SOCIAL MEDIA

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Muuttajan muistilista

Olen nähnyt tuon otsikon monesti ja ajatellut, että eikös nyt maalaisjärjelläkin tuollaiset asiat pysty päättelemään, mutta nyt sitten uskaltauduin avaamaan moisen linkin, koska äitini tiedusteli, minne ajattelin ilmoittaa osoitteen muutoksesta. Niin, minne ajattelin?

5 viikkoa aiemmin (eli aikalailla näillä hetkillä!!)

- Muuttopäivän ilmoittaminen työnantajalle
Ensinnäkin mun ei pitänyt enää olla töissä, mutta pomoni soitti mulle pari päivää sitten ja pyysi vielä pariksi viikoksi töihin. Noh, hänhän jo soittaessaan osoitti tietävänsä, että mulla on muuttohässäkkä päällä, joten hän jo auliisti lupasi, että saan lähteä töistä aiemmin, mikäli pitää keritä junaan kantamuksien kanssa, joten nou probleemos! :)

- Tarjouspyyntö muuttoautosta sekä muuttolaatikoista
Onneksi meillä on pakettiauto ja oletamme, että mun muuttotavarat mahtuu sinne hyvin :) Laatikoista tosin on pulaa, joten ajattelinkin lähteä kosiskelemaan, josko jostain löytyisi tyhjiä pahvilaatikoita. Muuttolaatikoista en sinänsä ole kovin innostunut, koska ensinnäkin niistä pitää maksaa ja toisekseen ne pitää vielä palauttaa, eikä tavaroita voi siis jatkossa säilöä niissä. Esimerkiksi talvivaatteet olisi hirmu kätsy pitää laatikoissa, koska sielä ne vie paljon vähemmän tilaa kuin vaatekomeron hyllyillä pitkin poikin.

2-3 viikkoa ennen muutoa

- Sähköliittymä
Tähän voisi sanoa, että "isi hoitaa". Enhän mä nyt ymmärrä mitään noista sähköjutuista (tiedän, pitäisi opetella, mutta nyt "nuorena ja tyhmänä" luotan siihen, että voin aina pyytää joltakulta apua, ellen tajua :D), joten oli parempi, että iskä solmi sen sopimuksen mun puolesta.

- Internet-liittymä ja kotivakuutus
Nettiasiaa ollaan pohdittu äitin kanssa, että ehkäpä se mokkula olisi se paras vaihtoehto. Seuraava askel olisikin sitten käydä kyselemässä hintaa ja selvittää, onko joku ehdoton palveluntarjoaja, jonka nettiyhteydet vaan ei toimi millään.
Kotivakuutusasiaakin täytyisi vähän tutkia internetin ihmeellisestä maailmasta, koska en ole kovin kokenut vakuutustenkaan saralla. Autovakuutuskin on hoitunut aina niin, että iskä on selvittänyt millainen vakuutus otetaan ja mistä. Kuten voi huomata, tällaiset sopimusasiat ei oikein ole mun ominta alaa..

-Osoitteenmuutos
Onneksi en tilaa lehtiä, on edes yksi paikka vähemmän, jonne pitää uutta osoitetta luetella! :D Osoite siis ilmoitetaan ainakin postiin ja maistraattiin, mutta lisäksi suositellaan ilmoitettavaksi uusi tien nimi myös pankkiin, kirjastoon, työnantajalle, ystäville ja Kelaan. Täytyy todennäköisesti marssia pian sinne postiin hakemaan osoitteenmuutoskortteja ystäviä varten ja muistilistalla annetaan vinkki, että netissä voisi tehdä yhteisen ilmoituksen postille ja maistraatille!

- Pakkaustarvikkeiden hankkiminen ja saunavuorot
Tää on hallussa! Sauna löytyy omasta yksiöstä ja pakkaustarvikkeet löytyy ihan kotopuolesta! :)

- Turhien tavaroiden poisheittäminen, pistokkeiden sopivuus ja työkalujen etsintä
Uskon, että pakkausvaiheessa paljon sellaista kamaa jää pois, jota olen joskus säästänyt, koska olen luullut tarvitsevani. Mutta aika hyvin olen viimeisen vuoden aikana yrittänyt olla hamstraamatta turhia tavaroita!
Pistokkeiden sopivuus on tsekattu sähköasentaja-poikaystäväni toimesta ja iskäkin katseli siellä käydessämme! Työkalujen kohdalla turvaudun myös näihin kahteen mieheen, koska en omista vasaraa, porakonetta tai muuta vastaavaa vempelettä.. :D

Viikko ennen muuttoa

-Pakkaaminen
Kuka pystyy pakkaamaan tavaransa viikossa? Nyt ei ole sivuston laatija ihan kauheasti ajatellut :D Itse ajattelin aloittaa pakkailun pikkuhiljaa huomenissa, vaikka muutton onkin vielä nelisen viikkoa, mutta en halua kauheassa kiireessä pakata! Ja tosiaan kun menen sinne töihin, niin siinä ei sitten ihan täyspäiväisesti kuitenkaan pakkailla ja vielä on tsiljoona muutakin asiaa hoideltavana, joten aion varata tähän hyvin aikaa :) Ja paljon mukavampi purkaakin, kun on edes joku logiikka ollut tavaroiden purkituksessa.
Nyt tämä lista jää tältä erää tähän ja kun nämä asiat olen saanut hoidettua, siirryn seuraavalle asteelle, joka onkin sitten jo paljon lähempänä muuttoa! :)

Olen sellainen ihminen, että haluan hoitaa asiat mieluummin vähän liiankin aikaisin kuin sitten aina viime tipassa. Mutta täytyy myöntää, että esimerkiksi opintotukihakemukset ovat nyt pahasti vaiheessa..

- Emma


14 kommenttia :

 1. Liityin sulle lukijaks :) Liitythän takas?

  http://tarvitsensinua.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. ihana banneri ja muutenki vaikuttaa kivalta blogilta :) liityn!

  http://elmiiran.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. heh, hyvä muistilista =) oot kyl nätti ja ihana ulkoasu !


  forangelseyes.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Mä oon jo alkanut pakkailemaan, vaikka lopullisesti muutan vasta elokuun alussa. Koskaan ei voi olla liian ajoissa ;)

  VastaaPoista
 5. Onnea muuttoon! :-) Muutin vuosi sitten pois äidin nurkista, ja nyt viikko sitten mieheni kanssa yhteen, joten muuttohommat on tulleet tutuksi jo. Nyt kun on tottunu vuoden olemaan omillaan, ei kyllä osais enää äidin nurkkiin palata.

  Ja muistan itekin ton stressin, kun piti muistaa tehdä miljoona asiaa ja aina meinas joku unohtua, mutta kyllä siitä kunnialla selvittiin! :-D Ja hyvä että mainitsit erikseen tuon Kelan tuolla ylempänä, luulin että sinnekin menis automaattisesti maistraatin kautta ilmoitus, mutta pitää vissiin sekin tehdä ite. :-D

  Kivanoloinen blogi noin muutenkin! :>

  http://irasixteendollars.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on varmaan tosi outo ajatus, että muuttaisit takaisin kotiin, kun oot jo tottunut asumaan omillasi! Ja tosiaan, musta tuntuu, et miljoona asiaa unohtuukin, mutta tuskin mitään niin oleellista, etteikö asiaa vois myöhemmin hankkia tai korjata!

   Poista
 6. tää oli tosi tarpeellinen postaus mullekin! mäkään en oikein ymmärrä noista sähkö- ja vakuutusjutuista, toivottavasti äiti ja isä auttaa mua niiden kans.. :D onhan tässä aika paljon hommaa vielä ennen muuttoa :) mullakin on kaikki hakemukset tosi vaiheessa vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin yllättyny, et netistä löyty ihan tarkka lista, jota sit pääsin mukailemaan! Joo, noi on ihan mahdottomia noi hakemukset! Tuskailin niiden kanssa tänään ja ne on vieläkin vaiheessa :( Mutta ehkä ne ennen syyskuuta kuiteskin valmistuu! :D

   Poista
  2. onneks niillä ei oo vielä kauheeta kiirettä.. :D inhoon tuollasia monimutkaisia hakemuksia joista ei tajua mitään! okei en oo vielä kattonu noita opintoraha- ja asumistukihakemuksia mutta luulen että ne ei oo kovinkaan mukavia.. :D

   Poista
  3. Niin, paitsi ruuhka-aikaan käsittely voi kuulemma kestää ja rahat jää tulematta :D mut kyl me selvitään! Ja ainahan voidaan lyödä viisaat päät yhteen ja kysyä, mitä tohon laitetaan :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)