SOCIAL MEDIA

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Varpaat on kylmät ja nenä on jäässä, jääpuikotkin kasvaa päässä

Kun kesällä sisällä nukkumaan mentäessä oli +30 astetta, mutisin, että on niin kuuma, ettei voi nukkua. Ahdisti pelkästään maata paikallaan, kun tuntui läkähdyttävältä. Eilen sainkin sitten mukavan muistutuksen siitä, kumpi oikeastaan onkaan mukavampaa: helleaalto vai lumisade ja loskakasat ympäri kaupunkia.

Aamulla katselin ikkunasta ulos ja totesin, että siellä on satanut koko yön lunta, joten nyt olisi aika laittaa talvivaatteet päälle. Mietin, olisiko talvikengät vähän liikaa, nythän on kuitenkin vasta syyskuu, mutta päädyin kuitenkin pitkä vartisiin talvikenkiin, jotka olivat todella huono valinta. Käveltyäni kilometrin verran kohti koulua, sukat olivat jo aivan litimärät ja varpaat palelivat. Vaihtosukkia en tietenkään ollut ottanut mukaan..

Ja vasta lauantaina näytti tältä!
Koulussa yritin patterien päällä kuivattaa sukkia, mutta eihän ne millään kuivaneet ja ihana Jenni pelasti minut kiikuttamalla kuivat sukat enkun harkkaan! <3 Ilo oli kuitenkin aina kovin hetkellistä, koska joka ikinen harkkaryhmä oli tänään eri rakennuksissa, jotka sijaitsevat noin 300-400 metrin päässä toisistaan. Aina siirtymiksi piti tunkea märät sukat kenkiin, jottei uudetkin kastuisi. Ja takki oli tietysti myös ihan kostea, aivan ihanaa!


Mikon oli tarkoitus hakea minut koulusta, mutta en enää vaivautunut viimeiselle luennolle, joten yritin soittaa, että voisin tulla kotiin jo aiemmin. Noh, puhelinlinjoissa oli jotain vikaa (tai sitten meidän kämpän seinät vaan on niin paksut, että taaskaan ei puhelut tulleet perille..) ja soittaminen jäi sikseen. Lähdimme talsimaan kaverini kanssa kohti kotia. Jalkakäytävät olivat täynnä vettä ja loskaa, paloautoja riensi kohti keskustaa ja koko keskusta oli aivan pimeänä. Kaupat olivat sulkeneet ovensa sähkökatkon takia ja liikennevalot eivät toimineet. Kaoottista!

Vihdoin pääsin kotiin, tiputin kaikki märät vaatteet eteisen matolle ja riensin etsimään ämpäriä ja lämmintä vettä, että saisin varpaat sinne sulamaan. Mieli alkoi jo kohentua, kun varpaat lämpenivät ja keittiöstä leijaili ihana ruuantuoksu! Vilunväristyksiä meni kuitenkin koko päivän ennen kuin pääsin saunaan lämmittelemään. Ah, se kyllä kruunasi koko päivän; lämmin sauna ja pörrösukat!


Tänään onkin vapaapäivä, joka lienee ihan hyvä, sillä en todellakaan halua tuonne sateeseen käpöttelemään! Lisäksi taidan tänään käydä ostamassa sellaiset lyhytvartiset kumpparit, jotta uusilta paleltumisilta vältyttäisiin. Nyt kuitenkin menen leipomaan omenapiirakkaa ja keksejä, viikonloppuna tulee tärkeitä vieraita! :)

Onko syysmyrskyt koetelleet teitä?

-Emma-

9 kommenttia :

 1. Täällä ei onneksi syysmyrskyt ja räntäsateet ole iskeneet (*koputtaa puuta*) :D Märät sukat on vaan niin kuvottavia ja se pistely jaloissa kun laittaa kylmettyneet varpaat sankkoon jossa on lämmintä vettä :3 Omaksi onnekseni asun aivan koulun vieressä joten loskakelin yllättäessä ei olisi kovinkaan pitkä matka käydä hakemassa vaihtovaatteita :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi eilen iskeä sinnekin, uutisten mukaan lähes kaikkialla oli kaamee myrsky :D täällä tuli taas vettä rankasti, mutta onneksi nyt näyttää aurinko paistavan! :) oih, olet kyllä onnekas siinä tapauksessa! Meidän koulun vieressä on niin rumia taloja, etten onneksi siinä mielessä asu lähellä.. :D

   Poista
 2. heh, lämpöaalto tosiaan tuntuu pieneltä pahalta eiliseen verrattuna.. mä en tienny että tilanne siellä oli noin kaoottinen! vaikka toki kuulin että aika hirveää siellä oli :/ täälläkin oli sähköt poikki jonkin aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, helteet sittenkin takasin kiitooos :)) mutta juu, ei kannattanu paljon pakastinta availla, ettei mee marjat muussiks..

   Poista
 3. Tänään illasta hieman myrskyä ollut, mutta visusti kun sisällä pysyy peittojen alla ei se haitta ;)

  elamanikuvina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät peitot on kyllä ihana keksintö näillä säillä! Kynttilöitä ja lämpöä, aivan loistava yhdistelmä :)

   Poista
 4. Toki on aivan äärimmäisen kiinnostavaa lukea tarinaa toisen ihmisen märistä sukista, mutta vähintäänkin yhtä kiinnostavaa olisi lukea joitakin kuvatekstejä. Esim. sitä, että mikä kirkko esiintyy tämän postauksen viimeisessä kuvassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kehitysideasta! :) Itse en hirveästi kuvageksteistä perusta ellei kyseessä ole sitten asukuva, jossa tulisi vaatteista tietoa, muuten ne toimivat lähinnä kuvituksena :) Ja kysyit kirkosta; se on postauksessa kuten muutkin kuvat, kuvaamassa ihanaa syksyistä säätä, joka vallitsi ennen myrskyä, kirkko-kuva ilmentää sitä muuten erityisen hyvin, kun nyt tarkemmin katsoo! :)

   Poista
  2. Ja siis kirkko on Joensuun evankelisluterilainen kirkko keskustassa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)