SOCIAL MEDIA

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Sisustuskärpänen - ennen ja jälkeen

Vihdoinkin pääsen esittelemään meidän parvekkeen teille! :) Varmaan noin reilu kuukausi sitten miulle iski tosi kova sisustusinnostus ja päätin, että parveke on ensimmäisenä uudelleenjärjestämislistalla. Parveke muistutti talven jäljiltä enemmän varastotilaa kuin viihtyisää lisähuonetta kerrostaloyksiöömme, ja saman asian voitte havaita kuvista.Eli aikalailla täynnä kaikkea, mikä ei enää yksinkertaisesti mahtunut sisälle kaappeihin. Ongelmana vain oli, että jos alkaa sisustamaan parveketta, kaikki ylimääräinenhän pitäisi saada sieltä jonnekin. Asunnossa on kyllä häkkivarasto kellarissa, mutta siihen löytyy kaksikin syytä, miksen vie tavaroita sinne. Ensinnäkin kuka vain pystyy sieltä naksuttelemaan puiset ovenkarmit tai kananhäkkiverkon rikki ja viemään tavarat. Toisekseen kellarissa on niin pimeää, paljon panssariovia ja muita kammoksuttavia kulmauksia, joten en edes uskalla mennä sinne yksin! :D


Sisustusjutut alkoivat kuitenkin järjestyä, kun postiluukusta oli kolahtanut Ikean esite, joka oli täynnä kaikkia ihania parveke- ja terassijuttuja. Oltiin lähdössä Kuopioon käyttämään ilmaiset leffaliput, joten samalla reissulla päädyttiin myös Matkukseen ja Ikeaan :) Olin katsellut Ikean kuvastosta puisia senkkejä, joihin saisi tungettua paljon tavaraa piiloon ja samalla parvekkeelle saisi lisää istumapaikkoja.

Soitin isilleni ja kyselin, että olisiko tällaiset kestävän kuuloisia ja riittävän tilavia ja hän sanoikin, että kotopuolessani on kaksi senkkiä, jotka eivät ole käytössä, että jos haluaisin ne. Ja tottahan toki halusin, sillä ne olivat vielä tilavammat ja kestävämmän oloiset kuin Ikean senkit!


Saimme siis kauniin ruskeat senkit molempiin päihin parveketta ja samalla äiti antoi vielä muutaman tekokasvinkin mukaan piristämään parvekkeen ilmettä. Etsimme nimittäin Ikeasta myös tekokukkia, mutta siinä kohtaa, kun huomasimme ruukun ja kolmen kukan maksavan yhteensä satasen, päätimme luovuttaa ja miettiä muita ratkaisuja.


Tosin, pikkuruiset tekokasvit ruukkuineen raaski ostaa Ikeastakin, kun hintaa ei tainnut olla kukalla kuin 3,95 ja ruukulla 1,95, joten kaksi kappaletta kumpaakin ei vie vielä perikatoon. Mutta koska jokin isokin kasvi parvekkeella loisi mukavasti luonnonläheistä tunnelmaa, olen iloinen, että äitini lahjoitti aiemmassa kuvassa nähdyn korkean puun :)


Muutama viikko sitten viimeistelimme parvekkeen hakemalla Tokmannilta senkeille istuintyynyt. Hintaa tyynyillä oli vain 6 euroa per pari! Värien valinta oli aika hankalaa ja päädyimmekin lopulta ottamaan kahta eri väriä, koska molemmat tuntuivat sopivan parvekkeelle hyvin :)


Lopputuloksena on siis, että senkit ovat tupaten täynnä kaikkea varastoitavaa tavaraa, mutta parveke näyttää ulospäin hyvinkin siistiltä. Sukset ovat ongelmallinen juttu, koska nekin on säilytettävä parvekkeella. Tällä hetkellä ne ovat kuitenkin kätevästi seinän ja pöydän välissä, niin eivät ainakaan ihan ensimmäisenä osu silmään. Samoin matkalaukku on vain pistetty sivuun oven taakse.

Koko sisustusprojektin budjetti jäi kokolailla 25 euroon, joka on kyllä todella vähän näin suureen muutokseen! Vinkkinä onkin, että kannattaa kysellä, josko tarvittavia kalusteita löytyisikin vaikkapa vanhempien varastoista, koska usein he ovat iloisia siitä, ettei tarvitse säilytellä kaikkea ja itse voi olla tyytyväinen säästämiinsä summiin. Jos olisimme sisustaneet parvekkeen uusilla Ikean kalusteilla, hintabudjetti olisi liikkunut 210 euron yläpuolella!

Mitäs tykkäätte uudistuksista? :)

-Emma-

12 kommenttia :

 1. Ihana banneri sulla, ja tykkään sun hiuksista! :)
  Itekin pitäis vähän alkaa järjestelemään parveketta kesää varten. Nyt se on varsin tyhjä kun ei oo päässy kalusteitakaan hommaamaan. Mut varmaan joku väliaikaisratkatu täks kesäks vielä ainakin ois paikallaan että pääsee ottamaan arskaa. :)

  http://erikaonnenkupla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! :) Nojuu, parveke kannattaa kyllä laittaa sellaseen kuntoon, että sielä voi edes ne välttämättömyydet (kuten juuri auringonotto!) tehdä! Itselläni on lasitettu parveke, jonka edusta on täynnä isoja koivuja, joten saa nähdä kuinka bruna tarttuu.. :D

   Poista
 2. vau, tuosta on tullut aivan ihana ja tosi viihtyisä!! :) kyllä nyt kelpaa kesällä parvekkeella istuksia! ja tosiaankin kannatti kysellä kotoa noista senkeistä, tuolla tavalla säästää niin paljon, ja opiskelijan budjetilla se on iso asia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä itsekin :) ja joo, lähes 200 on ihan älytön raha opiskelijalle!!

   Poista
 3. Oho! Kylläpäs muuttu parvekkeen ilme. Ite tykkään kauheesti noista pikkusista kasveista. <3 Onko sulla muita sisustuspostauksia? Niitä olisi kiva lueskella ja varsinkin tämmösiä uudistusjuttuja. :) Ja joo, pakkohan tässä oli sun blogiin liittyä! Nyt vaan koluamaan sun koko blogiarkisto läpi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne on kyllä kiva piristys siihen pöydälle :) ei taida olla muita sisustusjuttuja, mutta toive otetaan huomioon postauksia tehdessä! Ja kiva, että jäät seurailemaan :)

   Poista
 4. oii wauu mikä blogi sulla ! oot kyl saanu järkättyy siistiks :-3 ihana banneriki ja tämmöne omanlaine :-) voisin liittyy lukijaks !


  forangelseyes.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. sulla on tosi kiva blogi!! liityin lukijaksi :)

  http://livinglifedreaming-nea.blogspot.com/

  VastaaPoista
 6. siis wau mikä muutos! tosi kaunis parveke tuli pienillä muutoksilla:) ja nuo tekokasvit kyllä antaa ihanaa pientä pirteyttä tonne:)
  http://wonderland--life.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on kyllä omaankin mieleen tosi kiva :) ja tekokukkien paras puoli, ei tarvi muistaa kastella.. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)