SOCIAL MEDIA

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Haikeuden siivittämänä kohti uusia seikkailuja

Taas se on täällä; aika pakata tavarat laatikoihin ja suunnistaa kohti uusia neliöitä. Viime vuonna näihin aikoihin pakkailin laatikoita Ylöjärvellä ja olin muuttamassa toiselle puolen Suomea, nyt muuttomatkaa on onneksi vain kilometrin verran. Joen toisella puolella meitä odottaa ihana, uusi, valoisa kaksio, joka valmistui viikko sitten. Taakse jää sydämeni vienyt, tunnelmallinen ja muistoja täynnä oleva koti, jossa ehdin asustella vuoden verran.

Taas alkaa hässäkkä siitä, mitä kaikkea pitääkään muistaa tehdä ennen muuttoa ja sen jälkeen. Siinä sivussa pitäisi täyttää laatikot pullolleen tavaraa, heittää turhat kapistukset pois ja kokea tunnemyllerrykset luopumisesta ja uuden aloittamisesta! Viime vuonna postailinkin aiheesta, mitä kaikkea pitää muistaa tehdä ennen muuttoa ja postauksen vinkit pääset lukemaan täältä. Lista on kuitenkin laadittu ainoastaan viikkoon ennen muuttoa, joten tässä vielä tulee viime hetkien tipsit!

Astioiden ja muiden särkyvien kuljetusta kannattaa miettiä, paras paikka saattaa olla oma syli, ellei matka ole kovin pitkä!
Muutamaa päivää ennen muuttoa:
Isännöitsijän infoaminen
Pari päivää ennen muuttoa tulee ilmoittaa poismuutosta edelliselle isännöitsijälle, jotta hän tietää, ketä
talossa asuu ja keneltä periä esimerkiksi vesilaskuja. Itse olen kuitenkin sellainen hätähousu, että ilmoitan luultavasti asiasta jo parin päivän sisällä, on pari päivää ennen muuttoa nyt muutakin tekemistä kuin soitella ja jonotella isännöintitoimistoon!

Uuden asunnon järjesteleminen
Meidän tuleva vuokra-asuntomme on täynnä rakennuspölyä, joka täytyy käydä ensi viikolla siivoamassa. Tiedossa on siis lattian pesua, imurointia ja pölyjen pyyhintää tasoilta ja kaapeista, mutta mikäs sen mukavampaa kuin valmistella uutta kotia! :) Pitää myös löytää jostakin suuria pahveja seinien suojaamiseksi, jotta ne eivät kolhiinnu isojen kalusteiden sisäänkannossa..

Palovaroitin
Vaikkei asuntomme olekaan 60 neliötä, en voisi elää ilman palovaroitinta! Se luo turvallisuuden tunnetta ja se täytyy ensitilassa asentaa kattoon.

Siivousvälineet kannattaa raahata uuteen asuntoon ensimmäisten joukossa.
Päivä ennen muuttoa:

Muuttoon valmistautuminen
Kaikki tavarat täytyisi olla pakattuna seuraavaa aamua varten, joten aamulla tarkistettavaksi jää vain, että kaikki kaapit ovat oikeasti tyhjiä ja viimeisetkin tavarat (kuten aamulla tarvittavat kahvinkeitin ja hammasharja) pakkaantuvat mukaan. Lisäksi, jos on mahdollista, kannattaa järjestää kalusteita käytävissä ja ulkona siten, että huonekalujen kuljettaminen on mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Tämän hetkisessä kerrostalossamme ei ole suuria esteitä ja kuljettamista hankaloittamassa on ainaostaan maahan pultatut mattotelineet ja pyörävarasto, joille ei voi tehdä mitään.

Sähkö- ja vesimittarilukemien tiedot ylös ja osoitteet vaihtoon uuden ja vanhan asukkaan kanssa
Jos asunnossa on sähkö- ja vesimittarit, kannattaa huolehtia, ettei joudu maksamaan toisen käyttämästä sähköstä ja vedestä, ja ottaa luvut ylös. Meillä tätä ongelmaa ei ole, koska vesimaksu on ollut kiinteä ja sähkömittareita ei ole asukkaiden luettavissa.

Osoitteita kannustetaan vaihtamaan vanhaan asuntoon muuttavan ja uudesta asunnosta muuttavan kanssa, jotta postien uudelleenlähetys olisi mahdollisimman helppoa. Ihan hyvä idea sinänsä, ainakin työni kannalta ajateltuna välttyyhän siinä osoiteselvitykseltä postityöntekijä! Mutta tällä tietoa kukaan ei ole muuttamassa heti seuraavana päivänä vanhaan asuntoomme eikä uudessa luonnollisestikaan ole edellisiä asukkaita, joten homma hoidossa!

Uutta kotia voi juhlistaa, kun sen vihdoin saa sisustettua!
Muuttopäivä:

Siivous ja avainten luovutus
Oma periaatteeni on, että luovutettava asunto tulisi jättää samaan tai jopa parempaan kuntoon kuin millainen se on ollut silloin, kun on itse muuttanut siihen. Imurointi ja lattioiden pesu on siis hyvä tapa ja näin säästyy myös mahdollisesti yllättäviltä laskuilta, joissa loppusiivouksen onkin tehnyt joku kallis siivousfirma..

Lisäksi vuokraisäntää tulee moikata ainakin sen verran, että luovuttaa hänelle avaimet takaisin. Olemme ostaneet mukavalle vuokraisännällemme myös viinipullon kiitokseksi asunnosta ja huolenpidosta :)

Pari päivää muuton jälkeen:

Omasta mielestäni tällöin kaiken kuuluisi olla jo valmista, en jätä mitään näin myöhään! Kuitenkin esimerkiksi pysäköintilapun saamiseen autoon voi mennä pari päivää, joten siitä kannattaa huolehtia. Itse toivomme saavamme pysäköintilapukkeen jo ennen muuttoa, jotta autoa voi huoletta pitää parkkipaikalla.

Lisäksi pitää ilmoittaa isännöitsijälle, että on muuttanut taloon. Aion kuitenkin soittaa jo aiemmin isännöitsijälle ja suosittelen sitä muillekin. Posteljooninkin on mukavampi jakaa postia, kun ovessa lukee, kuka siellä asuu! Ja onhan se turvallisuusjuttukin, jos vaikka tarvitaan ambulanssia tai paloautoa, pelastustoimi näkee nopeasti aulan taulusta, missä huoneistossa apua kaivataan!

Eikä huolta, aina voi vaihtaa tavaroiden paikkaa, koti ei välttämättä ole koskaan valmis!
Tällaisia pikkujuttuja olisi siis vielä hoidettavana, joten kyllä sitä hommaa piisaa! Päivät kuluvat mukavasti postilla ja iltaisin on tietysti kaikenlaista muutakin tekemistä kuin muuttolaatikoiden pakkaaminen (vaikka se houkuttelee minua ihan älyttömästi!). Mutta olen onnellinen, että pääsin pitkästä aikaa päivittämään blogiakin :)

Onkos teillä joitain hyviä vinkkejä muuttoon tai oletteko huomanneet joitain asioita, joista olisi ollut mukava kuulla ennen kuin tavarat on laatikoissa? :)

-Emma-

4 kommenttia :

 1. Onnea uuteen kotiin, ja kiva että postailit pitkästä aikaa! :)

  VastaaPoista
 2. Voi että tää oli hyvä postaus! Mullakin on muutto edessä kun pääsin opiskelemaan Raumalle luokanopeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea sinullekin opiskelupaikasta ja asunnosta! :) Itsehän muutin ensimmäistä kertaa viime vuonna ja se oli kyllä todella jännittävää!!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)