SOCIAL MEDIA

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Meneekö muuton mukana ystävyyssuhteet?

Silloin, kun joku asia ärsyttää aivan suunnattomasti (kuten se, että odottaa 8 tunnin työpäivän jälkeen bussia tunnin ja joutuu lopulta kävelemään kuitenkin ne 5 kilometriä kotiin), kannattaa muistella kaikkia ihania tapahtumia ja miettiä vain kivoja asioita! Olin tänään sellainen myrkyn merkki kävellessäni töistä kotiin, että olisin varmaan pelästynyt itsekin itseäni, mutta onneksi ihana pikkusiskoni pelasti minut hermoromahdukselta juttelemalla kanssani puhelimessa koko kotimatkan! :)

Kun asuu kaukana siskosta, jonka kanssa on tottunut viettämään paljon paljon aikaa, tuntuu kurjalta, ettei joka päivä näe toista. Sama pätee tietenkin muihinkin rakkaisiin ihmisiin, joiden kanssa on tottunut viettämään vapaa-aikansa. Tämä on myös varmasti kysymys, jota juuri opiskelupaikan saaneet opiskelijanalut miettivät; mitä tapahtuu kaveri- ja perhesuhteille, kun muuttaa toiselle paikkakunnalle asumaan.

 
Tasan vuosi sitten sain tiedon, että minut oli hyväksytty varasijalta Joensuuhun luokanopettajakoulutukseen ja tiedossa olisi muutto 400 kilometrin päähän tutuista ja turvallisista piireistä. Samaan aikaan olin älyttömän innoissani itsenäistymisestä ja yhtä aikaa kauhuissani muuttamisesta niin kauas omista tärkeistä ihmisistä. Joensuusta tunsin poikaystäväni perheineen ja pari hänen kaveriaan, Ylöjärveltä tunsin joka toisen vastaantulijan. Voitte uskoa, miten paljon jännitti muuttaa ja miettiä, miten pystyisin tutustumaan uusiin ihmisiin samalla unohtamatta vanhoja!

Kun tuli pakkaamisen aika, muistan koko perheeni istuneen huoneessani surullisena, kun kukaan ei olisi halunnut siirtää tavaroita oikein minnekään. Yritin ajatella, että pääsen toteuttamaan unelmaani ja sen vuoksi täytyy muuttaa. Mietin, että kyllähän me nähtäisiin toisiamme, vaikka asunkin kaukana; perheeni voi tulla asuntovaunulla Joensuuhun ja juna kulkee nopeasti Tampereelle. Kai me kaikki ajattelimme niin, mutta silti tuntui, että kaikkia harmitti.


Tunsin ehkä pientä syyllisyyttäkin siitä, että hain Joensuuhun opiskelemaan, koska tuntui, että niin moni tulee surulliseksi siitä, että muutan Suomen toiselle puolelle. Kun sukulaiset ja ystävät kertoivat, kuinka kova ikävä heille tulee ja itse vedet silmissä toistin heille samaa, tuntui melkein väärältä muuttaa. Lopulta kuitenkin pääsin syyllisyydestä eroon; eihän siihen ollut mitään syytä oikeasti! Tiesin, että kyllä ihmissuhteet säilyvät, vaikka asuisinkin kaukana :)

Nyt olen asunut kohta vuoden Joensuussa ja voin sanoa, että ei ne ystävät minnekään ole kadonneet. Olen saanut Joensuusta töiden ja koulun kautta ihania uusia ystäviä, mutta pidän yhteyttä vanhoihin ystäviini ja sukulaisiini netissä, tekstareilla ja soittelemalla. Näemme aina, kun käyn Ylöjärvellä, eikä välimme ole muuttuneet minnekään. Mummuni kanssa kirjoittelen kirjeitä, joita odotan aina kovasti postista ja isäni puheista päätellen kirjeet ovat myös erittäin mieluisia mummulleni :) On kiva samalla ilahduttaa toista, kun vaihtaa kuulumisia. Olemme kuitenkin mummuni kanssa hyvin läheisiä!


Huonoa omaatuntoa on turha lähteä muuton jälkeen kantamaan siitä, että joka päivä ei ehdi soittamaan tai viestittelemään, koska se on ihan normaalia. Etenkin ensimmäiset opiskeluviikot tuntuvat imevän kaikki voimat ja kiirettä piisaa. Silloin ei yksinkertaisesti jaksa olla koko ajan sosiaalinen. Perheeni kanssa soittelen päivisstäin, mutta olen huomannut, että vaikka en soittelisi muutamaan viikkoon ystävieni kanssa, voimme aina jatkaa siitä, mihin olemme viime kerralla jääneet. Siitä tunnistaakin aidon ystävän. Lainatakseni magneettia, jonka sain eräältä ihanalta ystävältäni:

"Ystävät ovat kuin tähtiä/
Vaikka et aina näe heitä/
Tiedät heidän olevan olemassa"

Ja tiedättekö, mikä on parasta! Se kun näkee siskon, äidin, isän, mummun, ystävän, enon, mummin, kummisedän tai muun rakkaan ihmisen ja pääsee pitkästä aikaa halaamaan häntä! Se tunne on aivan mielettömän ihana! :) <3

Jännittääkö muutto uudelle paikkakunnalle? Miten muuttaneiden ystävyyssuhteille on käynyt? :)

-Emma-

11 kommenttia :

 1. Itse en onneksi muuttanut ensimmäisten opintojeni perässä kauaksi kotoa joten kotipaikkakunnan ystävien kanssa oli helppoa pitää yhteyttä ja sukulaisia pääsi tapaamaan melko normaaliin tapaan :D Nyt syksyllä muutan kuitenkin kauemmas opintojen perässä enkä pääse näkemään kaikkia ihania ihmisiä niin usein mutta aion pitää heihin yhteyttä välimatkasta huolimatta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut opiskelupaikasta! :) ja kyllä kannattaa ehdottomasti pitää heihin yhteyttä, mikään ihmissuhde kun ei kuitenkaan pysy hengissä ilman yhteyttä! Mutta älä liikaa stressaa, oikeat ystävät ymmärtävät, että alussa opiskelu on todella rankkaa ja vie paljon vapaa-aikaakin. Onnea jatkoon! :)

   Poista
 2. Avaava ja herättävä kirjotus, kiitos tästä! :-) mua pelottaa, huomenna tulee poikaystävän tulokset jatko-opiskelusta ja jos lähtö tulee, muutetaan aika kauaks pois omasta kotoa, ja se pelottaa. Mutta tää kyllä helpotti vähän, kaikki järjestyy :-) ihanaa kesää sulle!

  http://o-something.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :) Olen myös aivan varma, että kaikki järjestyy parhain päin ja ainakin teillä on toisenne! Yhdessä tai erikseen voitte sitten alkaa tutustua uusiin ihmisiin :)

   Poista
 3. Ihana postaus. Niin aito ja totuudenmukainen, vaikkei tietenkään kaikilla mene asiat yhtä malliikkaasti. Tiedän muutamia, joiden ystävyyssuhteet on vaan kariutuneet lopulta, mutta ehkä ne ei ole koskaan mitään syvällisiä sitten olleetkaan. Itse ajattelin tässä juuri, että kirjoittaisin jotain samantyylistä lähinnä siitä, missä se oma koti oikein on, sitten kun niitä on "kaksi" ja vähän myös perhe-/ystäväsuhteita sivuten. En ole vielä vain päässyt otsikkoa pidemmälle, on niin vaikea pukea ajatuksia sanoiksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Totta, kaikilla asiat ei mene yhtä hyvin ja on itsellänikin ystävyyssuhteita, jotka ovat muuttoni jälkeen hieman viilenneet. Mutta onneksi tosi ystävät ovat ja pysyvät! :) Täytyykin tulla blogiisi katselemaan, jos olet jo postannut aiheesta!

   Poista
 4. Kiva postaus! :) Mun pikkusisko muuttaa nyt syksyllä Joensuuhun poikkiksensa kanssa ja Ylöllä siis asutaan kans :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, ompas kiva! :) voi että, satunkohan tuntemaan siskoasi edes ulkonäöltä :D

   Poista
  2. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)