SOCIAL MEDIA

keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Jouluisia paljastuksia

 1. Miusta joulukuusi kuuluu ehdottomasti tuoda sisälle vasta jouluaattona. Isini rupesi kuitenkin raahaamaan sitä muutamia vuosia sitten sisälle jo aatonaattona, ja nyt ensimmäistä joulua Joensuussa viettäessäni kuulin, että Mikkokin meinasi tuoda kuusen sisälle jo aatonaattona! Kai se on miunkin jostain tingittävä..

brabant
2. Pukeudun joka joulu samaan mekkoon, joka äitini kanssa ostettiin miulle muistaakseni jonnekin konserttiin ollessani 13-vuotias, koska se yksinkertaisesti on niin ihana ja ajaton <3

3. Vasta pari vuotta sitten suostuin maistamaan ensimmäistä kertaa lanttu- ja porkkanalaatikkoa, koska olin aiemmin päättänyt, etten tykkää niistä. Tykästyin vuosi vuodelta kuitenkin porkkanalaatikkoon ja kuten aiemmin mainitsin (klik!), sitä löytyy tänä vuonna meidänkin joulupöydästä!

talventörröttäjä

4. Uskon edelleen joulupukkiin, sillä ellen uskoisi, miten voisin saada yhtäkään lahjaa? Olen iloinen, että meillä kävi pienenä aina "oikea" joulupukki, jonka henkilöllisyyden sain selville vasta 18-vuotiaana kassalla työskennellessäni, kun hän esittäytyi minulle joulupukkina maksaessaan ostoksiaan!

5. Minulle on tärkeää, että jouluna viedään haudoille kynttilöitä ja näin muistetaan edesmenneitä rakkaita ihmisiä.

6. Joulusaunan jälkeen ei tule koskaan kylmä. En voisi kuvitellakaan normaalissa tilanteessa lähteväni saunan jälkeen enää ulos, mutta joulusaunan jälkeen ei vaivaa kyllä kylmyyskään!

Joensuu

7. Samalla kun avaan omia joululahjojani, keskityn koko ajan tarkkailemaan avaako joku muu minun antamiani lahjoja. Haluan aina kovasti nähdä lahjansaajan ensireaktion antamastani lahjasta!

8. Voisin valvoa jouluaattona vaikka koko yön, sillä joulutunnelma on vain niin ihana. Myöskin tapaninpäivänä on surullista mennä nukkumaan, kun tietää, että seuraavana aamuna joulu on jo "ohi".

talvi Joensuu Pielisjoki

9. Vietämme tänä vuonna ensimmäistä kertaa joulua kahdestaan Mikon kanssa. Tietenkin vierailemme hänen vanhempien ja isovanhempiensa luona, mutta pääasiassa olemme kahden. On todella outoa, etten olekaan tänä jouluna Ylöjärvellä kuten aina ennen, mutta totta kai olen iloinen, että saan viettää joulun myös Mikon tavalla ja hän saa olla lähellä perhettään, kun viime vuonna oli toisin päin! Aion kuitenkin soittaa videopuheluita ja tavallisia puheluita rakkaan perheeni kanssa, sillä miulla on jo nyt ihan mieletön ikävä heitä! <3

10. Rakastan jouluperinteitä! Tykkään valtavasti siitä, että asiat tehdään samassa järjestyksessä vuodesta toiseen ja tiedän jo etukäteen jouluaaton ohjelman. Onnekseni Mikko on melko samoilla linjoilla aaton "järjestyksestä", niin ei tule suuria yllätyksiä aattona! Nyt vanhempana olen jo hieman oppinut luopumaan tarkasta järjestyksestä ja viime jouluna taidettiin perheeni kanssa jo muuttaa yhden jos toisenkin "tapahtuman" paikkaa aattopäivänä.

lintu

11. Haluan muistaa myös posteljoonia jouluna, sillä pienenä perheellämme oli aina tapana jättää posteljoonille suklaarasia postilaatikkoon joululahjana ja kiitoksea kuluneesta vuodesta. Jatkan perinnettä aikuisiällä jättämällä posteljoonille suklaatikkarin ja joulukortin oveemme joka vuosi kiitoksena.

12. Tykkään joulun odottamisesta; siitä kutkuttavasta tunteesta mahanpohjassa, kaikesta suunnittelusta, siivoamisesta, järjestelystä, kokkaamisesta, paketoimisesta, korttien askarelusta, joululaulujen kuuntelemisesta ja joulufiilistelystä. Joulu on vuoden paras juhla!

Löytyisikö teidän paljastus listaltanne yhtään samankaltaisia asioita vai kenties jotain ihan muuta? :)

17 kommenttia :

 1. Voi miten ihania juttuja <3 Hauska toi "joulupukin" kohtaaminen töissä :D ja ihana kun sulla on toi mekko, jota käytät aina jouluisin :) Tohon 7. kohtaan viitaten - meillä avataan lahjat aina yksi kerrallaan, ja kaikki jännityksellä odottaa ja tuijottaa, mitä sieltä paketista paljastuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihana tapa avata lahja kukin vuorollaan! :) Meillä äiti on myös ehdotellut aina joskus tällaista käytäntöä, mutta me ollaan varmaan liian malttamattomia siihen hommaan, koska idea ei ole saanut kauheasti kannatusta :D

   Poista
 2. Kivoja joulu"paljastuksia". Minulla samoja on 5,7 ja 8. Uusia joulutapoja on jouluuni /-mme tullut Espanjasta. Esimerkiksi toinen lahjakierros seuraa loppiaisena. Tietysti myös joulupöytään on tullut espanjan herkkuja.
  Meillä on "pukki" käynyt aina tosi myöhään. Muistan, kun lapsena kaverit soitteli viiden-kuuden aikaan, että mitä sait lahjaksi, kun meillä odotettiin pukkia jopa kahdeksaan-yhdeksään illalla.
  Lisäksi lapsena kummini lahjoittivat minulle joka joulu toiset kummit kinkun ja toiset kuusen. Ne sitten ajeltiin hakemaan yleensä aatonaattona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, teitä on pienenä pidetty tosiaankin jännityksessä, kun pukkia on odotettu noin pitkään! Ja ompa kiva idea kummeiltasi tuo kuusen ja kinkun lahjoittaminen! :) Meillä taisi käydä joskus viiden kuuden maissa, mutta lahjoja avattiin sitten vielä pitkään, koska pitihän pukin kanssa ensin höpötellä ja lauleskella :)

   Toivottavasti pääsen blogistasi lukemaan, millainen joulu teillä on, kun espanjalaista ja suomalaista joulua miksaillaan yhteen :)

   Poista
 3. Tosi ihania juttuja sun joulussas :) Ja tosi ihana muistaminen tuo posteljoonille, saa varmasti kivan joulumielen hänellekkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja miustakin posteljoonin muistaminen on kiva juttu, koska harvoin tulee ajatelleeksi, että postipate talsii säässä kuin säässä ja joulun alla aikamoisen postikasan kanssa pitkiä päiviä! :)

   Poista
 4. Kivoja paljastuksia :) mulla samat 3, 8, 10! Joulu on ihanaa aikaa ja menee valitettavasti liian nopeasti. Silti siihen on kiva panostaa, sillä se on mulle ainakin harvinaista olla niin paljon ainakin suvun kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että vaikka joulu kestää periaatteessa vain muutaman päivän, on ihanaa valmistautua siihen pitkään ja juhlia sitä sitten kerralla kunnolla :)

   Poista
 5. Ehdottomasti samaa mieltä tuosta viimeisestä kohdasta. Läheisiäni välillä ärsyttää se, kun olen niin innoissani joulusta :D

  Ps. kiva ulkoasu tässä siun blogissa :-) Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 6. mulla 3 ja 7 on kyllä ihan samat kuin sulla! Koitan salaa vilkuilla kun mun antamia lahjoja avataan. Poikaystävälle kun annan lahjan yleensä vähän etukäteen tai sit ihan myöhäisiltana niin mua aina jännittää itteeni niin paljon että meen jonnekkin piiloon ja sanon että avaa ne omassa rauhassa. En tiiä miksi. Yleensä on aina pitänyt niistä mutta tulee sellainen ujo-mood päälle eikä tiiä miten päin olisi kun niitä avataan. :')

  Nro 11 on tosi ihana ajatus! Eipä oole mieleen tullut tommoinen koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jotenkin tosi jännittävää, kun näkee muiden ilmeet heidän avatessaan lahjoja! Olin tänä vuonna ihan otettu, kun eräs ystäväni oli niin innoissaan antamastani lahjasta, että siitä tuli itsellekin hyvä mieli - parasta oli, että lahja oli vielä sellainen, mistä en ollut ihan varma, että meneekö syteen tai saveen :)

   Ja juu, numero 11 tulee oikeastaan jo lapsuudesta, koska aina laitettiin posteljoonille suklaarasia laatikkoon ja nyt kun tietää, miten rankkaa työ välillä on, on ihana ilahduttaa :)

   Poista
 7. Oiii, ihania juttuja olet listannut <3 :) Meillä avattiin joululahjat vuorotellen, juurikin siksi, että nähdään toistemme reaktiot, vaikka lahjat olivatkin toivottuja ja tiedossa jo :D Rauhallista joulua ja toivottavasti teillä on ollut aivan ihana aatto <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mutta aina on tavallaan yllätys, mitä paketissa on ja onhan se hieno hetki, kun saa sen, mitä on toivonut! :) Itsekin sain yhdet hanskat, jotka olin vieläpä itse alunperin kaupasta hakenut, mutta en yhtään muistanut, että ne on siellä paketissa :D

   Poista
 8. Nää faktapostaukset on aina hirmu kivoja, ihanan kevyttä ja hauskaa lukemista ja voi etsiä yhtäläisyyksiä itsensä ja muiden välillä :D :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla, että niille on lukijoita! :) Tämä taisi olla ihan ensimmäisiä oman blogini historiassa!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)