SOCIAL MEDIA

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Linnanmäellä!Lähes 19 vuotta kesti, että tämä tyttö pääsi Linnanmäelle asti!

Tänään lähdettiin aamutuimaan ajelemaan ystäväni kanssa kohti Helsinkiä seuranamme navigaattori ja kaksi vapaalippua Lintsille, joista kaverini päätti luovuttaa toisen mulle :) En oo siis koskaan käynyt Linnanmäellä, mikä selittyy ehkä sillä, että Särkänniemi on lähes naapurissa. Kuitenkin oli jo korkea aika selvittää, mikä on Linnanmäen vanha vuoristorata ja onko se Ukko todella kokemisen arvoinen. Lopulta huomasin, että huvipuistossa oli myös Raketti, jonka kyytiin menemistä olin joskus suunnitellut ja samoin maailmanpyörä, jonka kyydissä en varmaan koskaan kyllästyisi istumaan!


Täytyy myöntää, että tälläisen huimapäänkin (jollaisena itseäni pidin ENNEN tätä huvipuistokokemusta) mahanpohjassa kyllä tuntaisi, kun Raketti sujahti korkeuksiin ja huipulla tajusin, että "hupsista vaan, täältä varmaan tullaan vapaata pudotusta alaspäin" ja samassa penkki humpsahti monta metriä alemmas. Äänihuulia ei todellakaan säästelty tässä laitteessa! :D

Tein siellä laitteissa pyöriessäni vertailuja Särkänniemeen, mutta myös laitteiden välillä ja päätimpä tähän listata Top3-suosikkini ja Top3-inhokkini! Ihan jokaista laitetta en käynyt kokeilemassa ja syy siihen selviää inhokkilistani kärjestä!

TOP 3 -SUOSIKIT
1. Kehrä

Kuva Linnanmäen nettisivuilta, koska oma kamera ei ikuistanut yksittäisiä laitteita Rakettia lukuun ottamatta!

- Kun istuin laitteeseen, tunsin kasvoilleni kohoavan hymyn, jollaista lapset hymyilevät, kun pääsevät tekemään jotakin, mitä todella rakastavat! Siinä pyöriessä tunsi itsensä niin vapaaksi ja vauhdin hurma täytti pään, että ei voinut kuin nauttia! :)

2./3. Vuoristorata


- Erittäin paljon plussia: jonottaminen ei vienyt kauaa, ajoaika oli vähintäänkin kohtuullinen jonotusaikaan nähden ja mäet ottivat ihanasti mahanpohjasta; ei liikaa eikä liian vähän! :) Käväistiinkin tässä melko monesti :D

2./3. Rinkeli


- Maailmanpyörästä näki niin kauas! Ja sieltä ehti maisemia katellakin vähän kauemmin kuin Raketista, joka vain piipahti taivaalla.. :D Ja hei, sehän pyöri yhteensä kolme kertaa ympäri, luksusta!!

TOP 3 -INHOKIT

1. Kieppi
- Aivan kamala laite! Yritin maanitella kaveriani seuraksi siihen, mutta onneksi hän oli itsepäinen, eikä suostunut, koska kun palasin vempeleestä, olisin voinut perustaa oman laatoitusfirman, niin paha olo mulla oli! Mietin siellä innoissani puolessa välissä, että nyt tämä kamaluus loppuu ja eikä mitään, se vain vaihtoi suuntaa ja möyhensi mun mahaa ja aivoja entisestään. Yök, ei enää koskaan siihen!

2. Kieputin
- Muuten ihan mukava laite, mutta turvakaaret joutuivat olemaan niin kireällä, että pää alaspäin roikkuessa alkoi sattua ihan joka sopukkaan reisissä, joten se vei kyllä pisteitä! Mutta tuhat kertaa mielummin tähänkin kuin Kieppiin! :D

3. Inhokkia ei löytynyt

Sellainen oli mun päivä Lintsillä! Ei huono paikka ollenkaan, mutta jos teen tämän kuuluisan Särkänniemi-Linnanmäki vertailun vielä tähän loppuun:

Parkkimaksut: Särkänniemessä kiinteä, jolla saa olla koko päivän ja Linnanmäellä 2 euroa tunti, joka voi käydä kalliiksi ja täytyy etukäteen tietää, kauanko pysäköi.. Piste Särkälle!
Laitteiden jännittävyys: Ehdottomasti Linnanmäki, turhankin jänniä :D
Sijainti: Tamperelaiselle Särkkä.
Jonotus: Tuntui toimivan paremmin Linnanmäellä!
Helppous: Linnanmäellä ei sisäänpääsymaksua, joten ei jonoja! Tosin esimerkiksi vierailusta SeaLifeen olisi joutunut maksamaan erikseen. Särkänniemi on pohjaratkaisultaan selkeämpi ja alueella oleviin rakennuksiin pääsee lisämaksutta.

Puolensa kaikilla, mikä on teidän suosikki huvipuisto? :)

2 kommenttia :

 1. Haha, mun yks lemppari oli kieputin ja inhokki kehrä:D Mutta toi Kieppi näytti miin kauheelta ja olin kuullut, että monet on oksentanu sen jälkeen, niin en sitten mennyt siihen ollenkaan.
  En oo käynyt ollenkaan Poweparkissa vielä, mut Särkkis ja Lintsi on ainakin molemmat iha sairaan hauskoja paikkoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Kieppi on aivan kamala ja ite kuulin kanssa jälkeenpäin sellasta juttua, harmi etten ennen sinne menoo.. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)