SOCIAL MEDIA

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Huivin ohje

Pitkästä aikaa istahdin koneelle ainoana aikomuksenani päivittää blogi! Kuulumisia on luvassa hieman myöhemmin, mutta ensin toteutan toiveen, jonka sain edelliseen huivipostaukseeni :) Eli kysymys kuului, miten seuraavanlainen huivi tehdään:


1. Nappaa kauppareissulla koriisi Pierre Cavallon Aava -lankakerä. Yhdestä kerästä saa yhden noin puolitoista metrisen huivin, joka ainakin omassa käytössä on juuri sopiva :) Langalle sopivat puikot ovat 5-6 ja vaikka ohjeessa sanottiin, että niiden pitäisi olla tullaiset pitkät, eikä sukkapuikot, mielestäni jälkimmäisetkin kelpaavat tehtävään ihan yhtä hyvin :) Kunhan vaan huolehtii, ettei silmukat pääse tipahtelemaan toisesta päästä!


2. Melkeinpä yksi tärkeimpiä juttuja on muistaa tehdä heti alussa solmu lankaan! Sitä ei ohjeessa mainittu missään kohtaa, mutta itse tällä tavoin varmistin, ettei tekeleeni lähde purkamaan toisesta päästä. Ja solmu ei jää näkyviin lopputuloksessa.


3. Avaa kiertynyttä lankaa niin, että näet selkeesti, mitkä silmukat kuuluvat ylä- ja mitkä alareunaan.


4. Poimi puikolle kuusi silmukkaa yläreunasta. Ja muista poimia kaikista ylimmäiset, ettei työ ala mennä kieroon!


5. Kun silmukat ovat puikolla, ala neuloa normaaliin tapaan oikeita silmukoita, mutta tarkoitus ei ole neuloa "koko langan leveydeltä", vaan ainoastaan ylimmillä silmukoilla. Eli neulot samalla tasolla olevilla silmukoilla kuin mitkä olet poiminut alussa puikolle :)


6. Neulottuasi ensimmäisen kerroksen työ näyttää tältä (itselläni tuolla pieni ylimääräinen lanka välissä, mutta se lähti pois seuraavalla kerroksella). Nyt vain jatkat neulomista näillä kuudella silmukalla, kunnes lankaa on jäljellä enää noin 20cm.


 7. Ota neula ja sopivan väristä lankaa (voit myös purkaa 20cm:n pätkästä palan lankaa tähän tarkoitukseen) ja pujota lanka silmukoiden läpi. Solmi langan päät yhteen, jolloin silmukat jäävät "litistyksiin" langanpäiden väliin ja eivät täten pääse purkamaan.


8. Tee lopuksi vielä umpisolmu "litistettyjen" silmukoiden jatkoksi, jottei työ pääse kovassakaan käytössä purkautumaan.

Näyttää hankalalta ja itse onnistuin ainakin ensimmäisissä huiveissa tiputtelemaan taidokkaasti silmukoita ja niiden noukkiminen ei ollutkaan sitten niin hauskaa.. Joten, pidä huoli, että silmukoita on puikoilla koko ajan kuusi ja mikäli ei ole, ala varovasti metsästää hukkunutta, ettei koko huivi alkaisi purkamaan!

Kun olet ensimmäisen tehnyt, tulee helposti innostus tehdä seuraava ja itse olen huomannut, että tämä käy todella nopeasti sitten, kun siihen todella ryhtyy :) Loistavia lahjaideoita ja ihan omaankin kaulaan sopivia syyssäillä. Tsemppiä neulontaan ja koitan neuvoa parhaani mukaan, jos tulee jokin ongelma! :)

-Emma-


Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)