SOCIAL MEDIA

keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: luukku 24; minun jouluaattoni

Tykkään perinteistä ja siksi joulusta onkin muodostunut yksi suosikkijuhla, sillä jouluun liittyy niin paljon perinteitä :) Haluankin nyt jakaa teille minun perinteisen jouluni!

Aamulla heräämme usein siihen, että äiti on keittänyt riisipuuroa, jonka tuoksu leijuu huumaavasti ympäri taloa. Telkkarista tulee Joulupukin kuumaalinjaa ja enkelikello kilkattaa pöydässä. Ihan täydellinen aattoaamu<3 Joulukuusen koristelimme aina pienenä aattoaamuna, mutta nykyisin se tuodaan jo aatonaattona sisään joulukiireitä hellittämään :)


Päivä lähtee käyntiin haudoilla käynnillä, rakkaiden muistamisella. Viemme kynttilät haudoille muistuttamaan rakkaitamme heidän tärkeydestään meille. Haudoilla käynnin jälkeen olemme vierailleet usein isovanhempieni luona vieden joulukukan ja lahjoja heille :)


Kotiin tultuamme alamme tehdä yhdessä jouluruokaa ja lämmittää saunaa. Saunomisen ja syömisen järjestys vaihtelee nälkäasteen mukaan; maha kurnien on kamala mennä saunaan, mutta toisaalta ei ole järkeä syödä ennen kuin on se kurniva nälkä! :D

Ruokailun jälkeen rentoudumme sohvalla tuijotellen jotain jouluista ohjelmaa. Pienenä makoilimme kaikki aina rinnakkain äitin ja isin sängyllä ja odottelimme malttamattomana joulupukkia! Voi sitä ihanuutta kun kuului kepin kilinä ja pukki oli pihassa :)


Lahjojen aukaisu on aina yhtä jännittävää ja ihanaa; on mahtavaa nähdä, millaisia ilmeitä perheenjäsenten kasvoilla on, kun he avaavat pakettejaan :) Ja onhan se kiva nähä, mitä sieltä omastakin paketista paljastuu ;)


Ilta menee usein leppoisasti rentoutuen, lahjoja tutkaillen ja suklaata mussuttaen. Rakastan joulua, yhdessä oloa ja joulun tunnelmaa!

Lämmintä joulua jokaiselle! <3

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)