen kaupunki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut niin asiaa! Rentoutuminen mielletään helposti laiskotteluksi ja viitsimättömyydeksi, kun ihan oikeasti me jokainen vaan tarvittaisiin niitä vapaahetkiäkin, jolloin saa olla ihan rennosti! :)

   Poista
 3. Voi, miullekin tulee nykyään usein aikoja, kun bloggaamiseen ei vaan tunnu jäävän aikaa! :/ En silti halua ottaa enää turhaa stressiä asiasta, sillä tiedän että kyllä sopiva rako kirjoittamiseen aina jossain kohtaa tulee :) Olen huomannut että kiireen keskellä kunnon hikijumppa auttaa jaksamaan, ja sen jälkeen olo on heti paljon parempi! Mukavaa pääsiäistä sinne, ja rentoudu nyt vaan ihan kunnolla ;) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa olla stressaamatta bloggaamisesta, koska sen on kuitenkin tarkoitus olla mukavaa tekemistä! :) Hikijumppa kuulostaa hyvältä! Nm. itsekin juuri tulin lenkiltä, vaikka siellä satoi vettä! Ja kyllä olo on parempi! :)

   Poista
 4. Täällä paras tapa rentoutua on lähteä koiran kanssa metsälenkille musat korvissa! :)

  elamanikuvina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Aivan älyttömän kauniita kuvia ♥ Ja todella tärkeästä aiheesta tämä postaus. Rentoutua kannattaa ja oikeastaan jopa täytyy tehdä! Itse liian usein unohtanut sen ja saanut kärsiä siitä :/ Mulla jotkin rentoutumistavat toimivat ja välillä ne ei taas toimikaan, mutta meren äärellä käynnit rauhoittaa mukavasti :) Ihanaa ja rentouttavaa pääsiäistä sulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Meren äärellä käynti kuulostaa ihanalta luksukselta! Onneksi meilläkin on tuo Pielisjoki tuossa ihan lähellä, niin pääsee ainakin veden ääreen :) Ja nimenomaan, välillä on pakko rentoutua ja jokaisen pitäisi muistaakin se! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)