SOCIAL MEDIA

torstai 14. elokuuta 2014

Kirpparilöytöjä(kö)

Istun parvekkeella nauttien raikkaasta ulkoilmasta, lohkoperunat paistuvat uunissa ja netti toimii pitkästä aikaa. Olen huomannut, etten vietä kauheasti aikaa tietokoneen parissa, joten netin toimimattomuus ei ole sinänsä ollut ongelma. Laskut on kuitenkin maksettava ajallaan, kursseille ilmoittauduttava ja blogiakin päiviteltävä, joten olen ikionnellinen, että edes Mikon läppäri toimii ulkona, pöytäkoneestani puolen metrin paksuisten seinän sisäpuolella ei ole kauheasti iloa surffailuun..

Aika kuluu ihan hujauksessa; vastahan muutettiin uuteen kotiin ja sen jälkeen olen kerinnyt täyttää jo pyöreitä vuosia ja kotikin alkaa tuntua ihan tuikitavalliselta kodilta, koko ajan ei tietoisesti varo jotain. Lisäksi olen alkanut miettiä, pitäisikö alkaa luopua joistain tavaroista ja vaatteista joita ei enää oikeasti käytä. Sain tori.fi:ssä myytyä vanhat rullaluistimeni ja tällä hetkellä myynnissä on työtuoli, jolle sillekin näyttää olevan kysynytää. Olisi mahtavaa saada vähän kaappeihin tilaa ja hankkiutua eroon joistakin vanhoista vaatteista.


Eilen oli aivan mielettömän kaunis auringonlasku. Aurinko värjäsi koko taivaan ihan oranssin, punaisen ja vaaleanpunaisen sävyihin. Aikani ihastelin sitä ikkunasta ja totesin, että olisi ihana mennä nappaamaan pari kuvaa, vaikka oikeasti siihen aikaan olisi postitytön pitänyt jo marssia nukkumaan! Lähdettiin kuitenkin joelle kuvaamaan ja muutama ihana otos tallentui muistikortille. Ehkä hieman myöhästyttiin, mutta hyviä kuvia sieltä vielä sai :)


Mutta vielä palailisin siihen vaatteiden myyntiin netissä. Onko teillä kokemuksia tori.fi:ssä, nettikirppiksillä, blogikirppiksillä tai muilla vastaavilla myynnistä tai ostamisesta? Kuinka hyvin vaatteet tekevät kauppansa, jos niitä ei pysty sovittamaan ja ne täytyy lähettää postissa?

Itse olen vähän sellainen myyjä, että mieluummin pistän sellaisen hinnan tuotteelle, jolla se varmasti menee kaupaksi, mikäli haluan oikeasti päästä siitä eroon. Ihan oikeille kirppiksillekin hinnoitellessani tavaraa huomaan, että mieluummin laitan ali- kuin ylihinnan lappuun.


Nyt vihdoinkin sen myönnän, minulla on aivan järkyttävästi vaatteita ja mietinkin, että ehkä pitäisi pitää hieman taukoa shoppailusta. En kyllä muista, koska viimeksi ostin jonkin vaatteen (ellei juuri nelly.comista ostamiani legginssejä lasketa.. :D), mutta silti, tämän linjan pitäisi jatkua! Kauhistuttavalta kuulostava, mutta toisaalta varmaan ihan toimiva on, että kun ostaa jonkin uuden vaatteen, pitää heittää jokin vanha vaate pois tai viedä kierrätykseen. Tällä tavoin vaatteita ei pääse kasaantumaan ja pölyttymään kaappien hyllyille!

Kuulisin mielelläni teidän nettikirppiskokemuksia etenkin vaatteiden osalta :)

-Emma-

3 kommenttia :

 1. mä oon itse myynyt aika vähän tavaraa nettikirppiksillä, pari juttua kuitenkin. ne meni kyllä hyvin kaupaksi! ja oon (kuten tiedät) ostanut netistä paljon tavaraa käytettynä. tiiän kokoni sen verran hyvin eri vaatteiden saralla että harvoin oon tehnyt hutiostoksia :) tavaraa pyörii esim. facebookin nettikirppiksillä hirvittävän paljon, ja esimerkiksi serkkuni on saanut siellä myytyä vaatteita monella sadalla eurolla. mullakin odottelee pino vaatteita kuvaamista ja nettiin myyntiin laittamista varten! ja siellä myös hinnat on korkeampia, joten ehkä tuotteista voi pyytää hieman enemmän kuin tavallisella kirppiksellä :) tosin joidenkin tuotteiden kohdalla hinnat hipoo melkein kauppojen hintoja, ja silloin kirppiksen idea mielestäni katoaa.

  VastaaPoista
 2. Mulla ei oo juurikaan kokemusta muualta kuin torista, ja sieltäkin vain ostajan roolista. Mutta mun mielestä siellä menee ihan superhyvin kaupaksi niin tavarat kuin vuokrakämpätkin... en sitten tiedä minkälainen ostajakunta esim. vaatteilla ja ns. "pienemmillä" asioilla on, mutta jotenkin mulla on sellainen tunne että tori.fi myisi niitä(kin) enemmän kuin huuto.net, se tuntuu jo vähän menneen talven lumelta, heh.

  VastaaPoista
 3. Ite oon parissa facebookin kirppariryhmässä. Ensinnäkin tarkista aina paljonko postikulut olis ettei tarvii maksaa ylihintaa. Ja tiivistettynä: kerran ostin peilin kasvotusten ja tyhmyyttäni jätin tarkastamatta kunnon ja se ei ollutkaan ihan priimaa. Ja sain haukut että oon huono ihminen koska summasta puuttu 5senttiä. Kerran myin vaatteita ja tein tappiota koska en ymmärtäny postikulujen hintoja. Noin 3 kertaa oon ostanu postitse vaatteita ja ne on sujunu ihan okei, mitä nyt yhessä paidassa oli tahra joka ei lähde pesussa mut onneks sitä ei näy. Eli postiviisia kokemuksia on enemmän ku negatiivisia.
  Jos tuntuu että vaatteita on liikaa niin kannattaa kokeilla projekti 333:sta :-)
  http://mammapaivakirja.blogspot.fi/2014/07/milta-nayttaa-minimalistin-vaatekaappi.html

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)