SOCIAL MEDIA

tiistai 12. toukokuuta 2015

Elämäntapamuutos: tavoitteet

Tavoitteet ovat yksi kantava voima, jonka ansiosta elämäntaparemontit onnistuvat. Jollei tavoittele mitään, todennäköisesti ei ponnistelekaan niin kovasti. En halua asettaa itselleni liian suuria tavoitteita, sillä nautin tavoitteiden saavuttamisesta ja mikäli niiden saavuttamiseen menee liian kauan, saattaa innostus niitä kohtaan loppua. Välitavoitteet tietenkin helpottavat tätä tuskaa, mutta koetan asettaa tämänhetkiset tavoitteet siten, että niiden saavuttaminen on mahdollista ilman kymmeniä välietappeja.


#1 - Liikunnan ilon löytäminen ja säilyttäminen
Kiireisen elämän keskellä haluaisin, että liikunta ei tuntuisi pakkopullalta, jota on pakko harrastaa, jotta seuraavanakin aamuna mahtuu kävelemään ovesta ulos. Toivon, että liikunta tuntuisi harrastukselta, jonka parissa voi rentoutua ja iloita tekemisestä.

#2 - Energinen ja iloinen fiilis
Upeaa olisi, että liikunta antaisi lisäpuhtia arkeen ja juhlaan. Kun lenkillelähtö olisi hollilla, olisi hienoa ajatella, että "lähden lenkille, jotta vähän piristyn" eikä niinkään "olen niin poikki ja vielä pitäisi jaksaa lähteä lenkille". Ja monestihan urheilun jälkeen tulee todella energinen olo, joten toivon, että se tunne kantaa minua eteenpäin ja auttaa #1-kohdan toteutumisessa.


#3 - Litteämpi vatsa, kapeampi vyötärö ja kiinteämmät reidet
Tiedän, että vatsani on ollut joskus litteämpi ja reiteni eivät ole puskeneet toisiaan mikroshortseissa. Tiedän siis, että minun on täysin mahdollista saada ne takaisin, jos vain tahdon! Nämä ovat ehdottomat ongelmakohtani, joihin haluan panostaa liikunnalla ja ruokavaliolla.

#4 - Selkä- ja käsilihakset esiin
Selkää ja käsiä en pidä niinkään ongelmakohtina, koska kiinnitän enemmän huomiotani vatsaan ja jalkoihin. Olisi kuitenkin kiva, jos saisin vähän papua habaan ja selkälihaksia treenattua, jolloin myös ryhti paranisi.

#5 - Sokerista vieroittumisen
Tykkään  Rakastan sokeria kaikissa sen olomuodoissa! Suklaa, salmiakki, jäätelö, pullat, limpsat ja muut ihanat sokeriherkut vievät kieleni mennessään - joskus liian usein. Haluaisin oppia nauttimaan sokeria hillitysti eikä niin, että kun on tarjolla makeita herkkuja, lappaan niitä suuhuni sokerittomienkin päivien edestä! Ehkäpä pari kertaa viikossa on ihan riittävästi.


Ennen kaikkea haluan oppia syömään ja liikkumaan siten, että voin nauttia liikunnasta ja ruuasta hyvillä mielin. En halua minkäänlaisia kuntokuureja tai vastaavia, vaan haluan muutoksen, joka kantaa pidemmällekin. Mitä väliä, jos joskus syö herkkuja muulloinkin kuin herkkupäivinä? Ei maailma kaadu siihen, jos lepopäiviä kertyykin samalle viikolle kolme. Tärkeintä on, että liikkuu ja syö monipuolisesti sekä terveellisesti - ennen kaikkea nauttii elämästään!


Itse haluan nauttia elämästä - ja ruoka on osa elämää. En noudata tarkkoja ruokavalioita tai treeniohjelmia. Olen oppinut siskoltani, että treenatakin voi ihan ilman ohjelmia; tekee sitä, mikä tuntuu parhaalta ja huvittaa sillä hetkellä. Voin kertoa, että tuolla vinkillä treenaamisesta on tullut hurjan paljon miellyttävämpää! Esimerkiksi lihaskuntoa tehdessäni etsin aina jonkin valmiin ohjelman, jossa kerrottiin montako kertaa mitäkin liikettä tehtiin. Kun kokeilin treenata ihan vain fiilispohjalta, yllätyin, miten mukavaa kyykkäämisestä ja vatsalihasten tekemisestä tuli. Suosittelen kokeilemaan!

Onko teillä hyviä vinkkejä tavoitteideni saavuttamiseen; esimerkiksi sokerista vieroittumiseen? :)


2 kommenttia :

  1. Tsemppiä! :) Teethän tätä kuitenkin itsesi ja hyvän olon vuoksi, etkä ulkonäköpaineiden tms. takia? Olet nimittäin ihana, tärkeä ja täydellinen juuri tuollaisena, jos sinulla on hyvä olo! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentistasi! ♡ Todella mukavaa, että on kanustavia lukijoita! :) Ja ehdottomasti teen tämän itseni vuoksi; ulkonäköpaineet ovat onneksi jääneet nuoruusvuosille ja nyt on tavoitteena liikunnan ilon löytäminen ja energinen olo :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)