SOCIAL MEDIA

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Ostamisen vaikeus!

Heippa! :) Tulin koneelle esitelläkseni uuden ripsivärini teille, joka on pelästyttänyt ja yllättänyt mut täydellisesti, mutta sitä ennen kuitenkin jumiinnuin vastaamaan erääseen kyselyyn, josta sainkin vielä lisämateriaalia postaukseeni. Taidan kuitenkin ensin esitellä sen ripsarin :)


Tällainen Lumenen Blueberry Volume Mascara löytyi ihan Citymarketin meikkihyllystä. Aiempi ripsarini oli samanmerkkinen ja luulin ostavani nytkin ainakin melkein samanlaisen, mutta totuus oli hieman toinen. Olin tietenkin unohtanut ottaa vanhan ripsarini mukaan tai edes sen tiedot ylös, joten seiskoselin hyllyn edessä kaksi ripsaria käsissäni ja mietin, kumpikohan nyt sitten olisi parempi.

Toinen vaikutti melko tavalliselta ja tämä ostamani lupasi pidemmät ripset. Hinta oli kuitenkin sama, joten ajattelin, että kai samalla hinnalla voi sitten ottaa "pidemmät ripset" ja naureskelin vielä mielessäni, että eiväthän nämä koskaan oikeasti toimi! Hupsista vaan, kyllähän se toimiikin! :D Laitettuani sitä ensimmäisen kerran ripsiini, järkytyin totaalisesti, koska ripset näyttivät todella paljon pidemmiltä!

Toivuttuani alkujärkytyksestä, aloin oikeastaan tykätä siitä :) En ole mikään supermeikkaaja, vaikka joskus onkin kiva panostaa oikein kunnolla! Olen kuitenkin jo pidemmän aikaa harmitellut sitä, että ripseni näyttävät kovin lyhyiltä ja pohdin jopa niiden kestovärjäystä, josko väri silloin ulottuisi ihan ripsien päähän asti. Ripsien pidennyksetkin ovat käyneet joskus mielessä, mutta opiskelijabudjetilla ne ovat liian kallit ja koska löysin tämän uuden ihanuuden, voin kuopata aiemmat suunnitelmani, tämä hoitaa hommansa loistavasti! :)


Sitten astetta vakavampaan aiheeseen, joka sekin liittyy kuluttamiseen :) Sain sähköpostiini kyselyn, jossa kyseltiin muun muassa kulutustottumuksistani, onko tuotteiden alkuperällä minulle väliä, maksaisinko enemmän Luomu- tai Reilun kaupan tuotteista ja niin edelleen. Niin hieno asia kuin kaunis luontomme onkin, en ole mikään kierrätyksen edelläkävijä, luomutuotteiden ostaja tai tuotteiden alkuperiä juurikaan ajatteleva ihminen.

En voi edes selittää kulutustottumuksiani sillä, että olen opiskelija ja käyn osa-aikatyössä, koska tottumukseni olivat ihan samanlaiset jo ennen opiskeluaikaa! Ruokakaupassa kiinnitän huomioni tuotteen hintaan, koska ostamalla halvempia merkkejä, säästää oikeasti kymmeniä euroja. Veikkaan myös, että halvempien merkkien tuotteet eivät ole sen huonommin tuotettuja kuin kalliimpienkaan merkkien, halvemmat merkit voivat olla esimerkiksi ketjujen omia tuotteita, jolloin niin korkeaa hintaa ei tarvitse kiskoa. Ainoa, missä ajattelen tuotteen laatua, ovat lihatuotteet. Emmin ehkä hieman enemmän ostaa pakattua lihaa, joka ei ole tunnetun merkin pakkaamaa kuin, että paketin kyljessä olisi jonkin suomalaisen yrityksen leima. Mutta miksi, sitä en osaa sanoa, syönhän ulkomaanmatkoillakin paikallista lihaa! :D 


Jos sitten mietitään shoppailua, jossa kulutuksen kohteena ovat vaatteet, asusteet, meikit ja muut mukavuudet, en tutki "Made in X"-lappuja oikeastaan koskaan. Ostan sellaisia vaatteita, joista itse pidän ja jotka sopivat budjettiini :) En tietenkään kannata esimerkiksi lapsityövoiman käyttöä tai puoli-ilmaisia tuotantotapoja, mutta en usko, että yksinäni pystyn asioita muuttamaan. Kaikki eivät kuitenkaan lähde tukemaan näitä aatteita, joten "ei se yhteiskunta sillä tavalla pyöri, että yksin yritetään, se on turhaa".

Varmasti siellä on nyt monia, jotka ajattelevat minun olevan täysin vastuuton ja tulevaisuutta ajattelematon ihminen, mutta ehkäpä minustakin vielä jonain päivänä tulee "vastuullinen kuluttaja", ainakin toivon sitä! Tällä hetkellä ajattelen kuitenkin hengissä pysymistä ja rahojen riittämistä opiskeluun ja elämiseen :)

Mitäs mieltä olette tällaisesta hieman vakavammasta postauksesta? :)

-Emma-

9 kommenttia :

 1. ihana tuo rantakuva!

  http://elmiiran.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Mä aina suosin lumenen ripsareita, ne on todella hyviä eikä ainakaan itellä kuivu mitenkään nopeesti sormii napsauttamalla aineskaan. Ja aivan ihana toi alin kuva!

  http://emotytto.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. tosi hieno postaus, kiva lukea tällasia vakavampiakin juttuja :) mä yritän välillä miettiä että pitäis ostaa luomujuttuja ja ajatella ympäristöä enemmän, mutta ne vaan on niin paljo kalliimpia että mieluummin opiskelijana yrittää päästä halvemmalla. välillä sitten meinaa ahdistaa se, miten ei voi ostaa niitä kalliimpia juttuja vaikka haluaisi.

  ja sitten tuo lapsityövoima.. itsekin ostan paljon juuri henkkamaukan juttuja, jotka on tasan lapsityövoimalla tehtyjä. se on tosi sääli, ja tulee surullinen olo lasten oloja ajatellessa. jotenkin sitä vain ummistaa silmänsä kaupassa ollessaan, eikä edes muista mistä nämä tulee. tavallaan pitäisi ajatella noita juttuja enemmän, mutta aina ei vain muista. tai jaksa. monimutkainen aihe, ja en oikein itsekään tiedä mitä mieltä tuosta olen :) mutta tosi hieno postaus ja hyvää pohdintaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit! :) Niimpä, raha kyllä ratkaisee vaan tässä elämänvaiheessa aikas paljon! Ja se on hankalaa, jos löytää kivan tuotteen edullisesti, niin ei siinä kohtaa tule mietittyä, että minkähän vuoksi se on niin halpa.. Kannatan kuitenkin kestäviä vaatteita, joten sen perusteella tulee valittua aika paljon kauppoja!

   Poista
 4. Musta toi kiinnostais tosi paljon vakavampi postaus!

  Ja hei toi Lumenen ripsari on hyvää, mulla on ollu aikasemmin :)

  Sulla on muuten kiva blogi, jäin seurailemaan! Bongasin Demistä :D

  www.minullaonsiivet.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että vakavampaakin tekstiä jaksaa lukea :) Ja itsekin alan jo tykätä siitä ripsarista, näyttää ripset paljon pidemmiltä!! :) Mukava kuulla, että luet juttujani jatkossakin!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)