SOCIAL MEDIA

perjantai 5. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: luukut 4 ja 5; muista postittaa joulukortit ja -paketit ajoissa!

Pahoittelut, että eilisen luukku jäi avautumatta, mutta päiväni oli ihan tajuttoman kiireinen! Hyvin kuvasti 3. luukun kiirehässäkkä siis eilistäkin päivää, mutta nyt on aika rauhoittua hetkeksi ja muistutella teitä joulukorttien ja -pakettien postittamisesta!


Postilla olen siis ollut taas tämän viikon setvimässä posteja, joita te tiputatte oransseihin laatikoihin. Olen huomannut, että yhdellä jos toisellakaan ei ole tiedossa, miten kortit tulee postittaa ja kuinka paljon niistä oikeastaan tulee maksaa, joten teitä auttamaan (ja omaa työtä helpottamaan ;)) aion jakaa postitusvinkkini;


Kaupasta ostetut kortit voi postittaa postin jakamassa punaisessa kuoressa (tai irrallaan, jos on ihan pakko..) aina 12. joulukuuta asti 75 sentin hintaisella joulumerkillä kotimaahan. Samoin itse tehdyt kortit voi postittaa samalla hinnalla, mutta ne kannattaa laittaa kirjekuoreen, jotta mahdolliset irralliset osat eivät irtoaisi kuljetuksessa ja käsittelyssä.


Mikäli kortin postitus unohtuu, voit aina 18. päivään asti postittaa kirjeen ykkösluokan merkillä, jolloin se ehtii perille. Kakkosluokan merkillä viimeinen postituspäivä on 17.12.

Mikäli mielit postittaa joulutervehdyksen ulkomaille, muista, että se tulee lähettää tavallisella ykkös- tai kakkosluokan merkillä, joulumerkillä kirjeet pääsevät vain Suomen sisälle ja Ahvenanmaalle. Ulkomaille lähetettävien kirjeiden viimeisiä postituspäiviä on monia.

Ykkösluokassa ulkomaille menevät kuoret seuraavien päivien mukaan:
Pohjoismaihin: 18.12.
Eurooppaan: 17.12.
Kanadaan ja Yhdysvaltoihin: 12.12.
Muualle maailmalle: 8.12.

Joulukortti Petteri-enolleni!

Mikäli haluat lähettää läheisellesi kotimaassa jouluksi paketin, viimeinen postityuspäivä on 17.12 tai 18.12 riippuen paketin lajista.  Ulkomaille paketti tulee lähettää 4.-17.12. riippuen maasta. Postin sivuilta saa kätevästi apua pakettien ja korttien postituspäivämääriin, jos jokin jää epäselväksi.

Tänä päivänä tuntuu, että monet lähettävät jouluna jouluntoivotukset vain tekstiviestillä tai Facebookissa, mutta kun on postilla töissä, huomaa, miten paljon ihmiset vielä lähettävät ihan aitoja kortteja! Itse ilahdun valtavasti saadessani postia, joten innokkaana olen myös askarrellut joulukortteja kaikille rakkailleni :) Tänä viikonloppuna täytyy itsekin pistää kortit postiin!

Teettekö itse kortteja tai lähetättekö niitä ylipäänsä? :)


3 kommenttia :

  1. Tää oli oikeesti hyödyllinen, varsinki noiden päivämäärien ansiosta, joten siis kiitos tästä! :)

    VastaaPoista
  2. Mä tykkään hirveästi saada ja lähettää kortteja, harmi, että tapa on häviämässä. Kauniita nämä sun kortit! Mä oon vähän pettynyt omiin kortteihini tänä vuonna, kun ei oikein iskenyt inspistä askarrella, mutta ens vuonna sitten taas parempia. :D

    VastaaPoista
  3. tästä postauksesta sai kyllä hyödyllistä tietoa, sillä en ikinä muista päivämääriä jolloin joulukortit tulisi viimeistään postittaa! :) pitäisikin alkaa jo pikkuhiljaa askartelemaan..:D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)