SOCIAL MEDIA

maanantai 17. elokuuta 2015

Vår kryssning till Stockholm

Olen viettänyt ihan ihkaoikeaa kesälomaa ensimmäisen kerran pariin vuoteen. Yllätyin itsekin, kun kesän alussa ilmotin töihin, että elokuussa lomailen viikon - ja pian päätinkin, että laiskottelen toisenkin viikon. Ja täytyy sanoa, ettei palkaton loma ole haitannut tippaakaan, koska olen nauttinut jokaisesta vapaahetkestä ja tehnyt paljon sellaisia juttuja, joita ei koskaan arkielämässä ehdi kunnolla tekemään.

Rakkaan ystäväni häiden tanssinnan jälkeen ehdittiin Mikon kanssa käydä Särkänniemessä hurvittelemassa ja ihailemassa pikkudelfiinejä. Ellin kanssa napattiin pojat mukaan ja lähdettiin ostosparatiisi Ideaparkkiin päiväksi (ja voitte uskoa, että sieltä löytyi yhtä sun toista, kun pitkään aikaan en ollut shoppailemassa käynytkään..). Suuri odotus palkittiin myös, kun ostettiin uusi auto, jolla päästiin huristelemaan kauniissa kesäpäivissä. Viikko huipentui kuitenkin risteilyyn ruotsinlaivalla, jolta löytyykin paljon kuvamateriaalia, olkaa hyvä!Lähdettiin matkaan Silja Serenadella, jolla olin pienenä käynyt lukuisia kertoja ja nauttinut suunnattomasti risteilyistä (nyt tosin leikkihuoneen sijaan viihdyin paremmin kaupoissa ja ruokailemassa.. :D) . Aurinkoinen sää suosi meitä koko reissun ajan ja Helsingin taaksejäämistä olikin ihana ihailla laivan kannelta lämpimän merituulen puhaltaessa lomafiilistä korkeammalle.


Saatiin risteily todella edullisesti iskän lahjoittaman etusetelin ansiosta, mutta istuttuamme Buffet-ravintolan ruokalistan edessä totesimme, ettei se ehkä ollut meitä varten. Seisovasta pöydästä olisi pitänyt pulittaa 41 euroa ja lopulta listalla ei edes ollut niin paljon syötävää, että koko rahan edestä olisi voinut hyvillä mielin mussuttaa. Päädyimmekin Mundoon syömään ah-aina-niin-hyviä lihapullia kermakastikkeella ja perunamuusilla, nam! <3Ilta kului leppoisasti tanssiravintolassa, shoppaillessa ja kauniita maisemia ihaillen. Vaikka Joensuussakin meillä on jokinäkymä ikkunasta ja kauniita auringonlaskuja näkee usein, oli merellä vielä aivan omanlainen tunnelmansa, kun aurinko painui horisontin taakse.


Aamupala on saatava buffetista, siitä ei ole epäilystäkään! Tarjolla oli ihan kaikkea mahdollista ja useamman lautasen saikin pöytään kantaa ennen kuin maha oli niin täynnä, ettei sinne olisi mahtunut enää murustakaan. Tosin tankkaaminen kannatti, koska Tukholmassa ei nälkä totisesti päässyt yllättämään! Tukholmassa hypättiin metron kyytiin ja ajeltiin Sergelin torille, missä meille avautui suuret shoppailumahdollisuudet. Onneksi olin kuitenkin Ideaparkissa jo ostostellut kaikenlaista, ettei kaikki kruunut kuluneet ensimmäisessä kaupassa.. Sergelin torilta ei ollutkaan pitkä matka vanhaan kaupunkiin, missä en ollut koskaan käynyt. Oli hienoa nähdä uusia maisemia (ja kuninkaanlinna tietysti!!)  ja päästä kuvailemaan rauhallisille pikkukaduille.

 Laivalla päätettiin kuluttaa viimeiset kruunut tuliaisiin ja ruokailemiseen. Olin huolissani, että mitäs jos meille jää niitä pieniä kruunuja, joita Forex ei suostu vaihtamaan takaisin euroiksi. Näppäränä tyttönä yritin käyttää kruunuja niin, että ruokailuun säästyisi juuri oikea määrä ruotsin rahoja. Naurahtaen toiminnalleni erään liikkeen myyjä totesi kuitenkin helpotuksekseni, että laivalla sai maksaa euroilla ja kruunuilla sekaisin mielin määrin.. Ei huono keksintö!

Reissu oli kokonaisuudessaan aivan ihanan rentouttava ja muistorikas. Onnekseni saan viettää vielä tämän viikon vapaalla, joten blogin puolellakin lomani pitäisi näkyä tiheämmän postaustahdin merkeissä!

Miten te olette kuluttaneet vapaapäivänne kesällä? :)


4 kommenttia :

  1. Olipas kivalta kuulostava reissu<3

    http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Näyttää ja kuulostaa aivan ihanalta reissulta!♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)