SOCIAL MEDIA

perjantai 12. helmikuuta 2016

Todella kuivien käsien pelastaja

Kun kädet ovat joka puolelta täynnä pikkuruisia haavoja ja viiltoja, tuntuu, että mikään ei enää voi pelastaa niitä entiselleen. Omat käteni ottavat joka talvi yhteen pakkasen kanssa ja kovien 30 asteen pakkasten aikaan tilanne on todella lohduton; itkua vääntäen koitan käsienpesun jälkeen saada tassut kuivaksi ja pelkkä käsirasvan levittäminen saa veden valumaan silmistä.

Kävin viime keväänä jopa lääkärissä kuivumisen vuoksi, sillä ihon rikkoutumisen ja kuivumisen lisäksi kuvia kohtia alkoi vielä kutittaa mielettömästi - ja voitte vain kuvitella, kun rutikuivaa käpälää ei voi raapia. Silloin lääkäri diagnosoi vain käsien kuivuuden ja määräsi kutiaviin kohtiin käytettäväksi Bemetsonia. Lääkevoide auttoi jonkin verran, mutta sitäkään ei voinut käyttää pitkään, sillä se ohentaa ihoa ja näin edesauttaa sen kuivumista.

käsirasva
Tänä talvena alkoi ihan totisesti harmittamaan, että kädet ovat niin kuivat ja tuntuu, etteivät ne parane yksinkertaisesti millään. Kokeilin ihan kaikkea; Aqualania, Bemetson-lääkevoidetta, Bepanthenia, Apo Basea, Decualia ja tavallisia markettien käsirasvoja ja tulos oli aina sama; joka ilta vedet silmissä koitin levittää niihin uutta voidetta, jos se edes sillä kertaa toimisi. 

aloe propolis creme
 En ole koskaan uskonut luontaistuotteiden voimaan. Miusta luontaistuotteet on enemmänkin uskon asia kuin hoito johonkin vaivaan. Lääkevoiteisiin olen taas aina uskonut, sillä niillähän on tutkittuja vaikutuksia ja ne ovat kuitenkin lääkkeitä, joten kyllä niiden kuuluu toimia. Vaan kun Bemetson ei alkanut toimimaan toivotulla tavalla, aloin olla jo aika hukassa.

Onnekseni uutena vuotena äitini patisti minua kokeilemaan Foreverin Aloe Propolis Cremeä, jonka uskoi auttavan kuivuneeseen ihoon. Minä tietenkin skeptisenä ajattelin, että miksi se toimisi, jos lääkerasvakaan ei toimi. Kahtena iltana levittelin voidetta käsiini ennen nukkumaan menoa ja voitteko uskoa, se toimi. Se ihan oikeasti pelasti miun kädet! Kahden päivän jälkeen kuivuus alkoi parantua ja noin kahden viikon käytön jälkeen kädet olivat jo ihan entisellään - sileät ja pehmoiset vaikka yhtäkään haavaumaa.

käsirasva
 Aivan käsittämätöntä, että Aloe vera -pohjainen voide pystyi siihen, mihin mitkään aiemmat voiteet eivät olleet edes yhdessä pystyneet. Vaikka purnukan hinta onkin huokeat 25 euroa, on se joka sentin arvoista. Olen käyttänyt voidetta käsien parantumisen jälkeen aina silloin, kun alkaa näyttää siltä, että kuivuus uhkaa niitä. Tämä voide on totisesti pitänyt karheat kohdat loitolla. Muina aikoina käytän tavallisia markettien käsirasvoja ja ne ajavatkin asiansa näillä lauhemmilla keleillä.

Onko kukaan muu kokeillut tätä voidetta? Miten te pelastatte kuivat kätenne?

13 kommenttia :

 1. Mä kuulun omituisiin otuksiin, jotka katsovat / kuuntelevat / lukevat vierestä, kun toiset tuskailevat talven kuivan ja kylmän ilman kuivattaman ihon kanssa. Tänäkin talvena on lukenut jo muutaman kuivakäsi-blogitekstin. Mun käsissä tai muutenkaan ihossa ei tapahdu mitään oudompaa talvella, hiukset on sähköiset ja normaalia kuivemmat, mutta suurin ongelmani talvipakkasilla on kynnet. Ne lohkeilee ja katkeilee pienemmästäkin iskusta.

  Mutta mitä käsirasvoihin tulee, aloe verasta (vaikken sen uskokaan kaikkia vaivoja parantavan, niinkuin monesti väitetään) olen kuullut kosteuttajana hyvää. Toinen on Lemon Juice & Glycerine, jota olen joskus sipaissut kuiviin kantapäihini (ne kun on vakiona kuivat) ja se on mielestäni myös ihan hyvää, eikä maksa paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnekas sinä, käsien kuivuminen on jotain ihan järkyttävää! Toki nuo kroonisen kuivat kantapäät ja lohkeilevat kynnet eivät kuulosta kovin paljon mukavammilta..

   Täytyykin pitää mielessä tuo mainitsemasi Lemon Juice -rasva, koska omatkin jalat on välillä tosi kovilla!

   Poista
 2. Oho! Täytyykin pitää mielessä, kun töiden takia joutuu pesemään käsiä ihan jatkuvasti, niin tuo voisikin olla kuivien käsien pelastus ilman jatkuvaa rasvalla läträämistä. Mulle kyllä riittää ihan markettienkin rasvat, mutta niitä pitää levitellä koko ajan, niin toi varmaan tehoaa vähän pidemmän aikaa kuin ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, käsien peseminen kuivattaa ihan kamalasti! Mutta pakosti tulee pestyä, koska en mie nyt likasin käsin ala syödä tai tule töistä kotiin :/ Ennen markettien rasvat riitti miuölekin ja hyvinä aikoina riittää vieläkin, mutta sitten on niitä aikoja, kun mikään ei tepsi :(

   Poista
 3. Mä oon kans jonkin verran testaillu näitä Foreverin tuotteita, ja itse asiassa ryhdyin hiljaittain Foreverin edustajaksikin! :) Ekaa tilausta en oo vielä saanut tehtyä, mutta joku noista ihmevoiteista tulee kyllä minunkin purnukkakokoelmaa täydentämään. Ihanaa, että sä löysit avun kuiviin käsiin!: )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, sie edustat foreveriakin! Kannattaa ehdottomasti tilata toi rasva, se on huippu! :)

   Poista
 4. Kuulostaa hyvältä tuo Aloe Veran voide! Olen joskus ollut erään tuttuni järjestämässä Aloe Veran tuote-esittely illassa, ja kyseisen merkin tuotteet vaikuttavat oikeasti hyviltä :) Joskus miulla oli jotain Aloe Veran geeliä, mikä tepsi todella hyvin auringon polttamaan ihoon ja rauhoitti punoitustakin todella nopeasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä tuo geeli, pitääkin laittaa korvan taa! :) On kyllä ihana löytää tuote, joka ihan oikeasti sopii iholle ja tekee tehtävänsä! :)

   Poista
 5. Kuivat kädet on kyllä suuri ärsytys talvella :/ Itse en ole kuullut noista tuotteista ollenkaan, mutta kuullostaa aika mahtavalle :) Itse onneksi löysin hetki sitten The Body Shopista käsirasvan, joka on vienyt täysin kuivuuden käsistä, vaikka tuoksu onkin omaan nenään kamala :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahanhajuinen mutta tehokas rasva kuulostaa kieltämättä aika tehokkaalta yhdistelmältä! Muistatko sen rasvan nimeä? Jos vaikka innostun nuhaisena kokeilemaan :D

   Poista
 6. Mä olen kuullut ja nähnyt tosi paljon hyvää tuosta Forever Aloesta! Mulla on tosi aknealtis selkä ja muistan lukeneeni erään bloggaajan kokemuksista Forever Aloesta aknen torjujana. Hämmästyin kyllä voiteiden tehoon vaikken itse olekaan kokeillut! Kiitos muistutuksesta, nämä on näitä juttuja jotka laitetaan korvan taakse ja unohdetaan klassisesti :D Pitääkin laittaa itsekin Forever Aloen tuotteet ostoslistalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuotteet ja merkit unohtuu käsittämättömän helposti! :D mutta tuo aloe vera sopii kuulemma todella monelle iholle ja moneen vaivaan - varmaan vähän kuin taikasieni, pelastaa kaiken :D

   Poista
 7. Käytän kasvovoiteena. Laitan alle ohuesti kookosöljyä ja päälle tätä kasvoihin ja kaulaan. Imeytyy hyvin, tuoksuu ihanalta. Ei todellakaan tunnu tahmeaa. En voi sietää tuotteita jotka jäävät pintaan, tämä ei jää, edes kasvoissa. Olen myös käyttänyt ihoon tuleviin outoihin mustelmiin (hyönteisen pisto ja mustelma). Ekat mustelma jotka olivat olleet pari viikkoa muuttumattomina hävisivät parissa päivässä ja viimeisin mustelma on vienyt vähän kauemmin mutta on nyt häviämässä. Paranee hitaammin kun en tahallaan hoitanut, että sain näyttää lääkärissä tuon oudon jäljen. Tästä tulee mun suosikki tuote. Kallis on, mutta hintansa arvoinen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)