SOCIAL MEDIA

tiistai 2. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: luukku 2; Joulukalenterin merkitys
Eilen muistin vasta iltasella, että suklaajoulukalenterini nökötti hattuhyllyllä avaamattomana, voiko näin edes käydä tällaiselle suklaahiirelle? Kyllä, vaikka olen 20-vuotias, en voisi kuvitellakaan, että joulukuuni kuluisi ilman luukkujen aukaisemista; se yksinkertaisesti kuuluu joulunodotukseen! Jokaisen luukun jälkeen näkee, että joulu on yhä lähempänä ja lähempänä, ja plussana tietysti aamu alkaa maistuvasti, kun saa pikku palan suklaata ;)


Lapsena minulla oli aina vähintään yksi kalenteri, parhaimmillaan taisi olla jopa neljä! Yleensä suklaakalentereita ei kuitenkaan ollut montaa, vaan suurin osa oli kuvakalentereita. Sain yleensä kalenterin vanhemmiltani, enoltani ja toisinaan isovanhemmiltani, jolloin kaikkien kalenterit odottivat rivissä keittiön pöydällä aamua ja iloista herkkusuuta. Oli myös ihana vertailla, millaisia kuvia kalentereista tuli ja miettiä, mihin ne liittyivät.


Mietin vielä tänäkin päivänä luukun avatessani, mitä sen takana oleva kuva tai suklaassa näkyvä kuvio tarkoittaa; onko ensimmäinen adventti, Lucian päivä tai muu muistettava tapahtuma. Tänä aamuna kalenteristani paljastui juna, ja heti mieleeni tuli, että jouluna joko juna tai volkkari kiidättää meidät perheeni luokse Ylöjärvelle! Ensimmäisestä luukusta lähtien kalenteri siis muistuttaa, mitä kaikkea odotettavaa joulussa onkaan :)

Millaisia muistoja teillä on joulukalentereista? :)


5 kommenttia :

 1. hihii mulla on samanlainen suklaakalenteri!! :) + kuhmossa äitin ostama barbie -kalenteri :DD hävettää myöntää, mutta mulla on ollu aina kaks suklaakalenteria, aamu- ja iltakalenterit.. :D oli aina lapsena niin parasta vertailla kalentereiden kuvia kaisun kans! :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, Barbie-kalenteri kuulostaa perin Jennimäiseltä! :D hahaha, aamuksi ja illaksi omat kuulostaa just hyvältä, parempi liikaa kuin liian vähän ;) Mekin yritettiin Mikon kanssa vertailla, mutta meijän kalentereista tulee samat kuvat.. :D

   Poista
 2. Oi minulla on juuri nyt tuo ylimmäinen suklaakalenteri! :D Kyllä sitä näin aikuisiälläkin piti sellainen hankkia ihan omaksi iloksi ja tulee sellainen kiva joulutunnelma :D Omista joulukalenterimuistoista tulee aina mieleen se kun joskus pienenä söin niitä luukkuja etukäteen silleen että avasin sen sieltä alhaalta ja liimasin kiinni taas, tosin kun jäin kiinni niin seuraavana vuonna ei kalenteria tullut D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin mutustin etukäteen niitä luukkuja ja voi sitä onnen tunnetta, kun kalenteri kerran tipahti lattialle ja äiti näki, että kaikista suklaista oli nakerrettu pikkuinen pala.. Tosin, onneksi äiti unohti asian seuraavaan vuoteen mennessä, mutta nykyään kyllä jaksaa muistuttaa siitä.. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)