SOCIAL MEDIA

torstai 11. kesäkuuta 2015

Juhlahumua valmistujaisissa

Kaiken kesätyöhössötyksen keskellä olen unohtanut julkaista rakkaan siskoni valmistujaiskuvat ja tunnelmat tuolta ihanalta viikonlopulta! Vieläkin kuvia katsellessa meinaa tulla tippa linssiin, kun muistan, miten ihana ja juhlallinen päivä oli tuo kesäinen perjanta, jolloin vastavalmistuneet saivat painaa lakin päähänsä.


Valmistujaisjuhla oli oikein juhlallinen ja arvokas tapahtuma. Seremonia kesti puolisentoista tuntia puheineen, stipendeineen, lakituksineen ja lauluineen. Kaikkialla oli koristeita, parhaimpiinsa pukeutuneita nuoria ja vanhempia sekä juhlahumua!


Musiikkiesitykset ovat jotenkin aina niin osuvia valmistujaisissa - ja niin oli tälläkin kerralla. Samuli Edelmanin Mahdollisuus-kappale nostatti vedet silmiin, kun muistin sen tunteen, kun itse sain lakin päähän ja tiesin, että nyt on ovet avoinna mihin suuntaan vain. Kaikki tuntuu mahdolliselta, jännittävältä ja ihanalta.


Valmistujaisjuhlaa vietettiin lähimpien sukulaisten ja ystävien kanssa. Meidän suvussa ei ole montaakaan sananikkaria, joten puheet ja lauluesitykset eivät yleensä kuulu partyihimme. Juhlakalu oli vieläpä sanonut, ettei halua lauluja ja puheita, mutta pikku hiljaa rupesi kuitenkin ehdottelemaan, että jonkinlainen laulu tai puhe olisi mukava. Innostuin täysillä etsimään laulujen sanoja, mutta valitettavasti rohkeus ei riittänyt lähteä kylmiltään laulamaan valmistuneelle ja vieraille.


Onneksi kuitenkin lähdimme viemään nuoria valmistuneita illanviettoon Tampereelle, jolloin uskalsin laulaa luikauttaa Tehosekoittimen Maailma on sun -kappaleen, joka kuvasi melko oivallisesti sitä tilannetta, jossa vastavalmistuneet ovat.

"Ne ei kylvä,
ei ne satoa korjaa,
mut niil on tarpeeks kaikkea.
Kiivetään kukkulalle,
sieltä näkee ohi kaupungin.
Silloin muistat, mistä tullut oot,
ja minne palaat takaisin.

Anna tuulen puhdistaa,
nostaa helmoja,
heittää hiukset sekaisin.
Kevätmyrskyn kastella,
mekko liimata kiinni vartaloosi
olet kaunis,
kaunis,
ja maailma on sun.

Joskus tuntuu, että ajan pyörteet,
kiskoo meidät mukanaan.
Avaa sylisi mulle,
niin maailma saa ohi virrata.
Sun aika kukkaan on puhjeta,
kohti taivasta kurkottaa.
Juuret viimein kylmän kiven murtaa,
jos ymmärtää odottaa.


Toivon, että jokainen valmistunut muistaa. että kaikki on mahdollista - jokainen voi valita oman polkunsa ja toteuttaa unelmiaan. Toivon, että jokainen valmistunut on ylpeä suorituksestaan ja vaalii ilolla niitä muistoja, joita tutkinnon suorittaminen ja juhlistaminen on tuonut mukanaan.

Vielä kerran haluan onnitella rakasta siskoani, joka sai painaa päähänsä merkonomilakin palkintona totisesta sisukkuudesta, pänttäämisestä ja työskentelystä! Onnea Elli! <32 kommenttia :

  1. Tosi kiva postaus kuvine ja teksteineen! :)

    http://jonskuslittleblog.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. voi että ihania kuvia, elli on ollut niin kauniina!! :) ja sinä myös ♥ vaikuttaa kyllä todellakin sellaisilta juhlilta, jotka lämmittää mieltä vielä pitkään :')

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)