SOCIAL MEDIA

tiistai 13. elokuuta 2013

Kotikaupunkini Joensuu

Joensuun sää muistuttaa mun tunnetiloja: välillä sataa, sitten paistaa, kohta tuulee ja sitten taas tyyntyy. Välillä on kauhea ikävä kaikkia rakkaita, jotka on kuka missäkin, mutta yhteistä heille kaikille on se, että ovat kovin kaukana musta! Sit välillä on niin hieno fiilis, kun huomaan pärjääväni täällä, vaikka tarkistinkin ulko-oven kymmenen kertaa ennen nukkumaan menoa varkaiden varalta ja kyttäsin, että levyt oli pois päältä ja niin edelleen..


Tänään nukuin pitkään, koska illalla ei meinannut uni tulla silmään millään! Tarkoitus oli lähteä fillaroimaan ympäri Joensuuta, mutta nenä tuntui vähän tukkoiselta, joten päätin vaihtaa pyörälenkin kuvausretkeen kaupunkiin :) Käveltyäni ensin kaupungintalolle ja joenrantaan, päätin lähteä katsomaan, millaisia kuvia Ilosaaresta saisi. Ja sinnehän mä sitten jämähdin, nimittäin pikkuruinen saari oli täynnä kivoja poukamia, kiviä ja puita! Luulempa, että kun siskoni tulee kaverinsa kanssa käymään muutaman viikon päästä, ollaan tuolla samaisessa paikassa kuvailemassa ainakin asukuvia ellei muuta! :D


Harvon myöskään muokkailen kuviani Picasalla jälkeenpäin, mutta nyt tuli sellainen innostus, että voisihan sitä kokeilla, saisiko sillä konstilla kuviin jotain lisää. Itse tykkään enemmän kuvista, jotka näyttävät kivalta sellaisinaan, ainoastaan kameran asetuksia säätelemällä. Mietin aina, vaikuttaako se feikkaamiselta, jos menee kuvia myöhemmin sörkkimään.. Osa kuvista jäi kuitenkin alkuperäiseen muotoonsa horisontin suoristusta lukuunottamatta :) Oikeastaan vain nämä kolme ensimmäistä ja sitten viimeinen kuvista saivat kokea Picasan käsittelyn!


Kyllä tuntuu kieltämättä aika oudolta asustaa yksin; laittaa ruokaa itelleen, tiskata, siivota, käydä kaupassa ja muistaa milloin mitäkin! Niin ja totutella siihen, että asustaa nyt kaupungissa :D Muutin tosiaan maaseudulta yliopistokaupungin keskustaan, jossa kaupat eivät olekaan seitsemän kilometrin päässä kotiovelta ja tulee mietittyä enemmän, minkä näköisenä tuola ulkona liikkuu. Kyllä sekin turhamaisuus varmaan kohta unohtuu, sillä kaipaan sitä, että ulos voi lähteä minkälaisena tahansa!


Joensuu ei kuitenkaan ole mikään betoniviidakko, täällä on kauniita luonnonmaisemiakin, kuten voi havaita osasta näitäkin kuvia :) Eikä kaupunki ole liian iso, kaikki tarpeellinen löytyy pieneltä alueelta, eikä mitään olennaista puutu. Ja kätevää on myös, että ne kaupat, joiden perässä on ennen tarvinnut matkustaa Tampereelle, on nyt aivan lähellä!


Vaikka maalla asustelinkin, jos halusi kauniita vesikuvia, täytyi kyllä lähteä vähän lähirantaa kauemmaksi :D Mutta siinähän sitä tuli sitten kivaa tekemistä, kun otti auton alle ja lähti etsimään kivoja kuvauskohteita :) Musta on ihana kuvata veden äärellä, koska se on jotenkin niin tunnelmallista! Lisäksi aurinko alkoi vieläpä paistamaan tuolla kuvaillessa, vaikka taivaalla olikin melko synkkiä pilviä.. Aurinko ja vesi yhdessä on mun ehdoton suosikkiyhdistelmä! :)


Täytihän sitä päästä samaan kuvaan "tähtitornin" kanssa. Ihana tuuli puhalsi saarennokassa ja aurinko paistoi. Kelin viileyden vuoksi tuntui, että syksy alkaa lähestymään, mutta samaan aikaan kesä muistutti olemassa olostaan :) Siskoni ilmoitti ensimmäistä kertaa Joensuussa käydessään, että aikoo ostaa vasemmalla näkyvän kerrostalon ylimmän kerroksen itselleen. Pienet on haaveet neidillä ;) Mutta kieltämättä, aika huikeet maisemathan noin korkeelta varmasti on! :)
Kulttuuritietämykseni Joensuusta ei ole ehkä vielä mikään hirmuisen kattava, mutta ehkä se siitä vielä laajenee.. :D Tosin, en ole mikään ylikultturelli ihminen, joten ihan perustiedot kaupungista ja sen historiasta riittävät, en usko vierailevani taidemuseoissa tai vastaavissa :P En mä niin kauheasti Ylöjärvenkään historiaa tuntenut ja hyvin selvisin! :D Enemmän tykkään sellasesta normaalin ympäristön näkemisestä ja siihen tutustumisesta. Sorsien bongailu vetää verrat taidenäyttelyille sata-nolla!


Kokonaisuudessaan voin sanoa Joensuun olevan todella kaunis kaupunki! :) Onhan täällä asioita, jotka vaativat totuttelua: keskustassa polkupyörällä pitää ajella autojen seassa, joka kuulostaa aika vaaralliselta näin äkkiseltään.. Lisäksi oon pistänyt merkille, että kaupoissa, edes Citymarketissa, ei myydä jauhelihaa lihatiskissä vaan se pitää ostaa valmiissa pakkauksissa! Ja sekin on vähän kummallista, että vaatekaupat ei ole auki sunnuntaisin, tosin, oon luvannut, että käyn shoppailemassa lähiaikoina ainoastaan ilman lompakkoa!

Suurin ero on varmasti murre! Tykkään tästä paikallisesta murteesta ihan hirmuisesti, mutta ei se vielä ole kerennyt tarttumaan, tietenkään. Ehkäpä sitten koulujen alettua alkaa silloin tällöin tulla mietä ja sietä. Tosin, oon kyllä tehnyt jo yhden huomion, kun kuulen uuden sanan, sitä kannattaa alkaa käyttää, koska ilmeisesti tamperelaista versiota ei täällä ymmärretä.. Täällä ei mennä ruuan jälkeen lasettamaan mahaa vaan mennään vajuttamaan mahaa!

26 kommenttia :

 1. Kyllä se mahan vajuttaminen on oikein! ;D Ja paikallinen murre on ihan kamalaa, kauheeta vääntämistä se homma siellä! Tai no, varmaan Kainuun murre on sikäläisten mielestä samanlaista, nimittäin sain Glitterissä erittäin kummastuneen katseen kommenttini seurauksena eräältä tytöltä jonka varpaille poljin. Repliikkini kuului siis kutakuinkin näin: "Ai antteeksi, enkkai minä polokenu peälle?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tuosta lasettamisesta tuli ainakin kysymystulva, et mikä se on olevinaan :D Hahaha, ainahan en murteet herättää tunteita.. :D Mut en kyllä ymmärrä polokemista peälle :D Vielä tällä tamperelaisella aksentillahan se olisi "Sori, enhän mä tallonu sun varpaita?"

   Poista
 2. Haha, mun kotikaupunki, Hanko, on ihan samanlainen noiden säiden puolesta! :D Just viimeks eilen mulle ihmeteltiin, että muuttuuko täällä nuo säät oikeasti niin nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tää on kyllä aikamoista! :D Mutta sen kyllä ymmärtää, kun Hanko on siellä rannikolla!

   Poista
 3. http://meandmylittlelove.blogspot.fi/2013/08/haaste.html

  Tässä olisi sulle haaste! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta juuri tein tuon haasteen tuolla alemmassa postauksessa! :)

   Poista
 4. Vau! Mageita kuvia :) tsemppiä uuteen vaiheeseen elämässä ;)

  VastaaPoista
 5. ihania kuvia oot napannut! :) en mäkään kyllä oo mikään ylikulturelli ihminen, haluun kans tutustua joensuun maisemiin ja paikkoihin enemmän kuin joihinkin museoihin ja muihin -oikeestaan ne ei kiinnosta mua yhtään :D en oo kyllä ikinä ennen kuullut mahan lasettamisesta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! :) Joo, ei kyllä kiinnosta muakaan :D Musta on ihanampi kierrellä ympäriinsä ja nähä maisemii! :) Täh, sehän nyt on ihan tavallinen sana! :D

   Poista
 6. Ihania kuvia ja 2,3,4 kuvasta sais siistit taulut!

  http://hugmetinkerhell.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Ja aion edelleen ostaa sen, tosin ehkä vaan loma asunnoks tai jotain! ;) Ja olihan mun pakko tulla tänne tamperelaisuutta puolustaa, syönnin jälkeen mahaa lasetetaan! Vajutetaan? Seriously...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, sitku oot sielä sun oikeella asunnolla, voin varmaan lainata sun loma-asuntoos? ;) Hahah, hyvä siskoseni! :D

   Poista
 8. Oi kun kauniita maisemia! Mielenkiintoinen postaus :)

  http://www.ellataimi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Hyviä kuvia! Ja minä en oo koskaan kuullukkaa tommosista "lasettamaan mahaa" tai "vajuttamaan mahaa!" Tosi hassun kuulosta :D Mitä se niinku käytännössä meinaa? Ruokalepoa vai mitä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Haha, mistäs päin sä oot kotosin? :D Siis molemmat meinaa just sitä, kun mennään ruokalevolle, et "vatsa laskis" tai nähtävästi "vajuis" :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)