SOCIAL MEDIA

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

"Hei neiti, tarjolla olisi kuuma kesäkolli ;)"

Ei !?%#*, mikä peppu! 
Hei typy, kaipaisitko seuraa villistä kesäkollista? ;)
Näytä mulle, missä sul on rusketusraidat!

Kesä kuumentaa yhden jos toisenkin mielen, ja kaupungilla sekä netissä alkaa kuulla mitä omituisempia heittoja vesiselviltä tai enemmän vapaapäivistään nauttineiden suusta. Yleisesti pidetään paheksuttavana etenkin, että miehet huutelevat naisten perään kommentteja heidän ulkonäöstään, mutta itseäni kommentit lähinnä huvittavat. Ymmärrän kyllä, jos epämiellyttäviä ja liian tunkeilevia kommentteja kuulee päivittäin, voivat ne alkaa ahdistaa!


Viime viikonloppuna tajuttoman kaunis siskoni oli täällä Joensuussa käymässä ja shoppailukierros oli mitä mielenkiintoisin. Tai ainakin poikkesi merkittävästi tyypillisestä kaupungilla käynnistäni! Lähdimme kotipihastani ja viereisen rakennustyömaan virolaiset raksamiehet poikkesivat juuri taukohuoneeseensa kahville. Heti ulos päästyämme pihan toiselta puolelta kuului vihellys ja muutama työmies katseli meitä huomion toivossa. Kuljimme heidän ohitseen ja pihaportin jälkeen vastaan tuli lisää raksamiehiä, jotka tekivät meille oikein kunniakujan ja näyttivät, että voimme kävellä ensin. Huvittuneina jatkoimme matkaa kohti keskustaa ja miehet olivat luultavasti ylpeitä herrasmiesmäisyydestään :D

Shoppailukierroksen jälkeen kävelimme torin poikki kohti kotia ja yhtäkkiä puistonpenkillä istunut mies huusi täyteen ääneen "Ei !?%#*, missä tollasia tehdään? Varmaan Taivaassa!". Emme kaivanneet lisähuomiota, joten jatkoimme matkaamme ja räjähdimme jättimäiseen nauruun kulman takana :D


Tänään töissä vein postia terveyskeskukseen ja tervehdin asiakaspalvelupisteen ulkopuolella odottavia asiakkaita ja rivistössä istunut mies huudahti "No siinä on nainen! Otahan miut mukaan jakamaan sitä postia!". Katsoin miestä naurahtaen ja sanoin, että "No tervetuloa vain, siellä tosin on aika kuuma jakaa postia". Mies naurahti ja lähdin ulos. Täysin harmiton tilanne ja varmasti jäi molemmille mieleen hauska kohtaaminen tylsässä terveyskeskuksen odotusaulassa.

Nämä huutelijat olivat kuitenkin täysin harmittomia kavereita, eikä kommentit tuntuneet ahdistavilta, ne vain naurattivat. Tietenkin huutelijoiden käytös vaikutti asiaan myös; mikäli he olisivat lähteneet lähestymään meitä tai kommentit olisivat olleet törkeänpuoleisia, ei varmasti olisi naurattanut. Ja seura auttaa aina! Jos kulkee yksin kadulla ja joku alkaa huudella perääsi ja koittaa tulla tekemään tuttavuutta, olo on paljon turvattomampi kuin jos on jonkun muun seurassa.


Sosiaalisessa mediassa kommentit voivatkin sitten olla ahdistavampia, riippuu kuinka niihinkin suhtautuu. Toiset saattavat joutua kohtaamaan ihailijoiltaan liian tunkeilevaa käytöstä; saatetaan lähetellä ei-toivottuja kuvia ja puhua törkyjuttuja. Mielestäni paras linja on estää tällaiset henkilöt, olla provosoimatta heitä vastailemalla heidän viesteihinsä tai lähettelemällä kuvia itsestään. Jokaisella on oikeus pukeutua ja näyttää siltä miltä haluaa, eikä kenelläkään ole oikeutta ahdistella häntä sen vuoksi.

Melko harmittomia kommentteja on tullut joskus itsellenikin. Mieleenpainuvin on varmaankin kommentti, jonka sain muutama kuukausi sitten: ";) Susta seikkailuseuraa yhelle palomiehelle? :)" Naurahdin ääneen ja mietin, viitsinkö edes vastata herralle. Naputtelin kuitenkin vastaukseksi, että "Kiitos vain tarjouksesta, minulla on oma palomies kotona", eikä hänestä sittemmin kuulunut. Eikä vastaavanlaisista tapauksista kyllä kuulukaan, kun asiallisesti esittää asiansa :)

Mitäs mieltä te olette tällaisista huutelijoista?

-Emma-

12 kommenttia :

 1. Olisihan se kivaa että osaisi suhtautua tuollaisiin yllättäviin kommentteihin,peräänhuutoihin ja muihin huomionosoituksiin huumorilla varsinkin jos on ihan asiallista meininkiä mutta usein se ujosipulius saa ahdistamaan moiset temput D: Kuitenkin voi olla ihan puhtain ajatuksinkin joku huvittelemassa ja heittää vitsinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ujous on kyllä sellainen juttu, joka saa ajattelemaan, että "ei tuo nyt varmasti minulle mitään huutanut" tai juuri sen, että menee ihan noloksi ja pakenee mielummin paikalta!

   Poista
 2. tosi kivasti kirjotettu, ja oon sun kanssa kyllä samaa mieltä; ihan kivaa piristystähän nuo kadulla on, molemmille tulee hauska fiilis ja ei niistä kannatta pahastua:-) toki jos menee tosi rivoiksi tai touhu menee fyysiseks niin nounou sitten, mutta muuten on musta ihan tervetullutta! Sulla on muuten tosi jees blogi :-)

  http://o-something.blogspot.com
  Jos kiinnostaa, ni tsekkaa ihmeessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se on kyllä ihan totta, että niin kauan, kun pysytään hyvänmaun rajoissa, moinen käytös on ihan okei :)

   Poista
 3. Mun mielestä nämä pienet viattomat kohtaamiset vain piristävät päivää :D Ainoa kerta, kun on ollut epämukava olo, oli ehkä kuukausi sitten, kun olin syrjäisemmällä nurmikkoalueella ottamassa aurinkoa bikineissä ja lukemassa kirjaa koirani kanssa ja ykskaks paikalle pölähti pari kännistä suomalaista (suunnilleen omanikäisiä kylläkin eli ehkä 25v?). Olisivat halunneet puskapanolle ja ehdottivat ystävällisesti, että taittavat koiraltani niskan, niin ei tartte huolehtia piskin karkaamisesta panon aikana. :))) Päästelin semmoset perkeleet, että tajusivat lopulta häipyä, mutta oli kyllä todella inhaa, kun puheet oli tommosia ja tulivat niin lähelle, että hartiaakin hpaisivat. Mutta selvinpäin olevien ystävälliset heitot ja muut viattomat huomiointitavat eivät haittaa! Ehkä yksi söpöimmistä oli viime talvena, kun vanhempi herrasmies oli pukeutumisesta päätellen tulossa oopperasta tms. ja sitten kadulla ohittaessamme hymyili ja nosti silinteriä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi, mitä tapauksia! En kyllä yhtään ihmettele, että suustasi pääsi yksi jos toinenkin sana, hyi! Mutta tuo silinteriään nostava herrasmies kuulostaa erittäin söpöltä tapaukselta, ihania nuo vanhukset :)

   Poista
 4. ootpas nätti ja sulla on tosi mukavan oloinen blogi:)

  http://oonaaino.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvin kirjoitettu teksti, mustakin tommoset harmittomat huutelijat on vaan hauska päivän piristys enkä mieti niitä sen kummemmin, tosin välillä on ahdistanut että miksi noin vanhojen miesten on pakko vihellellä perään eikö ne voisi huudella edes oman ikäisilleen :-D

  http://miajuliaelisabet.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ehkäpä nämä vanhemmat miehet ovat omassa ikäluokassaa kovin epäsuosittuja ja kokeilevat viehätysvoimaansa nuorempiin tyttöihin :D

   Poista
 6. Munkin mielestä se riippuu mitä se huutelu on esim. tossa viheltelyssä en usko, että miehetkään ajattele yhtään sen enempää vihellellessään. Multa just viikko sitten mies tuli kysymään 'saako sua panna?' ja se oli mun mielestä ahistavaa. Mutta toisaalta kyllähän niitä naisiakin löytyy, jotka selvästi kerjääävät näitä viheltelyjä :D

  http://jennicarita.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset asiattomuudet saavat kyllä aina pahalle tuulelle ja tulee itselle olo, että mitähän nyt olen tehnyt väärin ansaitakseni moisia kysymyksiä! Ja totta, kyllä niitä naisia löytyy moniakin, jotka lähes anelevat vislauksia!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)