SOCIAL MEDIA

tiistai 16. kesäkuuta 2015

Nettikirppiksien ärsyttävät ja ihanat ihmiset

Kyselin viime kesänä teiltä lukijoilta vinkkejä erilaisten nettikirppareiden suhteen, koska en ollut erikoisemmin mitään netissä myynyt tai ostanut. Kuten jo tuossa kyselypostauksessani totesin, en halua kaappeihini yhtään enempää tavaraa, joten suurin syy erilaisille kirppareille liittymisessä oli, että saisin vanhaa tavaraa pois nurkista pyörimästä.


Ryhdyinkin tuumasta toimeen oikeastaan tänä talvena oikein kunnolla ja tuloksena on, että pari pussillista turhaa tavaraa on lähtenyt uusiin koteihin - ja pari kassillista on tietenkin löytynyt uutta myytävää. Mutta pääasia, että paljosta olen päässyt jo eroon sekä samalla ymmärtänyt, ettei vaatteisiin kannata muodostaa suuria tunnesiteitä. Mietin aina vaatteissa sitä, että "tää oli miulla sillon ja sillon päällä, raasisinkohan luopua tästä". Ihan niin kuin muistot menisivät vaatteiden mukana!


Olen käynyt myymässä tavaraa yhdellä suurkirppiksellä Joensuu Areenalla ja torikirppiksellä Joensuun torilla, mutta suurimman voiton olen tehnyt Facebookin nettikirppiksillä. Perinteisillä kirppareilla täytyy kuitenkin aina maksaa pöytävuokra ja esimerkiksi viime sunnuntaina vesisade haittasi myyntiä kovasti. Tietenkin postittamisessa ja noutojen sopimisessa on aina oma hommansa, mutta toisaalta tykkään hirmuisesti siitä puuhasta, joten se ei tunnu niin rasittavalta.

Erityisesti asuinalueiden perusteella muodostetuille kirppariryhmille kannattaa liittyä, koska silloin ostajien kanssa on helpompi sopia noudoista ja aikatauluista. Tietysti koko Suomen laajuisillakin kirppareilla menee tavaraa kaupaksi, mutta luulen, että ainakin Pohjois-Karjalan kirppiksillä ihmisiä vetää puoleensa se, ettei täällä ole kaikkia suurimpia kauppoja, jolloin nettikirppikseltä ostaminen on kätevää ja vaivatonta. Mieluummin Gina Tricotin paidan lähtee noutamaan keskustasta kuin Kuopiosta.


Kirppareille mahtuu mukaan valitettavasti niitä hankalia ja lievästi ärsyttäviäkin tapauksia. Olen törmännyt yllättävän moneen hankalaan asiakkaaseen ja välillä on meinannut pinna palaa lopullisesti. Ärsyttävimpiä ovat he, jotka varailevat turhaan. Käskevät kuvata päällä ja joka ikisestä kulmasta ja lopulta toteavat, että "ei miulla kyllä nyt oo rahaa ostaa tuota kolmen euron vaatetta". Hyvänä kakkosena tuleva he, jotka eivät siirtäisi takamustaan kotoaan minnekään sen vuoksi, että hakisivat jonkin tuotteen. Koen kuitenkin olevani suhteellisen jalo, kun tarjoan noutomahdollisuutta neljästä viidestä eri kaupunginosasta, mutta ilmeisesti kahden euron housuille pitäisi olla kotiinkuljetus..


Ja kaiken huipuksi ovat vielä he, jotka sanovat tulevansa noutamaan tuotteen tiettynä päivänä, mutta eivät lähempänä ajankohtaa enää vastaa Facebook-viesteihin. Mitä sitä toisaalta ilmoittamaan, kyllähän kotona päivystänyt sen viimeistään puolen tunnin jälkeen huomaa, ettei ostaja saapunutkaan.

Onneksi mukaan mahtuu myös ihania ja reippaita ostajia. Parhaimmillaan myynnissä ollut tuote on ollut minulla kirppiksellä viitisen minuuttia, jonka jälkeen ostaja ilmoitti hakevansa tuotteen - ja olikin pihassa alle kahdessakymmenessä minuutissa. Näistä kaupoista mie tykkään! Mutta yhtä kivasti on sujuneet monet sellaiset kaupat, joissa ostaja on asunut kauempana. Kun rahan laittaa heti maksuun, se näkyy tilillä monesti jo seuraavana päivänä ja parhaassa tapauksessa paketti menee postiin vielä samana iltana. Suosin nopeaa ja vaivatonta kaupantekoa!


Asukuvat liittyvät aiheeseen sen verran, että jalassani olevat Jeffrey Campbell -tyyliset korkkarit on ostettu nettikirppikseltä. Ne ovatkin ainoa ostokseni siltä saralta, sillä pyrin nykyisin ostamaan vain sellaisia vaatteita ja kenkiä, joita tiedän käyttäväni myös jatkossa. Siksi sovitan vaatteet kaupassa huolellisesti ja mietin, onko vaate oikeasti käytännöllinen vai sattuuko se vain sopimaan juuri muihin päällä oleviin vaatekappaleisiin.

Millaisia osto- ja myyntikokemuksia teillä on perinteisiltä ja nettikirppareilta? Onko teillä "inhokki-myyjä tai -ostaja tyyppejä?


5 kommenttia :

 1. pari inhokki ihmistä mulla on facebook kirppis ryhmissä, mutta heidän kanssaan asioidessa tiedän jo etukäteen, että kauppoja ei tuu koskaan syntymään, joten tavallaan automaattisesti "sivuutan" heidät :-D mutta on kyllä tosi kätevää kun voi facebookissa myydä tavaroitaan ja ostaa uusia, oonkin saanu pari ihan unelmaa ja kauan hakusessa ollutta vaatetta itelleni sitä kautta ♥

  http://tthekidult.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen, en edes ymmärrä, miksi nämä turhaan varailijat vaivautuvat kirppareille.. Mutta tosiaankin Facebook-kirpparit on käteviä, sillä samalla kun datailee muuten vaan, voi ansaita rahaa ja päästä turhasta tavarasta eroon! :)

   Poista
 2. Mä en nykyään käytä nettikirppiksiä hirveästi, koska mulla on nyt ollut niin paljon huijaustapauksia/huijausyrityksiä liikkeellä. Pitkään venasin vaatepakettia, jonka olin maksanut ja se oli luvattu lähettää. No pakettia ei ikinä tullut, vaan rahat sain karhuta itselleni takaisin poliisin kautta. Mua ärsyttää juurikin nää hupivarailijat ja eipäs juupas tyypit. Parhaimpia on taas myyjät, joiden tuotteen mukana tulee kiitoskirje ja vaikka suklaapatukka! :)

  http://lifewithsallas.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kurjaa, että olet joutunut oikein poliisien kanssa metsästämään rahoja takaisin! Miusta tuo on tosi törkeää käytöstä - harmi vaan, ettei ole keksitty vielä riittävän hyvää keinoa karsia huijareita pois ryhmistä :/ Ja tosi ihana idea lähettää kiitoskirje tai jotain hyvää naposteltavaa, täytyy itsekin joskus muistaa laittaa! :)

   Poista
 3. Parempi kirppari sovelluksena puhelimeen: https://appsto.re/fi/hukh7.i

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)