SOCIAL MEDIA

sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Salimimmin level up - 12kk

Laitteesta laitteeseen pörräämisen sijaan nykyisin salilla täytyy keskittyä vain treenaamaan ja lukemaan lunttilapusta, montako toistoa mitäkin sarjaa pitikään tehdä. Aiemmin laadittiin ihanan ystäväni kanssa miulle saliohjelma, mutta koska kroppa tottuu, ohjelmaa pitää muistaa aina vaihtaa välillä. Tähän ongelmaan löysinkin ratkaisun treeniohjelma.org:sta, jossa on tarjolla kuukausi- tai vastaavasti vuosimaksua vastaan monia erilaisia ja eripituisia treeniohjelmia erilaisille liikkujille.Koska minulla ei ole salitaustaa vielä kuin puolisen vuotta (ja lukioajoilta ihan muutamia hassuja kertoja), en osaa myöskään suunnitella itselleni kovin toimivaa treeniohjelmaa. Totta kai, kyykkyjä, prässiä ja penkkiä voi tunkea joka ohjelmaan, mutta se ei vielä pitkälle vie. Haluan kuitenkin treenata monipuolisesti eri lihaksia ja haluan myös, että sarjapainot ja toistot ovat oikeanlaisia, jotta hikoilemisesta on jotain hyötyäkin - ja vaikka onnistuisinkin suunnittelemaan yhden ohjelman, miten kävisikään sitten, kun tulisi muutaman kuukauden päästä aika vaihtaa treeniohjelmaa.


Treeniohjelma.org tarjoaa erilaisia treeniohjelmia naisille ja miehille, enemmän salitaustaa omaaville, sekä sohvalta bikinikuntoon haluaville. Itse en omista PayPal-tiliä enkä luottokorttia, joten päädyin maksamaan koko summan kerralla, sillä se oli mahdollista verkkopankkitunnusten avulla. Kuukausimaksu ohjelmille on 4,95 euroa ja maksua vastaan saa itselleen valita joko aloittelijan tai harjaantuneen treenaajan ohjelmat. Ohjelmia löytyy sivustolta tällä hetkellä kymmenen erilaista. Koko vuoden jäsenyys maksoi 50 euroa, mikä tuli edullisemmaksi kuin kerran kuussa maksaessa - ja mikä parasta, tuolla kertasummalla sai kaikki ohjelmat näkyviin itselleen saman tien. Ja tietenkin ohjelmiin annettiin tyytyväisyystakuu eli ellei 14 päivän aikana tykästy niihin, rahat palautetaan asiakkaalle.


Takin ostosta ei muistoja / Housut Vero Moda / Paita GinaTricot / Kengät KooKenkä / Huivi äitiltä / Laukku Marc O'Polo

Valitsin itselleni Salimimmin level up -ohjelman, joka kestää 12 kuukautta. Kahdentoista kuukauden aikana on kiinteytys- ja muotokausia, joiden mukaan ohjelma vaihtuu viisi kertaa. Kuten kausien nimistä voi päätellä, tarkoitus on polttaa hieman ylimääräistä rasvaa, kiinteytyä, saada lihakset kasvamaan ja erottumaan. Tällä hetkellä meneillään on kiinteytysjakso, joka on tuntunut ainakin ensimmäisen viikon perusteella mukavalta ja riittävän rasittavalta. Aiemmasta treenauksesta poiketen olen tiputtanut painoja ja lisännyt toistojen määrää ohjeiden mukaan ja pikkuhiljaa alkaa löytyä sopivat painot tähänkin ohjelmaan - ja uutuuden viehätystä riittää vielä uusien liikkeiden kanssa.Tietysti myös ruokavaliolla on suuri merkitys treenin onnistumisen kannalta ja siihen olenkin koittanut panostaa jälleen. Muutamien "bulkkaus-viikkojen" jälkeen olikin haastavaa palata terveelliseen ruokavalioon, mutta ensimmäisen kolmen päivän jälkeen alkoi taas sokerihampaan kolotuskin heikentyä - ja miten hyvältä lauantaina maistuikaan joulutortut ja glögi, kun koko viikon oli ollut ilman ylimääräistä sokeria. Pidän siis joka viikko karkkipäivän, koska totaalikieltäytyminen ei toimi kohdallani laisinkaan, mutta sen sijaan, että popsisin joka päivä herkkuja, keskitän ne pääasiassa yhdelle päivälle, jolloin mahaan ei mahdu niin paljon karkkia, suklaata ja pullapitkoja!


Treeniohjelmien kylkiäisinä voi lukea myös Keventäjän käsikirjan, josta tulenkin teille kirjoittelemaan, jahka saan opuksen luettua. Kirjan tarkoituksena on avata ruokavalion merkitystä treenaamisessa ja vaikka olenkin aiheesta lukenut melko paljon, on kirjan sivuilta löytynyt myös ihan uutta asiaa, mutta siitä lisää myöhemmin!

Tykkäättekö treenata salilla? Millaisesta liikunnasta tykkäätte ja kuinka paljon sitä harrastatte? :)


7 kommenttia :

 1. Täytyykin pitää mielessä, jos tuolta nappaisi itselleen uuden ohjelman! Tällä hetkellä treenaan itse ilman ohjelmaa, koska tykkään päättää itse liikkeet ja toistomäärät fiiliksen mukaan.

  Kuten sanon varmaan joka treeniaiheiseen postaukseen, näitä lisää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suosittelen kyllä! :) Ja fiiliksen mukaan treenaaminenkin kuulostaa kivalta, ite varmaan vaan jättäisin kaikki tylsät mutta tehokkaat liikkeet aina tekemättä :D

   Ja kiva, että treenipostaukset on mieleen :)

   Poista
  2. Joo, suosittelen kyllä! :) Ja fiiliksen mukaan treenaaminenkin kuulostaa kivalta, ite varmaan vaan jättäisin kaikki tylsät mutta tehokkaat liikkeet aina tekemättä :D

   Ja kiva, että treenipostaukset on mieleen :)

   Poista
 2. Ihana asukokonaisuus sulla jälleen ja sä oot hurjan söpö :) <3 Noi lyhyet hiukset sopii sulle täydellisesti! <3
  Ja mäkin luen mielelläni näitä treeniaiheisia postauksia! :) Ne antaa kummasti itselleenkin inspistä T: olen aloittanut jo kotona löhöämisen tuoreiden joulutorttujen ja pipareiden kanssa.. .:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentistasi! <3 :)

   Mukavaa, että treenipostauksillekin on lukijoita, sillon on kivempi myös kirjoitella niitä :) Miekin popsin kyllä joulun alla kaikenlaisia ihania jouluherkkuja, mutta se kuuluu asiaan! :)

   Poista
  2. Voi kiitos ihanasta kommentistasi! <3 :)

   Mukavaa, että treenipostauksillekin on lukijoita, sillon on kivempi myös kirjoitella niitä :) Miekin popsin kyllä joulun alla kaikenlaisia ihania jouluherkkuja, mutta se kuuluu asiaan! :)

   Poista
 3. Kiitti vinkistä ja linkistä "treeniohjelma.org".

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)