SOCIAL MEDIA

maanantai 4. toukokuuta 2015

Näin 500 kaloria kuluu vain jalkoja heiluttelemalla!

Ensimmäistä kertaa tänä kesänä pääsin sujauttamaan jalkani rullaluistimiin ja viilettämään ympäri kaupunkia nauttien auringosta, lämmöstä ja uusista luistimistani! Rullaluistelun kultakausi taisi olla 90-luvulla, mutta uusi aalto näyttäisi tulevan jo ensi kesänä - ja hyvä niin.

Olen mieltänyt rullaluistelun suhteellisen trendikkääksi lajiksi jo pienenä, joten olikin hassua, miten yhtäkkiä kukaan ei osannut rullailla eikä omistanut omia luistimia. Ensimmäiset luistimeni taisin saada jo alaluokilla, josta lähtien olen viihtynyt niiden päällä vaihetelevalla menestyksellä. Suurin ongelma on aina olleet lättäjalkani, jotka ovat kärsineet luistimessa kuin luistimessa, ja urheilun päätteeksi jalkapöytien sisäsyrjiä ovat koristaneet isot rakot.


Eksyimme Mikon kanssa Sportian loppuunmyyntiin ja katsellessani treenipaitoja ja pipoja Mikko oli löytänyt rullaluistinten poistomyyntipisteen - ja kuinka ollakaan, sinnehän minäkin riensin penkomaan ja sovittelemaan luistimia. Pettyneenä silmäilin laatikoiden kokomerkintöjä, sillä joko luistimet olivat auttamattoman pieniä tai aivan liian isoja. Koko 38 on loppu normaalisti jo kenkäkaupoissakin, joten miten olisinkaan voinut löytää loppuunmyynnistä sen kokoiset luistimet?

Muistelin kuitenkin, etteivät yhdetkään aiemmista luistimistani olleet olleet samankokoiset kuin sen hetkinen kenkäkokoni, joten päätin sovittaa 39:n luistinta, joka istui jalkaan täydellisesti! Luistin ei olisi voinut olla sopivamman kokoinen, ja kaiken lisäksi tuntui kuin jalassa olisi ollut aamutöppönen luistimen sijaan. Koska luistimet olivat -50% tarjouksessa ja ne tuntuivat mielettömän hyviltä, marssin luistimet kainalossa kassalle.


Tänä keväänä olen nähnyt jo todella monta rullaluistelijaa - samoin kuin rullalautailijaa - ja pohdin, onko tämä 90-luvun trendilaji tekemässä come backin. Omassa kaveripiirissäni vain muutama harrastaa rullaluistelua, mutta tiedän useammankin, jonka mielestä olisi hieno päästä kokeilemaan, millaista meno on pyörien päällä.

Ongelma kuitenkin piilee siinä, ettei monellakaan ole varaa tai halua investoida suuria rahasummia omiin luistimiin, jollei laji vaikka tunnukaan yhtään omalta. Laskettelua tai hiihtoa voi kokeilla huoletta vuokravälineillä ja joko todeta lajin omakseen tai inhokikseen. Rullaluistinten vuokrausilmoituksia sen sijaan en ole nähnyt yhtäkään. Selailtuani hieman nettiä, löysin joitain paikkoja - kuten Suomen Latu -, jotka vuokraavat tai ovat ainakin vuokranneet joskus luistimia. Kuitenkin melko niukkaa on tarjonta.


Luistimia löytyy monenlaisia; erilaisilla kiinnityksillä, kiristyksillä, renkailla ja vaikka millä, joten jokaiselle löytyy varmasti ainakin lopulta! sopivan kokoiset menopelit. Minullakin meni siihen useampi vuosi, mutta sitä iloa ja onnea, joka minut tänään valtasi, on hankala kuvailla! Monta kilometriä jalkoja heilutellen eikä yhtäkään rakkoa!

Parhaisiin ominaisuuksiin rullaluistelussa lukeutuu se, että sitä saa tehdä ulkona. Raitis ilma, ihanat rantaraitit ja lämmin keli houkuttelee yhden jos toisenkin asfaltille. Ehkä parasta tälläiselle perusliikkujalle on se, että rullailu ei tunnu urheilulta lainkaan! Lenkillä pystyy keskittymään kaikkeen ympärillä olevaan ja nauttimaan vauhdin hurmasta, joten kuntoilu tapahtuu siinä sivussa - ja samalla voi kulua useampi sata kaloria ihan huomaamatta.

Oletteko kokeilleet rullaluistelua ja millaista se oli? :)8 kommenttia :

 1. itse en ole koskaan kokeillut rullaluistelua, mutta se vaikuttaa kyllä ihan mielenkiintoiselta lajilta! :) itse en varmaan edes kestäisi pystyssä tuollaisten luistimien kanssa..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hurjan hauskaa! :) haha, moni luulee, ettei pysyisi pystyssä, mutta se on oikeesti paljon helpompaa kuin vaikka tavallisilla luistimilla :D

   Poista
 2. Muakin houkuttaisi toi rullaluistelu tosi paljon, mutta en millään uskaltaisi. Pelkään hirveästi kaatumisia tai etten osaakaan jarruttaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jarruttaminen vaatii kyllä harjoittelua, mutta hyvä tasapaino helpottaa sitäkin kummasti! :) kaatuminen on tietysti kurjaa, mutta itse käytän kaikkia suojia juuri siksi, ettei mikään paikka hajoa; silmissäni tässä kaikki suojavarusteet eivät ole "turhia tai noloja" vaan todella tarpeellisia :)

   Poista
 3. Moi! Ei liity varsinaisesti aiheeseen, mutta oliko siulla minkälainen ylppäritodistus? :) Tässä VAKAVA alla ja elättelen toiveita soveltuvuuskokeisiin pääsystä, mutta ylppärit ei varsinaisesti ollu mikään menestys (MMCC)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että olet hakenut tälle alalle! :) Hyvinhän sun kokeet on menneet, okl:n on päästy C:n papereillakin :) Miulla oli B, C, M, E ja L, joten keskiarvo oli kanssasi samaa luokkaa :) mutta Vakava-kokeesta saadut pisteethän jo päästävät soveltuuuskokeeseen ja minutkin valittiin soveltuvuuskokeiden perusteella lopulta koulutukseen :)

   Tsemppiä ja olisi mukava kuulla, miten sinun kävi! :)

   Poista
 4. Joo täytyy pitää peukut pystyssä että seuraava vaihe kutsuu, alkaa nää välivuodet jo riittää! :D Onneks kuitenkin muutto takaisin Joensuuhun siintää jo alle kuukauden päässä, pääsee viettämään riemukasta kesässä rakkaissa maisemissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan todella! :) Haitko siis Joensuuhun VAKAVAlla? :) Ja vanhoihin maisemiin on aina mukava palata; tosin itsehän muutin Joensuuhun vasta kaksi vuotta sitten, mutta se on kyllä mukava kaupunki elää, opiskella ja tehdä töitä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)